GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νόμπελ Οικονομίας 2016: Στους Χαρτ και Χόλστρεμ για τη Θεωρία Συμβάσεων

Ο Αμερικανο-βρετανός Όλιβερ Χαρτ και ο Φινλανδός Μπενγκ Χόλμστρεμ βραβεύονται με το Νόμπελ Οικονομίας 2016 για τη «συνεισφορά τους στ...


Ο Αμερικανο-βρετανός Όλιβερ Χαρτ και ο Φινλανδός Μπενγκ Χόλμστρεμ βραβεύονται με το Νόμπελ Οικονομίας 2016 για τη «συνεισφορά τους στη θεωρία των συμβάσεων», ανέφερε σήμερα η Βασιλική Σουηδική Ακαδημία Επιστημών.

«(Το έργο) θέτει τα θεωρητικά θεμέλια για τον σχεδιασμό πολιτικών και θεσμών σε πολλούς τομείς, από την νομοθεσία για τη χρεοκοπία έως το συνταγματικό δίκαιο», ανέφερε το Ίδρυμα Νόμπελ, ανακοινώνοντας τους νικητές του βραβείου που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 8 εκατ. σουηδικών κορωνών (928.000 δολαρίων).

Οι ερευνητές αυτοί «ανέπτυξαν τη θεωρία των συμβάσεων, ένα εξαντλητικό πλαίσιο ανάλυσης πολλαπλών πλευρών της σύμβασης», όπως η αμοιβή διευθυντών με βάση την απόδοσή τους ή τα δίκτυα δικαιόχρησης (franchise), εξήγησε η επιτροπή του Νόμπελ.

Το βραβείο για την Οικονομία είναι το πέμπτο Νόμπελ που ανακοινώνεται φέτος. Έχουν ήδη ανακοινωθεί οι νικητές των Νόμπελ Ιατρικής, Φυσικής, Χημείας και Ειρήνης. Την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθεί το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση