GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουρκία για τους 8: Αν είστε δημοκράτες και φίλοι, θα τους εκδώσετε

Στην επισήμανση ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο και στη διατύπωση του αιτήματος για έκδοση των οκτώ Τούρ...


Στην επισήμανση ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο και στη διατύπωση του αιτήματος για έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, συνοψίζονται οι δηλώσεις που έκαναν υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματούχοι στους δημοσιογράφους που επισκέπτονται την Τουρκία.
Ο πρόεδρος της τουρκικής Eθνοσυνέλευσης, Ισμαήλ Καχραμάν, ερωτηθείς για το θέμα των οκτώ Τούρκων δήλωσε: «Η Ελλάδα είναι δημοκρατική χώρα. Σε μία δημοκρατική χώρα δεν μπορούν να βρίσκουν καταφύγιο τρομοκράτες. Δεν έχω καμία πληροφορία για το πού βρίσκεται η διαδικασία, αλλά μας ενδιαφέρει η έκβασή της. Στη χώρα σας βρίσκονται κάποιοι τρομοκράτες που αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τον Πρόεδρό μας. Αυτά τα σχετικά στοιχεία τα έχουμε παραδώσει στις ελληνικές αρχές». Απαντώντας σε σχετική διευκρινιστική ερώτηση εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η Ελλάδα ως δημοκρατική και φιλική χώρα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να μην δώσει καταφύγιο σε τρομοκράτες».
Ο Μεχμέτ Ακαρτσά, γενικός διευθυντής στη Διεύθυνση Τύπου και Πληροφοριών, ο οποίος μάλιστα υποδέχτηκε τους δημοσιογράφους λέγοντας ότι αντίθετα με την συνήθειά του δεν φορά αυτή τη φορά γραβάτα επηρεασμένος από τον Έλληνα πρωθυπουργό, έσπευσε να επισημάνει ότι η οικογένειά του κατάγεται από την Καβάλα.
Ερωτηθείς για το θέμα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών δήλωσε: «Κατά καιρούς εμφανίζονται ευκαιρίες ανάμεσα στα κράτη, και σε αυτή την περίπτωση νομίζω ότι υπάρχει μια καλή ευκαιρία για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Για παράδειγμα, η οικονομική κρίση στην Ελλάδα ανησυχεί τον τουρκικό λαό. Ο τουρκικός λαός τρέφει αισθήματα συμπάθειας για τους λαούς της Μεσογείου, ιδιαίτερα για τους Έλληνες. Φυσικά κατά το παρελθόν προέκυψαν προβλήματα σε πολιτικό επίπεδο, αλλά οι λαοί των δύο χωρών δεν είχαν προβλήματα. Ο τουρκικός λαός συμπαθεί επίσης τον κ. Τσίπρα γιατί είναι ένας δυναμικός, νέος ηγέτης. Αναρωτιέμαι, λοιπόν, αφού έχουμε μια πολύ θετική ατμόσφαιρα, γιατί να μην την εκμεταλλευτούμε. Μιλάμε για τους οκτώ στρατιώτες. Συμμετείχαν σε απόπειρα πραξικοπήματος. Προσπάθησαν, ή ίσως να σκότωσαν πολίτες- γι αυτό δεν είμαστε σίγουροι αφού δεν έχουμε κατάθεσή τους. Έχουν προσαχθεί ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης. Από την πλευρά μας είναι φυσικό να περιμένουμε ότι η Ελλάδα θα τους εκδώσει στην Τουρκία. Είναι φυσικό να τους εκδώσει γιατί αυτοί προσπάθησαν να καταστρέψουν την Τουρκία, αλλά μετά από καιρό μάθαμε ότι οι 3 από αυτούς δεν εκδίδονται. Θα πρέπει να ερευνήσουμε σε βάθος γιατί ελήφθη τέτοια απόφαση, αλλά η Δικαιοσύνη είναι Δικαιοσύνη παντού, και εγώ προσωπικά εμπιστεύομαι την Δικαιοσύνη στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση