Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

  2024: Η Κινεζική Οδύσσεια του Διαστήματος


  Το 2024 η Κίνα ίσως να είναι μόνη κι έρημη στο... διάστημα! Όπως δήλωσε ο Λέι Φανπέι, πρόεδρος της κινεζικής αεροδιαστημικής επιστημονικής και τεχνολογικής εταιρείας (CASC), η Κίνα πιθανόν να είναι η μόνη χώρα που θα έχει εν ενεργεία διαστημικό σταθμό το 2024.
  Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Λέι στο πρακτορείο Xinhua η Κίνα σχεδιάζει να εκτοξεύσει τον βασικό πειραματικό θάλαμο του διαστημικού σταθμού της περί το 2018 με έναν πύραυλο μεγάλου φορτίου Long March -5, ενώ ο 20 τόνων διαστημικός σταθμός θα τεθεί σε τροχιά περί το 2022.
  Όταν ο διεθνής διαστημικός σταθμός αποσυρθεί το 2024, ο σταθμός της Κίνας μπορεί να είναι ο μόνος εν ενεργεία, σημείωσε ο Λέι. Ο κινεζικός διαστημικός σταθμός θα περιλαμβάνει έναν βασικό θάλαμο και δύο θαλάμους εργαστηρίων, πρόσθεσε. Μετά, ένα επανδρωμένο μεταφορικό διαστημόπλοιο θα μεταφέρει προμήθειες στον διαστημικό σταθμό.
  Ο διαστημικός σταθμός έχει έναν εκτιμώμενο χρόνο ζωής 10 ετών σε τροχιά 400 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της γης. Με αυτόν, η Κίνα θα είναι η δεύτερη χώρα, μετά τη Ρωσία, που θα έχει αναπτύξει έναν τέτοιο σταθμό, δήλωσε ο Λέι. Η Κίνα κατάρτισε το 1992 μία στρατηγική τριών βημάτων για το επανδρωμένο της διαστημικό πρόγραμμα, με τον επανδρωμένο σταθμό να αποτελεί το τελευταίο βήμα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: 2024: Η Κινεζική Οδύσσεια του Διαστήματος Rating: 5 Reviewed By: Press- gr