GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημοσκόπηση για Τραμπ: 45% των Αμερικανών θέλουν να συνεχίσει

Προκλητικός παρέμεινε ο Ντόναλντ Τραμπ χθες, λίγες ώρες πριν αρχίσει η δεύτερη τηλεοπτική του αναμέτρηση με την Χίλαρι Κλίντον, και εν μέ...


Προκλητικός παρέμεινε ο Ντόναλντ Τραμπ χθες, λίγες ώρες πριν αρχίσει η δεύτερη τηλεοπτική του αναμέτρηση με την Χίλαρι Κλίντον, και εν μέσω εκκλήσεων από υψηλόβαθμα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος να παραιτηθεί από τον προεκλογικό αγώνα.

Αυτή τη φορά ο Τραμπ κατέφυγε στα κοινωνικά δίκτυα για να τονίσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποχωρήσει απο την προεκλογική κούρσα.

«Τρομερή υποστήριξη (εκτός από μέρος της ρεπουμπλικανικής ηγεσίας). Ευχαριστώ», έγραψε στο Twitter, προφανώς αναφερόμενος στην άρση της υποστήριξης προς το πρόσωπό του από τον γερουσιαστή Μακ Κέιν, εξαιτίας της μαγνητοφωνημένης συνομιλίας του από το 2005 που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.
"Τόσοι αυτάρεσκοι υποκριτές. Δείτε τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων - και των εκλογών - τους να μειώνονται", έγραψε σε άλλη ανάρτηση.

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη κρίση της 16μηνης προεκλογικής του καμπάνιας. Η πίεση που θα του ασκηθεί θα είναι ιδιαίτερα μεγάλη κατά την διάρκεια του ντιμπέιτ, το οποίο θα ξεκινήσει σήμερα στις 4:00 π.μ. ώρα Ελλάδος και θα διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο Ουάσιγκτον του Σεν Λούις.

Το CNN έχει ανακοινώσει ότι οι πρώτες ερωτήσεις θα αφορούν το ζήτημα με τις χυδαίες εκφράσεις του στο ηχητικό που δημοσίευσε η Washington Post.

Παρά την κατάσταση συναγερμού που έχει σημάνει μεταξύ των στελεχών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και τις αμφιβολίες για το αν θα μπορέσει ο Τραμπ να κερδίσει την υποστήριξη των αναποφάσιστων, υπάρχουν ενδείξεις ότι πολλοί από τους οπαδούς του παραμένουν πιστοί σ’ αυτόν.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Morning Consult για το Politico, μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο ποσοστό 39% των ψηφοφόρων πιστεύουν ότι ο Τραμπ πρέπει να παραιτηθεί, όμως 45% πιστεύουν ότι θα πρέπει να συνεχίσει. Ενδιαφέρον είναι ότι μόνο το 12% από εκείνους που είπαν ότι ο Τραμπ πρέπει να παραιτηθεί αυτοχαρακτηρίστηκαν ως Ρεπουμπλικάνοι.

Σε προεκλογική εκδήλωση των Δημοκρατικών στο Σικάγο, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι ο Τραμπ δεν φέρεται απαξιωτικά μόνο στις γυναίκες, αλλά και σε μειονότητες, μετανάστες, άτομα άλλων θρησκειών, και άτομα με ειδικές ανάγκες. Αυτό, είπε ο Ομπάμα, «δείχνει ότι είναι ανασφαλής και ανεβάζει τον εαυτό του μειώνοντας τους άλλους».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση