GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φράχτη 200 χλμ στα σύνορά της υψώνει η Βουλγαρία

Σε "απόρθητα τείχη" επιχειρεί να μετατρέψει τα σύνορά της με την Τουρκία (κυρίως) αλλά και την Ελλάδα η Βουλγαρία σε μια προσ...


Σε "απόρθητα τείχη" επιχειρεί να μετατρέψει τα σύνορά της με την Τουρκία (κυρίως) αλλά και την Ελλάδα η Βουλγαρία σε μια προσπάθεια να αποτρέψει μια πιθανή πίεση προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.
Συρμάτινος αγκαθωτός φράχτης, που ξεπερνά μέχρι στιγμής τα 100 χιλιόμετρα, έχει κατασκευαστεί ήδη στην μεθόριο με την Τουρκία και σύμφωνα με τους σχεδιασμούς πρόκειται να φτάσει τα 200 χιλιόμετρα, και χιλιάδες συνοριοφύλακες περιπολούν στην συνοριογραμμή επικουρούμενοι από αξιωματικούς του στρατού και άντρες της FRONTEX.
Παρότι οι ροές από την Τουρκία εμφανίζουν τούτη την εποχή ύφεση, η Βουλγαρία ενισχύει τα μέτρα για το ενδεχόμενο κατάρρευσης της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας.
Έτσι, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Σόφια η υπουργός Εσωτερικών κ. Ρουμιάνα Μποτσαρεβα, οι δυνάμεις φρούρησης στα σύνορα πρόκειται να ενισχυθούν με 420 σύγχρονα τζιπ, ελικόπτερα, θερμικές κάμερες, ενώ θα εγκατασταθεί σε όλη τη μεθόριο, που δεν υπάρχει κάλυψη κινητής τηλεφωνίας, ειδικό σύστημα επικοινωνίας. Όλα αυτά με κονδύλια από τα 160 εκατ. ευρώ που έχει διαθέσει η ΕΕ για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση