GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μικρή Άννυ: Ισόβια σε πατέρα και Νίκι - 6 χρόνια στη μάνα

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν για τη δολοφονία της 4χρονης Άννυ ο πατέρας της Στάνισλαβ Μπαρκατζίεβ ή Σάββας και ο φίλος του Ναζίφ...


Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν για τη δολοφονία της 4χρονης Άννυ ο πατέρας της Στάνισλαβ Μπαρκατζίεβ ή Σάββας και ο φίλος του Ναζίφ Αχμέντοβ γνωστός ως Νικολάι.Το δικαστήριο, ομόφωνα, τους έκρινε ένοχους χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό για την αποτρόπαια δολοφονία αλλά και τον τεμαχισμό του παιδιού το Πάσχα του 2015.

Η μητέρα της Άννυ καταδικάστηκε, κατά πλειοψηφία, σε κάθειρξη 6 ετών,  δηλαδή το ελάχιστο της ποινής που προβλέπεται για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Δυο δικαστές και μια ένορκος μειoψήφισαν καθώς είχαν την αποψη πως έπρεπε να επιβληθεί στην κατηγορούμενη καθειρξη 8 ετών. Το δικαςτηριο αποφάσισε να δώσει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής της μεχρι το εφετείο και της επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου απο τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμημα.

Αναλυτικά, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε στους κατηγορούμενους τις εξής ποινές: 

-Στάνισλαβ Μπαρκατζίεβ ή Σάββας  : ισόβια και 3,5 χρόνια για την δολοφονία και τον τεμαχισμό της μικρής και τα αδικήματα της παράνομης  οπλοκατοχης και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία. Το δικαςτηριο αποφάσισε την στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων και
διατάσσει την  απέλαση του μετά την έκτιςη της ποινής που του επιβλήθηκε και του απαγορεύει την είσοδο στη χωρα για 10 έτη.

- Ναζίφ Αχμέντοβ ή Νικολάι : ισόβια και 3 χρόνια  για την δολοφονία και τον  τεμαχισμό της 4χρονης και για παράνομη οπλοκατοχή . Επιπλέον το δικαςτηριο αποφάσισε την στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων και
διατάσσει την  απέλαση του μετά την έκτιςη της ποινής που του επιβλήθηκε και του απαγορεύει την είσοδο στη χωρα για 10 έτη.

-Δημητρίνα Μπορίσαβα: 6 έτη για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.
Η υπεράσπιση της μητέρας της Άννυ ζήτησε να εχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η  έφεση αίτημα με το οποίο συμφώνησε και η εισαγγελέας της έδρας . Το δικαστήριο αποσύρθηκε σε διάσκεψη και χρειάστηκε περίπου μια ώρα για να αποφασίσει η ποινή της  κατηγορούμενης να έχει αναστέλλουσα δύναμη . Το δικαςτηριο της επέβαλε περιοριστικούς όρους και ειναι υποχρεωμένη να εμφανίζεται και φορα το μήνα στο αστυνομικό τμημα ενω της απαγορεύτηκε η έξοδος απο τη χώρα .

- Δ. Γουργούρης: φυλάκιση 1 έτους με αναστολή, για το αδικημα της ψευδορκίας.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως η μητέρα της Άννυ ζήτησε απο το δικαςτηριο να της επιστραφούν τα παιχνιδια της μικρής που είχαν κατασχεθεί. " Εχουν συναισθηματική αξία " είπε ο συνήγορος της.

" Από κοινού διέπραξαν το έγκλημα" 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο , νωρίτερα , υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση ,αποφάνθηκε πως οι δυο κατηγορούμενοι από κοινού διέπραξαν τα αδίκηματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της περιύβρισης νεκρού χωρίς τη συμμετοχή αγνώστου δράστη.
Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία (4-3) ,και παρά την πρόταση της εισαγγελέως , έκρινε ένοχη την μητέρα της Άννυ Δημητρίνα Μπορίσοβα για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο . Ο πρόεδρος του δικαστηρίου και δυο ένορκοι είχαν την άποψη πως η κατηγορούμενη έπρεπε να κηρυχθεί αθώα. Οι δικαστές ομόφωνα  απάλλαξαν την γυναίκα  για το αδίκημα της ψευδορκίας.
Ο συνήγορος υπεράσπισης της Δημητρίνα Μπορίσοβα ζήτησε να αναγνωριστεί στην εντολέα του το ελαφρυντικό των μη ταπεινών ελατηρίων ενώ αίσθηση προκάλεσε το σχόλιο του ότι το δικαστήριο  δίκασε " για το επάγγελμα της  και οχι για την πράξη όπου έκανε".  "Για να συμμαζευτεί η απόφαση ειναι υποχρεωτική η αναγνώριση ελαφρυντικού" είπε χαρακτηριστικά ο συνήγορος υπεράσπισης απευθυνόμενος στο δικαστήριο .
Η εισαγγελέας της έδρας Μαρία Δημητριάδου, η οποία στην πρόταση της είχε εισηγηθεί την απαλλαγή της μητέρας της Άννυ, ζήτησε να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτιών . " Να δεχτείτε οτι πήγε στην Γερμανία για να δώσει μια προοπτική σε αυτή και το παιδί της".
Ο συνήγορος υπεράσπισης του Σάββα δεν ζήτησησε να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό αφήνοντας το στην κρίση του δικαστηρίου .
Αντίθετα ,  η υπεράσπιση του Νικολάι ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του
πρότερου έντιμου βίου  και της έμπρακτης  μεταμέλειας γιατί ,όπως είπε, "βοήθησε στην εξιχνίαση του εγκληματος ".

" Ψυχροί και αμετανόητοι "

Η εισαγγελέας, ωστόσο , πρότεινε να μην αναγνωριστεί στους κατηγορούμενους κανένα ελαφρυντικό  χαρακτηρίζοντας του  "αμετανόητους ψυχρούς και  ψύχραιμους ".
"Και οι δυο εκδίδονται επί χρημασι με ομόφυλους τους και δεν ασκησαν ποτέ ένα επάγγελμα στη ζωή τους. Πως να προτείνω το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου; Να πω οτι ασκούσαν έργο προσφοράς; Ειναι αμετανόητοι, ψυχροί, ψύχραιμοι και εκτέλεσαν ψυχρά την πράξη" επεσήμανε η εισαγγελική λειτουργός.
Ένοχος κρίθηκε από το δικαςτηριο για ψευδορκία και ο ηλικιωμένος ο οποίος είχε φιλοξενήσει  τους γονεις της Άννυ.

Το δικαστήριο , τελικά , δεν αναγνώρισε στους κατηγορούμενους κανένα ελαφρυντικό απορρίπτοντας όλα τα σχετικά αιτήματα . Σημειώθηκε και πάλι μειωψηφία σε οτι αφορά το ελαφρυντικό των μη ταπεινών  αιτιών που ζητήθηκε από την υπεράσπιση της μητέρας τους Άννυ καθώς τρια μέλη του δικαστηρίου είχαν την αποψη οτι πρεπει να της αναγνωριστεί .

"Η ελάχιστη ποινή "

Η εισαγγελέας  Μαρια Δημητριάδου οταν κλήθηκε να προτείνει επι των ποινών εισηγήθηκε να επιβληθεί στο Σάββα ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία , φυλάκιση 2 ετών για την περιύβριση νεκρού , 2 χρονια γαι παράνομη οπλοχρησία  και 15 μήνες για το αδικημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία . Τις ίδιες ποινές πρότεινε η εισαγγελέας και για τον συγκατηγορουμενο του Νικολάι .
Για την μητέρα της Άννυ η εισαγγελέας προτείνε την ποινή των 6 ετών  για το αδικημα της κακουργηματικής έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο  "Είναι η ελάχιστη που προβλέπεται " είπε προς το δικαστήριο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση