GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΦΑΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ! Η Δώρα, η Σταυρούλα και οι βόθροι...

George J. Prokopakis .   ΕΡΤ και collateral damage Στην ΕΡΤ εξελίχθηκε μια διαμάχη ανάμεσα σε φατρίες του περονισμού και μουσολινισμού....

George J. Prokopakis
 ΕΡΤ και collateral damage

Στην ΕΡΤ εξελίχθηκε μια διαμάχη ανάμεσα σε φατρίες του περονισμού και μουσολινισμού. Ζωή και Παππάς δι' αντιπροσώπων. Η μεν με ένα τραγουδιάρη αισθητικής γκουλάγκ κι ένα ντενεκέ της δημοσιογραφίας ο δε με ένα ανίκανο διαχειριστή, πλην επιτομή του καιροσκοπισμού. Η κατάληξη της διαμάχης θα ήταν αδιάφορη - τόσο λόγω της άθλιας ποιότητας προϊόντος που προσφέρουν όσο και της ποιότητας των ανθρώπων. Η περαιτέρω απαξίωση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα είναι βέβαιη, πλην όμως η ενδεχόμενη παράκαμψη του ανίκανου διαχειριστή και το καπέλλωμά του θα έβαζε ταφόπλακα σε όποιες προοπτικές ανάταξης από επόμενη διοίκηση. Είναι προς το συμφέρον των πολιτών αλλά και όλων όσοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικώς στο μιντιακό οικοσύστημα η προστασία μιας στοιχειώδους δομής και ιεραρχίας. Οι καιροσκόποι, οι τραγουδιάρηδες και ντενεκέδες παρέρχονται - το οικοσύστημα θα συνεχίσει. Θα συνεχίσει εάν η βλάβη δεν είναι ανήκεστος. Η αυτονόμηση της ενημέρωσης και κατ' ευθείαν υπαγωγή σε εξωεταιρικά κέντρα είναι βλάβη ανήκεστος. Παρά το ότι και ο καιροσκόπος διαχειριστής κάνει ό,τι μπορεί για να παραδώσει πλήρως απαξιωμένο οργανισμό, σοβαροί άνθρωποι στο μέλλον μπορεί να το "γυρίσουν". Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, όσο κι αν η διαμάχη είναι αδιάφορη, η στήριξη του κ. Ταγματάρχη στο συγκεκριμένο ζήτημα επιβάλλεται. Ίσως κι ο ίδιος καταλάβει - ταλέντα έχει επιδείξει στο παρελθόν - πως υπάρχουν και άλλοι τρόποι από τους τεμενάδες στη Ζωή (αρχικά) ή τον Παππά να κάνει κανείς δουλειά.

Η αλητεία των εθνολαϊκιστικών φατριών είχε ως θύματα και δύο κυρίες. Ο εθνολαϊκιστικός βόθρος "ανέδειξε" ως πρόβλημα και κύριο σημείο της διαμάχης την επιλογή της παρουσιάστριας εις αντικατάστασιν του απολύτως και πανθομολογουμένως αποτυχημένου κ. Χαρίτου. Ευκολάκι για τους αληταράδες. Όποια κι αν ήταν η επιλογή, τη Μιμή θα κατέβαζαν οι μεν ή οι δε. Στα παπάρια τους που θα ήθελαν να έχουν αν πρόκειται για άριστες επαγγελματίες, για μάνες και συζύγους. Μιμή ξέρουν, Μιμή δίνουν. Τσουλιά της δημοσιογραφίας αυτοί, γλείφοντας και στην αγαπημένη στάση του συναρχηγού τους μέσα στο βόθρο και τα ξερατά τους, μόνο τσουλιά βλέπουν. Να πούμε στο Χειμωνά να τους βάλει κάνα Πάριο να 'ρθούν στα ίσα τους.

Οι Δώρα Αναγνωστοπούλου και Σταυρούλα Χριστοφιλέα είναι άψογες ως επαγγελματίες, με αίσθηση εταιρικής ηθικής, εγγράμματες, με κουλτούρα και ενδιαφέροντα, κοινωνικώς ευαισθητοποιημένες. Διαμάντια. Η Δώρα είναι ο κυρίως αποδέκτης των θρασύδειλων επιθέσεων της αλητείας, μιας και φαίνεται να είναι η τελική επιλογή της διοίκησης για την παρουσίαση του δελτίου. Η Σταυρούλα γλύτωσε τη βαρειά χυδαιότητα για την ώρα. Αυτό που ίσως δεν ξέρουν οι βόθροι είναι πως αμφότερες δε μασάνε - μόνο χαζογκόμενες (συγγνώμη από την αστυνομία πολιτικής ορθότητας) δεν είναι.

Όπως έχουν έλθει τα πράγματα και με το μπάχαλο στην εταιρεία, το πιθανότερο είναι πως η καραχάι καρέκλα της παρουσιάστριας του κεντρικού δελτίου θα είναι εισιτήριο πρώτης θέσης για τον Τιτανικό. Αμφότερες είμαι σίγουρος πως θα έπαιρναν το εισιτήριο - δε μασάνε είπαμε. Εύχομαι και ελπίζω, όποια επιλεγεί τελικά, να μπορέσει να "γυρίσει" την εικόνα του μαγαζιού - κι ας δικαιωθεί ο Ταγματάρχης, σκασίλα μας.

Φαίνεται πως θα είναι η Δώρα Αναγνωστοπούλου που θα τραβήξει το κουπί. Ας αφήσει τους βόθρους να λυσσάνε - έτσι κι αλλιώς δεν είναι αυτή ο στόχος τους. Η ευκολία της σεξιστικής διεξόδου για τις αριστερές αρχές τους είναι. Εύχομαι καλή επιτυχία.

Να πω και τα προσωπικά μου με τις κυρίες.

Μια ηλιόλουστη μέρα του Δεκέμβρη 2013 πήγαμε για φαγητό και άραγμα στην πλατεία Αγίας Ειρήνης με τη Σταυρούλα, την Οντίν και τον Προκόπη. Κυριακη απόγευμα, με τις ώρες τα γλυκά στον ήλιο. Οι γνωστοί βόθροι επί μέρες είχαν τη συνωμοσία στην ατζέντα τους. Και με τα σχετικά υπονοούμενα - με τη Σταυρούλα πήραμε μαζί μετρό!

Η Δώρα με μισεί. Έμαθα στο γιο της τα κρουασανάκια με γέμιση κρέμα φιλφέιγ - ο ταλαιπωρημένος Βασίλης δεν άντεχε τα κράκερς με μπέικον και πάπρικα. Αυτή είναι η υγιεινή διατροφή. Για να προστατέψει το μικρό της το Νικόλα δεν τον έφερε ποτέ στο γραφείο.

Λοιπόν κορίτσια, ας αφήσουμε τις πλάκες and let's kick some ass - εσείς δηλαδή. Μην ασχολείστε με τους ασήμαντους. Σε τελευταία ανάλυση, όλοι αυτοί, τραγουδιάρηδες, μανατζαραίοι, ντενεκέδες θα φύγουν από το μαγαζί πολύ πριν από σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση