GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στα Γιάννενα ο Λέκκας: Αδύνατο να πούμε αν ήταν ο κύριος σεισμός - ΦΩΤΟ

Διαδοχικές συσκέψεις πραγματοποιούνται από το πρωί στην Περιφέρεια Ηπείρου μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, ενώ στα Γιάννενα βρί...


Διαδοχικές συσκέψεις πραγματοποιούνται από το πρωί στην Περιφέρεια Ηπείρου μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, ενώ στα Γιάννενα βρίσκεται ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.
Οι μετασεισμικές δονήσεις, μετά τον σεισμό των 5,3 Ρίχτερ στις έντεκα και τέταρτο το βράδυ, είναι συνεχείς, το γεγονός αυτό όμως εκτιμάται ως θετικό από τους επιστήμονες, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε εκτόνωση.
Όπως ανέφερε ο κ. Λέκκας, ασφαλή συμπεράσματα θα υπάρχουν μετά από ένα 48ωρο κι αφού εκτιμηθούν πολλές παράμετροι.
«Η σεισμική δραστηριότητα θα διαρκέσει αρκετές ημέρες, όμως δεν μπορούμε να προδιαγράψουμε αν θα εκδηλωθεί ένας μεγαλύτερος σεισμός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λέκκας συμπληρώνοντας ότι είναι θετική η έντονη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται.
«Από άποψη αριθμού σεισμών και μεγέθους, μπορούμε να μιλήσουμε για μία φυσιολογική κατάσταση. Όμως δεν μας αρκεί αυτό για να μιλήσουμε για πλήρη εκτόνωση... Αν σταματήσουν απότομα οι σεισμοί ενδεχομένως, τότε, να έχουμε κάτι μεγαλύτερο», σημείωσε ο κ. Λέκκας.
Ερωτηθείς αν πρόκειται για το γνωστό στην τοπική κοινωνία ρήγμα της Ζίτσας, τόνισε ότι υπάρχει ένα πλέγμα ρηγμάτων στην περιοχή βόρεια, βορειοδυτικά του Νομού και με κατεύθυνση προς ανατολικά.
Τα ρήγματα αυτά είναι πολλά και μικρά και εκτονώνονται διαδοχικά.
Δείτε τις φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση