GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΟΠΥΥ: 86 νέες εξετάσεις για τους ασφαλισμένους

Μια λίστα με 86 νέες εξετάσεις που μέχρι τώρα δεν καλύπτονταν εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ. Στο εξής οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να κάνουν τις εξετ...


Μια λίστα με 86 νέες εξετάσεις που μέχρι τώρα δεν καλύπτονταν εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ. Στο εξής οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να κάνουν τις εξετάσεις αυτές πληρώνοντας μόνον τη συμμετοχή του 15%.

Το υπουργείο Υγείας κοστολόγησε και ενέκρινε την ένταξη των σχετικών εξετάσεων στις προσφερόμενες από τον ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με Το «Έθνος», μεταξύ των εξετάσεων που κοστολογήθηκαν για πρώτη φορά είναι η ψηφιακή μαστογραφία, το υπερηχογράφημα αυχενικής διαφάνειας και δευτέρου επιπέδου, ο προγεννητικός γονιδιακός έλεγχος για κυστική ίνωση, η εξέταση για τον ιό των ανθρώπινων κονδυλωμάτων (HPV), η αξονική στεφανιογραφία, το κολπικό υπερηχογράφημα και η μοριακή εξέταση (PCR) για τη γρίπη τύπου Α (Η1Ν1).

Με την υπουργική απόφαση κοστολογούνται και άλλες εξετάσεις, όπως οι μικροβιολογικές αναλύσεις νερού και τροφίμων και οι χημικές δοκιμές σε ύδατα, απόβλητα και έδαφος. Ενδεικτικά αναφέρεται η μικροβιολογική ανάλυση πόσιμου νερού (30 ευρώ), ο έλεγχος για λεγιωνέλλα (30 ευρώ) και η μικροβιολογική ανάλυση τροφίμων (15 ευρώ).

Οι εκπρόσωποι των διαγνωστικών κέντρων έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους με τα συγκεκριμένα όρια, σημειώνοντας ότι το εν λόγω ποσό δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των εκατομμυρίων ασφαλισμένων του Οργανισμού. Κάνουν, επίσης, λόγο για πολύ χαμηλές τιμές σε εξετάσεις ρουτίνας, όπως οι ακτινογραφίες, οι οποίες αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ με λιγότερο από 5 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση