GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στους 877 οι νεκροί στην Αϊτή από τον φονικό τυφώνα Μάθιου

Ο τυφώνας Μάθιου υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 1 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των Η...


Ο τυφώνας Μάθιου υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 1 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ.
Ο τυφώνας Μάθιου κινείται περίπου 35 χλμ νότια-νοτιοδυτικά του Τσάρλεστον στην Νότια Καρολίνα, καθώς κατευθύνθηκε βορειοανατολικά με ταχύτητα 19 χλμ την ώρα, αναφέρει το κέντρο στην προειδοποίηση που εξέδωσε. Ο τυφώνας συνοδεύεται από ανέμους έως 140 χλμ την ώρα.
Στη Φλόριντα τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Οι δύο από την πτώση δένδρων και ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα από γεννήτρια καθώς για να προστατευτεί από την καταιγίδα είχε καταφύγει μέσα σε γκαράζ.
Περίπου 300.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην Τζόρτζια και τη Νότια Καρολίνα, σύμφωνα με τις εταιρίες ηλεκτροδότησης.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τους πολίτες να μην επαναπαύονται και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.
Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Αϊτή. Η φτωχότερη χώρα της Αμερικής ήδη μετρά τουλάχιστον 877 νεκρούς με τις Αρχές να εκφράζουν φόβους για βαρύτερο απολογισμό θυμάτων, καθώς δεν υπάρχουν πληροφορίες από περιοχές που παραμένουν αποκλεισμένες.
Στο νησί της Καραϊβικής που είναι αντιμέτωπο με ανθρωπιστική κρίση, ο Μάθιου άφησε πίσω του σκηνές ερήμωσης. Στέγες ξεριζωμένες, δρόμοι πλημμυρισμένοι, δέντρα σπασμένα πάνω σε πρόχειρες κατοικίες στην ευάλωτη αυτή χώρα στις κλιματικές αλλαγές.
Ένα εκατομμύριο άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια με είδη πρώτης ανάγκης, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Care-France: "πολλοί κάτοικοι έχασαν τα πάντα. Δεν έχουν τίποτε εκτός από τα ρούχα που φορούν". Δεκάδες χιλιάδες είναι αυτοί που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση