GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ταϊλάνδη: 2 περιπτώσεις μικροκεφαλίας συνδέονται με τον ιό Ζήκα

Η Ταϊλάνδη επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι ο ιός Ζήκα έχει προκαλέσει δύο περιπτώσεις μικροκεφαλίας, μια σπάνια νευρολογική πάθηση κατά...


Η Ταϊλάνδη επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι ο ιός Ζήκα έχει προκαλέσει δύο περιπτώσεις μικροκεφαλίας, μια σπάνια νευρολογική πάθηση κατά την οποία το κεφάλι του βρέφους είναι σημαντικά μικρότερο από το κανονικό μέγεθος.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επεσήμανε ότι για πρώτη φορά συνδέεται η μικροκεφαλία με τον ιό Ζήκα στη Νοτιοανατολική Ασία.

"Για να συνοψίσουμε έχουμε βρει δύο περιπτώσεις μικροκεφαλίας που συνδέονται με τον ιό Ζήκα. Είναι τα πρώτα κρούσματα στην Ταϊλάνδη," είπε ο Prasert Thongcharoen, σύμβουλος του τμήματος Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Το Υπουργείο δημόσιας υγείας της Ταϊλάνδης δήλωσε ότι αυτή την εβδομάδα ερευνούσε τέσσερις περιπτώσεις που σχετίζονται με μικροκεφαλία και υπάρχουν υποψίες για τον ιό Ζήκα σε τρία μωρά και ένα αγέννητο μωρό στην 37 εβδομάδα της κύησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση