ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Ακριβότερο το πετρέλαιο θέρμανσης, μειωμένο το φυσικό αέριο

Share it:

Σε υψηλότερα σε σχέση με τα περσινά επίπεδα θα κινηθεί φέτος η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Κυριότερη αιτία μεταβολής της τιμής είναι η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης καθώς και του ΦΠΑ.
Η διάθεση θα ξεκινήσει το Σάββατο 15 Οκτωβρίου και η μέση τιμή, με βάση τα σημερινά δεδομένα των διεθνών τιμών και της ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου, εκτιμάται πως θα διαμορφωθεί περίπου στα 93 λεπτά το λίτρο.
Σε ό,τι αφορά τους καταναλωτές φυσικού αερίου θα πληρώσουν μικρότερους λογαριασμούς σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο λόγω της υποχώρησης των διεθνών τιμών, αλλά και της επικείμενης -τον Ιανουάριο-μείωσης της φορολογίας.
Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κατά την έναρξη της προηγούμενης χειμερινής περιόδου κυμάνθηκε στα 83 - 85 λεπτά.
Συνολικά τα έσοδα του Δημοσίου από φόρους στα πετρελαιοειδή, διαμορφώθηκαν πέρυσι σε 5,6 δισ. ευρώ και αποτελούν το 8,2% του συνόλου των φορολογικών εσόδων, ενώ η συρρίκνωση της αγοράς, λόγω της κρίσης και της αύξησης της φορολογίας, είχε δυσμενείς επιπτώσεις στην απασχόληση (1.991 εργαζόμενοι στις εταιρίες εμπορίας το 2015, από 2.700 το 2007-2008) και τα αποτελέσματα των εταιριών που παρουσίασαν το 2014 ζημιές ύψους 53 εκατ. έναντι κερδών 135 εκατ. το 2007.
Share it:
Reactions:

Η τσέπη μου

Θέματα

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση