GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ! AΠΟΜAΚΡΥΝΑΝ πάλι τον Θ. Γιαννόπουλο από το ΚΕΕΛΠΝΟ...

Το θέατρο του παραλόγου με το ΚΕΕΛΠΝΟ και τον Θανάση Γιαννόπουλο συνεχίζεται, αφού λίγες μέρες μετά τη δικαστική απόφαση που τον επανατο...

Το θέατρο του παραλόγου με το ΚΕΕΛΠΝΟ και τον Θανάση Γιαννόπουλο συνεχίζεται, αφού λίγες μέρες μετά τη δικαστική απόφαση που τον επανατοποθετούσε στη θέση του, το υπουργείο Υγείας τον έδιωξε!
Με επιστολή που του επέδωσε δικαστικός επιμελητής, ο πρόεδρος του Κέντρου ενημερώθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι αποπέμπεται ξανά από τη θέση του!
Όπως αναφέρεται στην επιστολή, αιτία της (δεύτερης) αποπομπής του από τη θέση είναι πως δεν απάντησε στις αιτιάσεις που του είχαν ζητηθεί. Και αφού δεν το έκανε, αποπέμπεται και αντικαθίσταται (ξανά) από τον Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ.
Ο Θανάσης Γιαννόπουλος είχε επιστρέψει στη θέση του προέδρου του Κέντρου μετά από απόφαση του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία δεν κλήθηκε από το υπουργείο να δώσει εξηγήσεις.
Πρόσφατα, ο Θανάσης Γιαννόπουλος είχε προχωρήσει σε βαριές καταγγελίες κατά του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη για παρανομίες για τον διαγωνισμό πρόσληψης γιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Είχε ακολουθήσει η (πρώτη) αποπομπή του.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
Στην ανακοίνωση του, το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι κατόπιν της ολοκλήρωσης της τυπικής διαδικασίας της προηγούμενης ακρόασης, όπως υπεδείχθη από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), «υπεγράφησαν και αναρτήθηκαν στη Διαύγεια, οι κοινές υπουργικές αποφάσεις του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, με τις οποίες οι: Γιαννόπουλος Αθανάσιος, Γιαννάκης Ιωάννης και Μπίτας Δημήτριος, των οποίων οι ισχυρισμοί κρίθηκαν αβάσιμοι, αντικαθίστανται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) από τους Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ (πρόεδρος), Μπένο Αλέξιο (αντιπρόεδρος) και Καντζανού Μαρία (μέλος). Ως ημερομηνίες ισχύος των κοινών υπουργικών αποφάσεων ορίζονται οι 4/5/2016 και η 5/5/2016».
Το υπουργείο Υγείας δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσει με σταθερότητα και συνέπεια την προσπάθεια διοικητικής και θεσμικής εξυγίανσης του ΚΕΕΛΠΝΟ καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Υστερα από την εξέλιξη αυτή  ο ίδιος ο Θ. Γιαννόπουλος δήλωσε:
Η δικαίωση μου από το ΣτΕ πρόσφατα, το οποίο έκρινε αντισυνταγματική την αντικατάστασή μου, τον περασμένο Μάιο, που έγινε με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, αποτελεί τον αδιάψευστο μάρτυρα της εξαιρετικά τιμητικής και με άκρως επιστημονικά κριτήρια πρότερης τοποθέτησής μου τον Απρίλιο του 2015 από την τότε ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Αποτελεί και την προσωπική επιβράβευση της λειτουργίας μου ως επιστήμονα που από την θέση του Προέδρου του Οργανισμού, τήρησα με θρησκευτική ευλάβεια το κανονιστικό πλαίσιο και τις προτεραιότητες που τίθενται στο επίπεδο της Δημόσιας Υγείας.

Επί των ημερών μου αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία πολύ σοβαρά ζητήματα στο προσφυγικό, στο ζήτημα της γρίπης και στην πρόληψη ενδημικών νόσων γεγονός που λειτούργησε και ως ασπίδα προστασίας στο κοινωνικό σύνολο.

Ωστόσο η παρούσα ηγεσία του υπουργείου Υγείας αγνόησε προκλητικά κάθε έννοια νομιμότητας και επιδεικτικά με κάθε έλλειψη σεβασμού στις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, αποφάσισε για μια ακόμη φορά να διακόψει βίαια τα καθήκοντά μου, με στοιχείο τον τραμπουκισμό.

Αγνόησε επίσης, με γνώμονα την εμμονική στάση της στο πρόσωπό μου, το επιστημονικό μου πεδίο και τη διάθεσή μου να συμβάλλω στη προσπάθεια που κάνει η χώρα να ανταπεξέλθει στις υγειονομικές προκλήσεις τις καθημερινότητας αλλά και τις θεσμικές παρεμβάσεις, για την πάταξη φαινομένων, που συχνά πυκνά αποτελούν τροχοπέδη στο χώρο της υγείας

Στα αδιέξοδά της, στα προβλήματά της και την αντισυνταγματική της συμπεριφορά η απάντησή μου θα είναι και πάλι θεσμική.

Η επιστημονική και πολιτική ιστορία μου καθιστούν επιβεβλημένη την προσφυγή μου στη Δικαιοσύνη επιφυλασσόμενος και κάθε άλλης νόμιμης αντίδρασής μου, καθώς θίγονται ευθέως η αξιοπρέπειά μου, η ηθική μου αλλά και η νομική πλευρά ζητημάτων.

Στη παρούσα ηγεσία του υπουργείου Υγείας με λύπη μου διαπιστώνω ότι της περισσεύουν μόνο οι κραυγές και της λείπει το θάρρος. Την βαθύτατα προσβλητική και αντιθεσμική συμπεριφορά της, την παραδίδω στην κρίση της κοινωνίας, αλλά και του Πρωθυπουργού, επί των ημερών του οποίου τοποθετήθηκα στην τιμητική αυτή θέση.

1 σχόλιο

  1. Για σας ...ΒΡΉΚΑΤΕ ποιοι έκλεψαν τα προσωπικά δεδομένα του ανώτατου δικαστή;;;

    ΤΗΛΕΓΝΟΥΣ λέγετε το λογισμικό.. τι είπατε;;; τι είναι το ΤΗΛΕΓΝΟΥΣ...Άλλη μια βάση δεδομένων μας, ήτοι φακελώματος....

    Ο λόγος για το online φακέλωμα που ακούει στο όνομα Τηλέγνους..... Πρόκειται για την κοινή επιχείρηση των τεσσάρων μεγάλων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας οι οποίες συστήνουν εταιρεία που θα διαχειρίζεται όσους αφήνουν χρέη σε κάποιον πάροχο τηλεπικοινωνίας....

    Η Τηλέγνους ιδρύθηκε μετά από γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων έχοντας ως στόχο τον έλεγχο των συνδρομητών...

    ΔΕΊΤΕ ΕΔΏ ΤΟ ΝΌΜΟ η Αρχή συνεδρίασε προκειμένου να γνωμοδοτήσει, σύμφωνα με το άρθρο 19 στοιχ. ιγ ́ εδάφιο δεύτερο του ν. 2472/1997, επί αιτήματος της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (εφεξής «ΕΕΚΤ») σχετικά με τη σύσταση φορέα για την εκτίμηση του πιστωτικού κινδύνου στην κινητή τηλεφωνία (βλ. την με αριθμ. πρωτ. Γ/ΕΙΣ/6200/01-10-2013 αίτηση, όπως συμπληρώθηκε και αναδιαμορφώθηκε).....Τα 4 μεγαθήρια των τηλεπικοινωνιών, που κατέχουν το 25% της επιχείρησης, είναι η Cosmote, η Vodafone η Wind και η Cyta Hellas:

    Πηγές και αποδέκτες των δεδομένων προτείνεται να είναι αποκλειστικά και μόνο οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που θα το ιδρύσουν (προς το παρόν Cosmote, Vodafone και Wind), καθώς και η εταιρεία Cyta Hellas κατόπιν σχετικής τροποποίησης του καταστατικού της ΕΕΚΤ.

    -------------------------------------------------------------------
    Όταν, σε μια χρεοκοπημένη κοινωνία, δημιουργούνται τέτοιες βάσεις δεδομένων (φακελώματος), σαφώς και οι απώτεροι σκοποί είναι άλλοι.....

    Στην ηλεκτρονική εποχή μας που οι βάσεις δεδομένων με τα φακελώματα των πολιτών κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στις ίδιες εταιρείες που ελέγχουν, οικονομία, ενέργεια και επικοινωνίες, εναπόκειται μόνο στην απλή συλλογιστική για το πώς θα χρησιμοποιούνται....

    Ήδη κάποιοι μπορούν να ξέρουν για εμάς πολύ περισσότερα από όσα νομίζουμε και, με αυτά, να δημιουργήσουν νομοτελειακές και άλλες καταστάσεις που οι επιπτώσεις τους θα είναι καθαρά κοινωνικές....

    υ.γ μην προσπαθείτε να μπείτε στον υπολογιστή Η ΣΤΟ ΡΟΥΤΕΡ μου ρε ΧΑΚΕΡΑΔΕΣ της πλάκας ...γιατί θα σας τα κατεβάσω ΌΛΑ {θα κάνω αντιστροφή εφαρμογή}κλικ το μάτι..δεν το έχω κάνει πότε ΜΑ ΠΌΤΕ...

    Uros ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση