GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άρπαξαν 6χρονο κοριτσάκι στον Τύρναβο - Οι ομοιότητες με την υπόθεση της μικρής Μαρίας στα Φάρσαλα

Οι βιολογικοί γονείς δεν έχουν δηλώσει την εξαφάνιση του παιδιού ενώ με αφορμή τις αντιφάσεις των συλληφθέντων και φερόμενων ως γονέων ελ...


Οι βιολογικοί γονείς δεν έχουν δηλώσει την εξαφάνιση του παιδιού ενώ με αφορμή τις αντιφάσεις των συλληφθέντων και φερόμενων ως γονέων ελήφθη γενετικό υλικό, σε μια υπόθεση που μοιάζει με αυτή της μικρής Μαρίας

Ένα κορίτσι, ηλικίας 5 - 6 ετών που κατά την ΕΛ.ΑΣ. έχει απαχθεί από τους βιολογικούς γονείς του, εντόπισαν χθες μετά από έρευνα στον οικισμό των Ρομά στον Τύρναβο, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

Το μικρό κορίτσι έχει ήδη απομακρυνθεί από τον οικισμό με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν τους φερόμενους ως γονείς, έναν 42χρονο Ρομά και τη 41χρονη γυναίκα του. Με τη χθεσινή υπόθεση να έχει αρκετά κοινά στοιχεία με την υπόθεση της «μικρής Μαρίας» που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο όταν, τον Οκτώβριο του 2013, βρέθηκε σε οικισμό των Ρομά στα Φάρσαλα.

Μαζί με τους δύο φερόμενους ως γονείς, συνελήφθη χθες και ένας ακόμη 45χρονος Ρομά τον οποίο αναζητούσαν οι διωκτικές αρχές με αφορμή εντάλματα σύλληψης που έχουν εκδοθεί σε βάρος του για διακίνηση ναρκωτικών.

Αστυνομικοί έκαναν έρευνα χθες το πρωί στον οικισμό των Ρομά στον Τύρναβο, όπου και βρήκαν το ανήλικο κορίτσι να φιλοξενείται από το ανδρόγυνο των συλληφθέντων. Μαζί του φιλοξενούνταν επίσης και ο 45χρονος ο οποίος, καθώς αναζητούνταν από τις διωκτικές αρχές, τράπηκε σε φυγή για να συλληφθεί τελικά χθες το μεσημέρι, μέσα στον οικισμό.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε πως το ανήλικο κοριτσάκι έχει απαχθεί πριν μερικούς μήνες από τους βιολογικούς του γονείς. Πράξη που ωστόσο δεν έχει καταγγελθεί στην ΕΛ.ΑΣ. με αποτέλεσμα να μην είναι γνωστά ακόμη τα στοιχεία των βιολογικών γονέων.

Οι δύο συλληφθέντες, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», φαίνεται πως δεν έδωσαν πειστικές εξηγήσεις για την ταυτότητα του παιδιού – πέφτοντας σε αντιφάσεις - και έτσι αστυνομικοί προχώρησαν χθες στη λήψη γενετικού υλικού, τόσο από τον 42χρονο και την 41χρονη γυναίκα του αλλά και από το ανήλικο κορίτσι.

Έτσι αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων DNA, προκειμένου να διαπιστωθεί ή όχι η συμβατότητα, μεταξύ των φερόμενων ως γονέων και του παιδιού.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ανήλικο κορίτσι παραπέμφθηκε χθες σε νοσηλευτικό ίδρυμα για ιατρικές εξετάσεις ενώ από τις αρμόδιες αρχές, τα επόμενα 24ωρα θα αναζητηθεί δομή για τη φιλοξενία του παιδιού.

Παρεμπιπτόντως να αναφερθεί ότι στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, στο σπίτι των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών όπως και το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε το πρωί, ο τρίτος συλληφθείς.

Μικρή Μαρία

Υπενθυμίζεται πως τον Οκτώβριο του 2013, μετά από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι ενός 39χρονου και μιας 40χρονης στον οικισμό των Ρομά στα Φάρσαλα, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι μαζί τους διέμενε ένα τετράχρονο κορίτσι. Η υπόθεση της μικρής Μαρίας είχε συγκλονίσει τότε το πανελλήνιο καθώς, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, οι δύο συλληφθέντες δεν ήταν οι βιολογικοί γονείς του κοριτσιού που φιλοξενήθηκε στη συνέχεια στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Η ίδια υπόθεση είχε αναδείξει τέλος θέματα που αφορούσαν στη λειτουργία διαφόρων Υπηρεσιών, αφού οι συλληφθέντες διέθεταν ληξιαρχική πράξη γέννησης, δελτία αστυνομικής ταυτότητας με διαφορετικά στοιχεία, οικογενειακές μερίδες σε διάφορους δήμους, ΑΦΜ με τα στοιχεία του ανήλικου κοριτσιού κ.λπ.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Ειδικότερα, χθες το πρωί, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας προέβησαν σε νομότυπη έρευνα σε οικία στον οικισμό ROMA του Τυρνάβου, όπου συμβιεί άγαμο ζευγάρι ημεδαπών και συγκεκριμένα ένας 42χρονος και μία 41χρονη, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, σύμφωνα με τα οποία το ζεύγος κατακρατεί ανήλικο κορίτσι που δεν είναι βιολογικό τους τέκνο.

Κατά την έρευνα στην εν λόγω οικία, βρέθηκε ανήλικο κορίτσι, ηλικίας περίπου 6 ετών, αγνώστων στοιχείων ταυτότητας, το οποίο όπως εξακριβώθηκε, αφενός δεν αποτελεί βιολογικό τέκνο του ζευγαριού, αφετέρου δε διακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας των βιολογικών του γονέων, ενώ μεταφέρθηκε για ιατρικές εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

 Κατά την προσέγγιση των αστυνομικών για έρευνα στην οικία, εξήλθε τρέχοντας από αυτή και διέφυγε ο τρίτος δράστης, ηλικίας 34 ετών, αφαιρώντας Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 37χρονου ημεδαπού.

Ύστερα από επισταμένες αναζητήσεις των αστυνομικών, ο 34χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγο αργότερα μέσα στον προαναφερόμενο οικισμό.

 Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης των κυρίων Ανακριτών Λάρισας για τα αδικήματα της συγκρότησης – διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και της διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, κατ΄ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, ενώ επιπλέον προέκυψε ότι οι άλλοι δύο συλληφθέντες τον απέκρυπταν στην οικία τους.

Το αφαιρεθέν όχημα βρέθηκε, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο του.

 

Επιπλέον, κατά την έρευνα στην οικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- μία νάιλον συσκευασία με αποξηραμένη κάνναβη, βάρους (29) γραμμαρίων,

- δύο τηλεκάρτες με υπολείμματα ηρωίνης,

- ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,

- ένα ρολόι χειρός και

- δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας για τον προσδιορισμό των στοιχείων ταυτότητας του κοριτσιού, καθώς και για την εξακρίβωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες περιήλθε στην κατοχή του ζευγαριού συνεχίζονται.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο διεξάγεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση