GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εξανεμίζονται οι ελπίδες του Ολάντ να ξαναγίνει πρόεδρος

Οι ήδη μικρές πιθανότητες του Φρανσουά Ολάντ να κερδίσει τις επόμενες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία φαίνεται ότι ελαχιστοποιούνται καθώ...


Οι ήδη μικρές πιθανότητες του Φρανσουά Ολάντ να κερδίσει τις επόμενες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία φαίνεται ότι ελαχιστοποιούνται καθώς μια δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει πως δεν θα καταφέρει να εξασφαλίσει ούτε καν την υποστήριξη του κόμματός του.
Οι δημοσκοπήσεις εδώ και πολλούς μήνες εκτιμούν ότι ο Ολάντ θα έχανε τις προεδρικές εκλογές του Μαΐου, όποιος και αν ήταν ο αντίπαλός του. Η σημερινή όμως δείχνει ότι είναι πιθανόν να χάσει το χρίσμα του Σοσιαλιστικού κόμματος από τον πρώην υπουργό Βιομηχανίας, Αρνό Μοντεμπούρ. Η δημοσκόπηση του BVA-Salesforce δείχνει ότι ο πρώην υπουργός θα κέρδιζε το χρίσμα, με 52% έναντι 48% του Ολάντ
Ο 53χρονος Μοντεμπούρ, που έχει ακολουθήσει αριστερή γραμμή, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι σκοπεύει να συμμετάσχει στη διαδικασία επιλογής του υποψηφίου προέδρου, τον Ιανουάριο. Στις προκριματικές του 2011 ο Μοντεμπούρ είχε κάνει την έκπληξη, συγκεντρώνοντας ποσοστό 17%. Ωστόσο το χρίσμα πήγε τότε στον Ολάντ, ο οποίος στις εκλογές του 2012 κέρδισε τον Νικολά Σαρκοζί.
Ο Φρανσουά Ολάντ, 62 ετών, είναι ο πιο αντιδημοφιλής πρόεδρος της Γαλλίας στη σύγχρονη ιστορία της. Ακόμη δεν έχει ανακοινώσει αν σκοπεύει να θέσει ξανά υποψηφιότητα, όμως αναμένεται ότι θα το κάνει τον Δεκέμβριο.
Στο παρελθόν, ο Μοντεμπούρ δεν έχει φερθεί με ιδιαίτερη αβρότητα στον Ολάντ. Το 2007, όταν η τότε σύντροφός του Ολάντ, η Σεγκολέν Ρουαγιάλ , ήταν υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας, ο Μοντεμπούρ, που τότε ήταν εκπρόσωπός της, είχε δηλώσει ότι η Ρουαγιάλ "έχει μόνο ένα ελάττωμα, τον σύντροφό της".


Πάντως, σύμφωνα με όσα δείχνουν μέχρι τώρα οι δημοσκοπήσεις, οι εκλογές του Μαΐου ενδέχεται να οδηγήσουν σε μια "μονομαχία" μεταξύ της Μαρίν Λεπέν του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου από τη μια και του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί ή του πρώην πρωθυπουργού Αλέν Ζιπέ από την άλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση