GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ τα κέρδη κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

Από το 2014 λειτουργούσε το κύκλωμα διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών από τη χώρα μας προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποκομίζοντας 4.10...


Από το 2014 λειτουργούσε το κύκλωμα διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών από τη χώρα μας προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποκομίζοντας 4.103.424 ευρώ και 68.263 δολάρια.

To κύκλωμα εξαρθρώθηκε με τη σύλληψη έντεκα ατόμων, που χαρακτηρίζονται από την ΕΛΑΣ ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που διέθετε δομή, οργάνωση και χαρακτηριστικά διεθνικού δικτύου.

Η εγκληματική οργάνωση διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών, μετέφερε αεροπορικώς, από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι έφταναν ακτοπλοϊκώς στην Κρήτη από Αθήνα, ενώ για κάθε έναν λάμβανε ως αμοιβή ποσό από 3.500 ως 4.000 ευρώ, ενώ για τα παιδιά η αμοιβή ανερχόταν στο χρηματικό ποσό των 2.000.

Στο πλαίσιο της έρευνας πρόεκυψε ότι η εγκληματική οργάνωση έχει διακινήσει χρηματικά ποσά τουλάχιστον 4.103.424 ευρώ και 68.263 δολαρίων.

Λεπτομέρειες για την εξάρθρωση του οργανωμένου κυκλώματος από την Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου, δόθηκαν σήμερα κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, από τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Κρήτης, υποστράτηγο Ανδρέα Δασκαλάκη.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, προηγήθηκε ενδελεχής, πολύμηνη, συστηματική έρευνα και για την πλήρη αποδόμηση του εγκληματικού δικτύου εξελίχθηκε, από τις πρωινές ώρες της 29ης Οκτωβρίου, οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αλλοδαπών Αττικής και Θεσσαλονίκης, των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων καθώς και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου.

Αποτέλεσμα της επιχείρησης είναι η σύλληψη έντεκα ατόμων, ηλικίας από 27 έως και 50 ετών (εννέα αλλοδαπών ανδρών, από τη Συρία, το Ιράκ και τον Λίβανο, καθώς και δύο ημεδαπών, ενός άνδρα και μίας γυναίκας), οι οποίοι κατηγορούνται για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, διευκόλυνση παράνομης εισόδου, εξόδου ή μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Όπως διακριβώθηκε από την έρευνα, οι εμπλεκόμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών, η όποια διέθετε δομή, οργάνωση και χαρακτηριστικά διεθνικού δικτύου, ενώ δραστηριοποιείτο τουλάχιστον από το 2014, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης.

Συγκεκριμένα, το εγκληματικό δίκτυο αποτελούνταν από τέσσερις «πυρήνες», που αναλάμβαναν την υλοποίηση των επιμέρους δράσεων σε Τουρκία, Ηράκλειο, Αττική και Βόρεια Ελλάδα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Οι δράσεις του κάθε πυρήνα αφορούσαν, κατά περίπτωση, στην προσέλκυση των ενδιαφερόμενων αλλοδαπών, στη φύλαξη, τη μεταφορά και τον εφοδιασμό τους με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, καθώς και στη διεκπεραίωση των οικονομικών ζητημάτων που αφορούσαν στην παράνομη διακίνηση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση