GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιους αφορά το νέο πρόγραμμα για 23.000 ανέργους 29 – 64 ετών

Σχεδόν 23.000 άνεργοι αναμένεται να ωφεληθούν από το νέο πρόγραμμα Κατάρτισης, Πιστοποίησης και Εγγυημένης Απασχόλησης που σχεδιάζει ...


Σχεδόν 23.000 άνεργοι αναμένεται να ωφεληθούν από το νέο πρόγραμμα Κατάρτισης, Πιστοποίησης και Εγγυημένης Απασχόλησης που σχεδιάζει αυτή τη στιγμή το υπουργείο Εργασίας. Το πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στον Οκτώβριο.

Θα αφορά 23.000 άνεργους, κυρίως με χαμηλά προσόντα και δεξιότητες, και ηλικίες 29 έως 64 ετών.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με vouchers και ο συνολικός του προϋπολογισμός ανέρχεται σε 110 εκατομμύρια ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα αρχικά αφορούσε 16.000 όμως ανασχεδιάστηκε για να ωφεληθούν πολύ περισσότεροι δικαιούχοι.

Στόχος είναι η ενίσχυση του βιογραφικού των ωφελούμενων προκειμένου να μπορούν να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας σε 60 ειδικότητες των 10 πιο δυναμικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας.

Στο εξής, όλοι οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα και επίδομα πρακτικής, συνολικού ύψους 2.600 ευρώ, ενώ με τον αρχικό σχεδιασμό θα λάμβαναν μόλις 1.600 ευρώ.

Επιπλέον, το πρόγραμμα προβλέπει εγγυημένη απασχόληση για έξι μήνες για το 50% των ωφελουμένων ενώ πριν υπήρχε πρόβλεψη μόνον για το 25% των ωφελουμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση