GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

30 κλήσεις από εννέα άτομα στον Λυκουρέζο μετά την φονική σύγκρουση στην Αίγινα

Τα πρώτα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για την υπόθεση της φονικής σύγκρουσης της Αίγινας με τέσσερις νεκρούς, αν...


Τα πρώτα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για την υπόθεση της φονικής σύγκρουσης της Αίγινας με τέσσερις νεκρούς, ανάμεσά τους ένα 5χρονο κορίτσι, φέρνει στο φως ο «Ε.Τ.» της Κυριακής.
Ύστερα από βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά κινήθηκε η διαδικασία για να συμπληρωθούν στη δικογραφία τα στοιχεία απ’ όλες τις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις του 77χρονου Θρασύβουλου Λυκουρέζου που έγιναν στις 16 Αυγούστου 2016 (ημέρα του δυστυχήματος). Τα πρώτα αποτελέσματα που συμπεριλήφθηκαν στη δικογραφία αφορούν στις εισερχόμενες κλήσεις.
Ο 77χρονος δέχθηκε συνολικά 30 κλήσεις από συνολικά εννιά διαφορετικά άτομα. Ανάμεσά τους ο κυβερνήτης του «Ντουέντε 2» Νεκτάριος Λεούσης, ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος (ξάδερφος του 77χρονου), η Θεοδότη Καρακάση (επιβαίνουσα στο «Ντουέντε»), η Ευθυμία Βενετσιάνου (επιβαίνουσα στο «Ντουέντε»), ο Αντώνης Μαλτέζος (δύτης που έκανε τη ρυμούλκηση του «Ντουέντε»), ο Oscar Μιχαήλ Νταβίντ (μετέβη με εντολή του Λεούση με φουσκωτό στο σημείο της σύγκρουσης για να μεταφέρει στη στεριά τον Λυκουρέζο), η σύζυγος του Νεκτάριου Λεούση (παρέλαβε με το αυτοκίνητό της τον Λυκουρέζο) και ο Γιάννης Πολυανίδης (φίλος του Λυκουρέζου).
Αυτό που προκαλεί εντύπωση από την ανάλυση των εισερχομένων κλήσεων είναι ότι για αρκετή ώρα μετά το δυστύχημα ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος δεν είχε καμία επικοινωνία. Ο πρώτος άνθρωπος που τηλεφώνησε στον προφυλακισθέντα 77χρονο μετά τη φονική σύγκρουση ήταν ο Αντώνης Μαλτέζος, ο δύτης που ρυμούλκησε το ακυβέρνητο «Ντουέντε». Η κλήση, διάρκειας 1’ και 32’’, έγινε στις 13.56, περίπου μία ώρα και δέκα λεπτά μετά το δυστύχημα που σημειώθηκε στις 12.45. Ο Αντώνης Μαλτέζος, φίλος του 77χρονου, έχει καταθέσει στις Αρχές ότι κλήθηκε να βοηθήσει και όταν έφτασε στο σημείο του συμβάντος είδε το ταχύπλοο να έχει αρχίσει να βουλιάζει.
Ο δεύτερος άνθρωπος που κάλεσε τον Λυκουρέζο (15.30) ήταν ο φίλος του Γιάννης Πολυανίδης, ο οποίος, όταν ενημερώθηκε για τη σύγκρουση, έσπευσε και αυτός να βοηθήσει. Η επικοινωνία του 77χρονου με το δικηγόρο και ξάδελφό του, κ. Αλέξανδρο Λυκουρέζο, ξεκίνησε στις 15.58 (περίπου τρεις ώρες μετά τη σύγκρουση). Ο δικηγόρος, ο οποίος αρχικά είχε αναλάβει την υπεράσπιση του 77χρονου και στη συνέχεια παραιτήθηκε, τηλεφώνησε στον ξάδελφό του συνολικά εφτά φορές (δύο από τις κλήσεις είναι διάρκειας περίπου 7 λεπτών και κάποιες ελάχιστων δευτερολέπτων).
Λίγο πριν τον καλέσει ο δικηγόρος, ο κυβερνήτης του «Ντουέντε» είχε επικοινωνία (στις 15.26) με τη σύζυγο του Νεκτάριου Λεούση. Πρόκειται για τη γυναίκα που μετέφερε με το αυτοκίνητό της τον Θρασύβουλο Λυκουρέζο από το Λιμανάκι του Φάρου, όπου τον είχε αφήσει με το φουσκωτό ο Oscar Μιχαήλ Νταβίντ, στην Αίγινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση