GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

36 ευρωβουλευτές ζητούν ταχεία ελάφρυνση του ελληνικού χρέους από τον Μοσκοβισί

Τριάντα έξι σοσιαλιστές, πράσινοι και αριστεροί ευρωβουλευτές, οι 13 από τους οποίους είναι Γάλλοι, τάχθηκαν υπέρ μιας ταχείας ελάφρυνσης...


Τριάντα έξι σοσιαλιστές, πράσινοι και αριστεροί ευρωβουλευτές, οι 13 από τους οποίους είναι Γάλλοι, τάχθηκαν υπέρ μιας ταχείας ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους σε ανοικτή επιστολή που απηύθυναν στον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

«Η Ελλάδα πρέπει κατεπειγόντως να βγει από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και του αποπληθωρισμού, στον οποίο έχει κολλήσει εδώ και έξι χρόνια, υπογραμμίζεται στο κείμενο αυτό που έχει στην κατοχή του το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι υπογράφοντες, μεταξύ των οποίων η Γαλλίδα ευρωβουλευτής Έβα Ζολί, είναι ευρωβουλευτές δέκα χωρών της ΕΕ, κυρίως από τις νότιες χώρες της Ένωσης, ενισχυμένοι από δύο Γερμανούς.

«Οποιαδήποτε επιπλέον καθυστέρηση σε ό,τι αφορά την έναρξη συγκεκριμένων και καθοριστικών συνομιλιών για την ελάφρυνση του χρέους θα μπορούσε να έχει καταστροφικά αποτελέσματα στην ελληνική οικονομία», προειδοποιούν.

Επικαλούμενοι μια «συναίνεση μεταξύ των αναγνωρισμένων οικονομολόγων σχετικά με τον μη βιώσιμο χαρακτήρα του ελληνικού χρέους», υπενθυμίζουν πως το θέμα αυτό βρίσκεται στο κέντρο μιας διένεξης μεταξύ των δύο πιστωτών της Ελλάδας, του ΔΝΤ που καλεί για μια ταχεία και σημαντική ελάφρυνση και της ευρωζώνης που καθυστερεί υπό την πίεση της Γερμανίας.

«Η αβεβαιότητα, που είναι αποτέλεσμα αυτών των διαφορών, εμποδίζει την ελληνική ανάκαμψη», εκτιμούν οι υπογράφοντες ευρωβουλευτές και καλούν να εκπονηθεί μέχρι το τέλος του 2016, "ένας σαφής οδικός χάρτης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», που φθάνει σχεδόν το 180% του ΑΕΠ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση