GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκτεταμένες ζημιές στην Ιταλία, μετά τους 2 χθεσινοβραδινούς σεισμούς

Σε απολογισμό των ζημιών προχωρά από το πρωί η Ιταλία, μετά τις δυο μεγάλες σεισμικές δονήσεις που έπληξαν χθες βράδυ τις κεντρικές π...


Σε απολογισμό των ζημιών προχωρά από το πρωί η Ιταλία, μετά τις δυο μεγάλες σεισμικές δονήσεις που έπληξαν χθες βράδυ τις κεντρικές περιφέρειες Μάρκε και Ούμπρια. Ο πρώτος σεισμός των 5,4 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το βράδυ τοπική ώρα και ο δεύτερος, 5.9 βαθμών, δύο ώρες αργότερα. 

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό, ένας ηλικιωμένος εβδομήντα τριών ετών έχασε την ζωή του από ανακοπή καρδιάς, ενώ δέκα άτομα τραυματίσθηκαν ελαφρά.

Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι οι ζημιές που σημειώθηκαν σε κτίρια του Καμερίνο, των χωριών Βίσσο, Σαντάντζελο Σουλ Νέρα, Ουσσίτα και Μούτσια και είναι σαφώς εκτεταμένες. Κατέρρευσε μέρος των προσόψεων σε σειρά εκκλησιών, ενώ εκκενώθηκαν και πολλές ιδιωτικές κατοικίες.

Στο Καμερίνο, επίσης, εκκενώθηκαν οι φυλακές, και οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στο σωφρονιστικό ίδρυμα της Ρώμης Ρεμπίμπια.

Η κύρια προσπάθεια επικεντρώνεται τώρα στο να εξασφαλισθούν χώροι φιλοξενίας για τους περίπου 3.000 άστεγους οι οποίοι αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και πολλοί απ' αυτούς πέρασαν την περασμένη νύχτα μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Η κυβέρνηση Ρέντσι αποφάσισε την διάθεση 40 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών ενώ παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που είχε κηρυχθεί μετά τον σεισμό της 24ης Αυγούστου στο Αματρίτσε.

Οι δονήσεις έγιναν αισθητές με έντονο τρόπο και στην περιοχή του χωριού Αματρίτσε. Όλοι, σχεδόν οι κάτοικοι ζουν τώρα σε προσωρινά, αντισεισμικά σπίτια αλλά το χθεσινό, νέο χτύπημα του Εγκέλαδου προκάλεσε και πάλι ψυχολογικό σοκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση