GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίθεση από αστέρα του Χόλιγουντ στον Ομπάμα για το περιβάλλον

Ο Αμερικανός ηθοποιός Μαρκ Ράφαλο κατήγγειλε με δριμύτητα τη στάση που έχει υιοθετήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στα περιβαλλοντ...


Ο Αμερικανός ηθοποιός Μαρκ Ράφαλο κατήγγειλε με δριμύτητα τη στάση που έχει υιοθετήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στα περιβαλλοντικά ζητήματα, ενώ έκρινε πως ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους είναι υποκριτής καθώς παρουσιάζει τον εαυτό του ως έναν οικολόγο την ώρα που επιτρέπει την μέθοδο της υδραυλικής ρωγμάτωσης στις γεωτρήσεις και την εξόρυξη ορυκτών καυσίμων.
«Είναι ανήθικο από την πλευρά σας να συνεχίσετε να κάνετε γεωτρήσεις στην επικράτειά μας, στα εδάφη μας και τα ομοσπονδιακά ύδατά μας, την ώρα που παρουσιάζετε τον εαυτό σας ως έναν ηγέτη στη μάχη εναντίον της κλιματικής αλλαγής» είπε ο πρωταγωνιστής του Χόλιγουντ, ηλικίας 48 ετών, κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης στο Λος Άντζελες.
Ο Μαρκ Ράφαλο, που έχει μεταξύ άλλων παίξει στις ταινίες "Spotlight: Όλα στο Φως" και "Οι Εκδικητές" (Avengers) και ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ που κατήγγειλε την περιβαλλοντική πολιτική του Αμερικανού προέδρου ("Dear President Obama: The Clean Energy Revolution Is Now") είχε στο πλευρό του τις ηθοποιούς Σούζαν Σάραντον και Σεϊλίν Γούντλεϊ.
Η εκδήλωση διάρκειας 5 ωρών, κατά την οποία έγιναν συναυλίες κι εκφωνήθηκαν ομιλίες ενώπιον ενός πλήθους 1.000 ανθρώπων, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διαμαρτυρίας εναντίον του Dakota Access Pipeline, ενός αμφιλεγόμενου πετρελαιαγωγού που έχει πυροδοτήσει τις τελευταίες εβδομάδες ολοένα και μεγαλύτερες διαδηλώσεις.
Η Σεϊλίν Γούντλεϊ, πρωταγωνίστρια της ταινίας επιστημονικής φαντασίας "Η Τριλογία της Απόκλισης: Οι Διαφορετικοί" (Divergente) και της ταινίας "Snowden" συνελήφθη κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας κατά των επιπτώσεων του πετρελαιαγωγού στα ιερά για τους αυτόχθονες πληθυσμούς εδάφη και την πρόσβασή τους στο πόσιμο νερό.
Πολλές χιλιάδες άνθρωποι έχουν διαδηλώσει από τον Αύγουστο και περισσότεροι από 220 συνελήφθησαν στο πλαίσιο αυτού του πρωτοφανούς κινήματος που αντιτίθεται στην κατασκευή του αγωγού πετρελαίου μήκους 1.900 χιλιομέτρων από τον όμιλο Energy Transfer Partners LLC.
«Όχι μόνο πρόκειται για ένα περιβαλλοντικό πρόβλημα, πρόκειται επίσης για ένα πρόβλημα κοινωνικής δικαιοσύνης. Μπορούμε να το κάνουμε. Μπορούμε να σταματήσουμε την μέθοδο της υδραυλικής ρωγμάτωσης. Μπορούμε να σταματήσουμε τον πετρελαιαγωγό» επισήμανε η Σούζαν Σάραντον, ηλικίας 70 ετών, υπό τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα του κόσμου.
Η συγκέντρωση στο Λος Άντζελες έγινε στο πλαίσιο μιας σειρά εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν στις ΗΠΑ από τον Τζος Φοξ, σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ "Gasland" που καταγγέλλει την μέθοδο της υδραυλικής ρωγμάτωσης.
Αυτή η διαδικασία συνίσταται στη διοχέτευση με υψηλή πίεση νερού που είναι αναμεμειγμένο με άμμο και χημικά προϊόντα με στόχο το σπάσιμο των πετρωμάτων στο υπέδαφος και την άντληση πετρελαίου και αερίου. Οι ανησυχίες των πολεμίων επικεντρώνονται στη ρύπανση που ενδεχομένως προκαλέσουν αυτές οι χημικές ουσίες, ιδίως στον υδροφόρο ορίζοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση