GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εξεταστική για το πρώτο 6μηνο του 2015 και τη δραχμή

Την ανάγκη να διερευνηθούν οι πτυχές των κυβερνητικών χειρισμών του α' εξαμήνου του 2015, μέσω της σύστασης Εξεταστικής  Επιτροπής,...


Την ανάγκη να διερευνηθούν οι πτυχές των κυβερνητικών χειρισμών του α' εξαμήνου του 2015, μέσω της σύστασης Εξεταστικής  Επιτροπής, τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε  συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» και στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα «Cosmos-FM».
Ερωτηθείς για τις αποκαλύψεις του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Αυτό το οποίο έχουμε πει εμείς είναι να γίνει μια Εξεταστική επιτροπή, η οποία να διερευνήσει τι ακριβώς έγινε τους πρώτους έξι μήνες του 2015. Γνωρίζουμε ήδη ότι το κόστος για την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία ήταν και παραμένει πάρα πολύ μεγάλο από αυτούς τους καταστροφικούς χειρισμούς της Κυβέρνησης που οδήγησαν στο τραγικό δημοψήφισμα, στο κλείσιμο των τραπεζών και τελικά στην υπογραφή του τρίτου Μνημονίου».
Και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να γνωρίζω την ακρίβεια αυτών των ισχυρισμών, αλλά γνωρίζω ότι πρέπει να μάθουμε την αλήθεια. Και η Νέα Δημοκρατία ως η επόμενη Κυβέρνηση θα προχωρήσει στη σύσταση αυτής της Εξεταστικής Επιτροπής ώστε να μάθουμε εάν πραγματικά υπήρχε ‘'Σχέδιο Β'', εάν υπήρχε παράλληλο πρόγραμμα επιστροφής στην δραχμή και τελικά ποιος είναι υπεύθυνος για το τι έγινε τους πρώτους έξι μήνες».
Για το θέμα της ψήφου των ομογενών, ο κ. Μητσοτάκης αφού αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις που έχει με την ελληνική ομογένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες, επανέλαβε την προσωπική του δέσμευση για την παροχή ψήφου στους Έλληνες που κατοικούν εκτός Ελλάδας τονίζοντας: «Θέλω να επαναλάβω την προσωπική μου δέσμευση για την παροχή ψήφου στους Έλληνες που κατοικούν εκτός Ελλάδας. Είναι ένα αίτημα πολλών δεκαετιών και ένα αίτημα το οποίο θα ικανοποιηθεί από την επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Θέλω να υπενθυμίσω ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη καταθέσει επεξεργασμένη πρόταση νόμου στο Κοινοβούλιο. Η πρόταση αυτή δεν έχει καν ακόμη συζητηθεί με ευθύνη του Προεδρείου της Βουλής και δεν εκτιμώ  - και λυπάμαι που το λέω αυτό - ότι θα υπάρχει θετική ανταπόκριση από την Κυβέρνηση ώστε να ισχύσει αυτή η παρέμβαση από τις επόμενες εκλογές».
Και υπογράμμισε: «Επειδή όμως είμαι βέβαιος ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και θα υλοποιήσει αυτό το πάγιο αίτημα των ομογενών πιστεύω ότι από τις μεθεπόμενες εκλογές οι Έλληνες ομογενείς εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους, ούτως ώστε να μην χρειάζεται να μπουν στη διαδικασία να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Και να μπολιάσουν με αυτόν τον τρόπο με τον δυναμισμό τους, με την ενέργειά τους, με την αγάπη τους για την Ελλάδα την εγχώρια πολιτική σκηνή. Θεωρώ ότι θα είναι μια κρίσιμη εξέλιξη για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ ομογένειας και μητέρας πατρίδας και έχω αναλάβει προσωπικά την δέσμευση να υλοποιήσω αυτή την πρωτοβουλία».
Οι δηλώσεις αυτές του κ. Μητσοτάκη έγιναν στο περιθώριο της εκδήλωσης απονομής του βραβείου «Πατριάρχης Αθηναγόρας» από τους άρχοντες του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα στον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση