GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεσσαλονίκη - Ένα αποτύπωμα οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. στους 3 βιαστές

Ένα παλαμικό αποτύπωμα που βρέθηκε σε μια υδρορροή έριξε στα χέρια της Αστυνομίας τους δράστες της σοκαριστικής επίθεσης σε βάρος της 23χ...


Ένα παλαμικό αποτύπωμα που βρέθηκε σε μια υδρορροή έριξε στα χέρια της Αστυνομίας τους δράστες της σοκαριστικής επίθεσης σε βάρος της 23χρονης κοπέλας και του εξαναγκασμού της σε σεξουαλικές πράξεις, τα ξημερώματα της Κυριακής εντός των χώρων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι τρεις δράστες, που ήταν καταγεγραμμένοι πρόσφυγες και μετανάστες από τη Συρία και την Αλγερία, αλλά... αγνώστου διαμονής, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν μέσα σε λίγες ώρες σε διαμέρισμα στην Τούμπα. Παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα με την κατηγορία του βιασμού, αλλά και της εμπορίας ναρκωτικών, για την οποία κατηγορούνται και άλλοι τέσσερις μετανάστες που βρέθηκαν στο ίδιο διαμέρισμα να κατέχουν δύο κιλά χασίς, χρήματα από εμπορία ναρκωτικών και κλοπιμαία.

Η πρωτοφανής επίθεση, που έχει προκαλέσει σοκ στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, έγινε στους εξωτερικούς χώρους του ΑΠΘ, κοντά στην Πολυτεχνική Σχολή.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η 23χρονη, που βρισκόταν εκεί με έναν 20χρονο φίλο της, συμμετέχοντας σε ένα πάρτι, δέχτηκαν την επίθεση των τριών ατόμων, οι οποίοι με τη χρήση βίας και με την απειλή ενός σπασμένου μπουκαλιού τους άρπαξαν 30 ευρώ και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Οι δράστες ακινητοποίησαν την κοπέλα και με τη χρήση βίας την εξανάγκασαν να προβεί διαδοχικά σε ασελγείς πράξεις προς αυτούς, την ώρα που ο 20χρονος φίλος της διέφευγε τρέχοντας για να αναζητήσει βοήθεια. Με το τηλέφωνο που ζήτησε από έναν περαστικό κάλεσε την Αστυνομία.

Η 23χρονη σε κατάσταση σοκ περιέγραψε στους αστυνομικούς τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στα χέρια των τριών νεαρών, ενώ έδωσε και μια περιγραφή των χαρακτηριστικών των προσώπων, της σωματοδομής, των ρούχων που φορούσαν και της εθνικότητάς τους. Την περιοχή της επίθεσης ερεύνησε εξονυχιστικά αναζητώντας στοιχεία κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που βρήκε ένα παλαμικό αποτύπωμα πάνω σε μια μεταλλική υδρορροή πανεπιστημιακού κτιρίου. Ζητήθηκε να συγκριθεί επειγόντως μόνο με τα αποτυπώματα Αράβων (σ.σ. τα θύματα της επίθεσης είχαν πει πως επρόκειτο για άτομα αραβικής καταγωγής), προκειμένου να βγουν άμεσα αποτελέσματα, και όπως προέκυψε ανήκαν σε έναν 27χρονο μετανάστη, ο οποίος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για υπόθεση ναρκωτικών.


Σε κέντρο φιλοξενίας
Το συγκεκριμένο άτομο ήταν αγνώστου διαμονής, αλλά και εθνικότητας, καθώς δηλώνει Σύρος, αλλά πιθανολογείται πως είναι αλγερινής καταγωγής, ενώ έχει φιλοξενηθεί για ένα διάστημα στη δομή φιλοξενίας της πρώην Softex στην περιοχή του Κορδελιού. Η 23χρονη τον αναγνώρισε ανεπιφύλακτα από φωτογραφία που της έδειξαν οι αστυνομικοί και έπειτα από ένα μπαράζ αναζητήσεων σε σπίτια σε διάφορες περιοχές εντοπίστηκε το διαμέρισμα όπου διέμενε.

Εκεί συνελήφθησαν συνολικά 7 άτομα, καθώς βρέθηκαν 2 κιλά χασίς, συσκευασμένα σε μικροδέματα, έτοιμα για εμπορία, ζυγαριές ακριβείας, 5.670 ευρώ από εμπορία ναρκωτικών, 11 κινητά τηλέφωνα, χρυσαφικά, κοσμήματα, αποδεικτικά μεταφοράς χρημάτων και ένα πορτοφόλι ενός Ελληνα με τα προσωπικά του έγγραφα.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι οι τρεις δράστες της επίθεσης στο ΑΠΘ, όπου πιθανολογείται ότι είχαν πάει για να πουλήσουν ναρκωτικά. Πρόκειται για τον 27χρονο σεσημασμένο, έναν 17χρονο Σύρο και έναν 20χρονο Αλγερινό, οι οποίοι παραπέμφθηκαν με την κατηγορία του βιασμού και της εμπορίας ναρκωτικών, ενώ μόνο τη δεύτερη κατηγορία αντιμετωπίζουν οι άλλοι τέσσερις - ένας ακόμη Σύρος, δύο Αλγερινοί και ένας από τη Δυτική Σαχάρα.

Η 23χρονη κοπέλα, που βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, δέχτηκε υποστήριξη από ψυχολόγο της Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες όπως αναφέρει το "Εθνος", οι οποίες ωστόσο δεν επιβεβαιώνονταν επίσημα από τις αστυνομικές πηγές, είχε προσφέρει βοήθεια προς τους πρόσφυγες, που φιλοξενούνται σε δομές της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση