GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

2024: Η Κινεζική Οδύσσεια του Διαστήματος

Το 2024 η Κίνα ίσως να είναι μόνη κι έρημη στο... διάστημα! Όπως δήλωσε ο Λέι Φανπέι, πρόεδρος της κινεζικής αεροδιαστημικής επιστημονι...


Το 2024 η Κίνα ίσως να είναι μόνη κι έρημη στο... διάστημα! Όπως δήλωσε ο Λέι Φανπέι, πρόεδρος της κινεζικής αεροδιαστημικής επιστημονικής και τεχνολογικής εταιρείας (CASC), η Κίνα πιθανόν να είναι η μόνη χώρα που θα έχει εν ενεργεία διαστημικό σταθμό το 2024.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Λέι στο πρακτορείο Xinhua η Κίνα σχεδιάζει να εκτοξεύσει τον βασικό πειραματικό θάλαμο του διαστημικού σταθμού της περί το 2018 με έναν πύραυλο μεγάλου φορτίου Long March -5, ενώ ο 20 τόνων διαστημικός σταθμός θα τεθεί σε τροχιά περί το 2022.
Όταν ο διεθνής διαστημικός σταθμός αποσυρθεί το 2024, ο σταθμός της Κίνας μπορεί να είναι ο μόνος εν ενεργεία, σημείωσε ο Λέι. Ο κινεζικός διαστημικός σταθμός θα περιλαμβάνει έναν βασικό θάλαμο και δύο θαλάμους εργαστηρίων, πρόσθεσε. Μετά, ένα επανδρωμένο μεταφορικό διαστημόπλοιο θα μεταφέρει προμήθειες στον διαστημικό σταθμό.
Ο διαστημικός σταθμός έχει έναν εκτιμώμενο χρόνο ζωής 10 ετών σε τροχιά 400 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της γης. Με αυτόν, η Κίνα θα είναι η δεύτερη χώρα, μετά τη Ρωσία, που θα έχει αναπτύξει έναν τέτοιο σταθμό, δήλωσε ο Λέι. Η Κίνα κατάρτισε το 1992 μία στρατηγική τριών βημάτων για το επανδρωμένο της διαστημικό πρόγραμμα, με τον επανδρωμένο σταθμό να αποτελεί το τελευταίο βήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση