GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

8 πράγματα που οι (έξυπνοι) άνθρωποι δεν αποκαλύπτουν ποτέ στη δουλειά...

Το να αποκαλύπτουμε συγκεκριμένα στοιχεία του χαρακτήρα μας στη δουλειά, είναι μια μορφή τέχνης. Και αυτό γιατί κάποια πράγματα πρέπει να...

Το να αποκαλύπτουμε συγκεκριμένα στοιχεία του χαρακτήρα μας στη δουλειά, είναι μια μορφή τέχνης. Και αυτό γιατί κάποια πράγματα πρέπει να μείνουν κρυφά.
Αλλά η λεπτή γραμμή είναι μικρή. Γιατί η αλήθεια είναι ότι για να χτίσει κάποιος ένα σωστό επαγγελματικό δίκτυο, θα πρέπει κάπως να ανοιχτεί στους συναδέλφους του. Με μέτρο όμως.

Σύμφωνα λοιπόν με το Business Insider, αυτά είναι τα 8 πράγματα που οι έξυπνοι άνθρωποι δεν αποκαλύπτουν στη δουλειά.

1. Τις πολιτικές σας πεποιθήσεις

Οι πολιτικές πεποιθήσεις συνδέονται άμεσα με την ταυτότητά μας. Εάν λοιπόν φτάσουμε στο σημείο να διαφωνήσουμε με κάποιον στη δουλειά για αυτές τις πολιτικές μας πεποιθήσεις, είναι πολύ πιθανό να ψυχραθούμε με κάποιον που κατά τα άλλα μας εκτιμούσε πολύ, ή να χάσουμε έναν σύμμαχο.

2. Ότι πιστεύετε πως κάποιος είναι ανίκανος

Μπορεί να σας θυμώνει, να σας εκνευρίζει αλλά πάντα θα υπάρχουν ανίκανοι εργαζόμενοι σε ένα εργασιακό χώρο (και οι πιθανότητες είναι ότι όλοι ξέρουν ποιος είναι). Ωστόσο, εάν δεν έχετε τη δυνατότητα να τον βοηθήσετε να βελτιωθεί ή την εξουσία να τον απολύσετε, τότε δεν έχετε τίποτα να κερδίσετε με το να διαφημίζετε την ανικανότητά του. Και αυτό γιατί πιθανότατα να ερμηνευτεί από τους άλλους ως μια προσπάθεια να καλύψετε την δική σας ανασφάλεια και να φανείτε καλύτεροι.

3. Πόσα χρήματα παίρνετε

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά εδώ. Μόνο  αρνητικά σχόλια θα προκαλέσει μια τέτοια πληροφορία. Είτε θα προκαλέσει σύγκριση, είτε ζήλια (εάν παίρνετε περισσότερα). Όπως και να έχει, όταν αρχίζουν να ακούγονται νούμερα μισθών, ποτέ τα πράγματα δεν θα είναι ξανά ίδια.

4. Ότι μισείτε τη δουλειά σας

Πιστέψτε μας: Το τελευταίο πράγμα που θέλει να ακούσει κάποιος στη δουλειά είναι το πόσο ένας συνάδελφος μισεί την δουλειά του. Αμέσως θα σας βάλουν την ταμπέλα του αρνητικού ανθρώπου, χωρίς ομαδικό πνεύμα.

5. Τι κάνετε στο κρεβάτι σας

Αυτή η πληροφορία δεν έχει θέση στον εργασιακό σας χώρο. ΠΟΤΕ! ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ!

6. Ή για το τι κάνουν άλλοι στο κρεβάτι τους

Ναι, τα κουτσομπολιά υπάρχουν στις δουλειές αλλά δεν είναι καθόλου ωραίο να συμμετέχετε σε τέτοιες συζητήσεις.

7. Τις... ανωριμότητες του παρελθόντος

Ότι έχετε κάνει στο παρελθόν σας, σας χαρακτηρίζει και έχει διαμορφώσει τον χαρακτήρα σας, ωστόσο δεν είναι ανάγκη να το ξέρουν οι συνάδελφοί σας. Το πιο πιθανό είναι να θεωρήσουν ότι παραμένετε ανώριμοι.

8. Ότι ψάχνετε για άλλη δουλειά

Ο συντάκτης του άρθρου περιγράφει εκείνη την φορά στο σχολείο που είπε στον προπονητή του ότι σε δύο εβδομάδες θα φύγει από την ομάδα. Εκείνες τις δύο εβδομάδες έγινε «το παιδί του πάγκου». Και τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα ότι τελικά αποφάσισε να μείνει. Γιατί έκτοτε έγινε «το παιδί που δεν θέλει να βρίσκεται εδώ». Το ίδιο συμβαίνει και στις δουλειές. Ποτέ μην αποκαλύψετε ότι ψάχνετε για δουλειά, παρά μόνο ότι είναι 100% σίγουρο ότι φεύγετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση