GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΣΚΗΣΑΝ νέα ποινική δίωξη στον Κοντομηνά...

Κατηγορούμενος για βαρύτατα αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα είναι για δεύτερη φορά ο Δημήτρης Κοντομηνάς, σε βάρος του οποίου ασκήθηκ...

Κατηγορούμενος για βαρύτατα αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα είναι για δεύτερη φορά ο Δημήτρης Κοντομηνάς, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για την εμπλοκή του ονόματός του στις λίστες φοροδιαφυγής.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προχώρησε στην άσκηση ποινικών διώξεων κατά του επιχειρηματία για τις αξιόποινες πράξεις της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Η υπόθεση αφορά στο ποσό των περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο φέρεται να προέκυψε από τις αποκλίσεις ανάμεσα στις καταθέσεις και στα δηλωθέντα εισοδήματά του το χρονικό διάστημα 2006 - 2008.
Ο Δημήτρης Κοντομηνάς πάντως, αρνείται κατηγορηματικά την τέλεση οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης. Αξίζει να σημειωθεί δε πως η πλευρά του επιχειρηματία είχε προσφύγει και στην Διεύθυνση Επίλυση Διαφορών (Δ.Ε.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να προσβάλλει τις πράξεις που εκδόθηκαν σε βάρος του από την Φορολογική Διοίκηση, χωρίς όμως ο επανέλεγχος να τον δικαιώσει.
Η υπόθεση διαβιβάστηκε σε ανακριτή, ο οποίος και θα ερευνήσει εκ νέου την υπόθεση.
Πρόκειται για τη δεύτερη υπόθεση όπου ο ίδιος έχει καταστεί κατηγορούμενος, καθώς ήδη έχει παραπεμφθεί σε δίκη για την υπόθεση της χορήγησης επισφαλών δανείων από το Ταχυδρομικού Ταμιευτήριο, όπου και πάλι είναι αντιμέτωπος με βαριά κακουργήματα.

Η απάντηση του Δ. Κοντομηνά
"Προσπάθεια στοχοποίησης του" σε σχέση με τις εξελίξεις στην αδειοδότηση καναλιών , χαρακτηρίζει με ανακοίνωση του ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, την δημοσιοποίηση της άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος του για υπόθεση φοροδιαφυγής.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Alpha τα δημοσιεύματα για την δίωξη του καταπατούν το τεκμήριο αθωότητας, ενώ η δίωξη σε βάρος του αποσκοπεί "στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από την πρωτόγνωρη κατάλυση της πολυφωνίας και της ανεξαρτησίας των ΜΜΕ".

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Δημήτρη Κοντομηνά έχει ως ακολούθως:
"Σε απάντηση των σημερινών δημοσιευμάτων περί διώξεώς μου για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που με προσβάλλουν βάναυσα και καταπατούν το τεκμήριο αθωότητάς μου, θέλω να δηλώσω τα εξής:
1. Στο πλαίσιο ελέγχου μου, εξ αφορμής και μόνο της κατάφωρα κατασκευασμένης σύνδεσης του ονόματός μου με τη λίστα Lagarde (ενόσω έχει αποδειχθεί ότι ουδέποτε διατηρούσα λογαριασμούς στην HSBC Γενεύης), το ΚΕΦΟΜΕΠ υπό την ηγεσία του απομακρυνθέντος κ. Μασίνα, εξέτασε ως μη δικαιολογημένες καθ’ όλα νόμιμες και φορολογημένες συναλλαγές εταιρειών μου ύψους περί τα 100 εκατ. ευρώ. Σε συνέχεια ο έλεγχος ακύρωσε σε ποσοστό 70% το αρχικό ποσό.
2. Ήδη σήμερα έχω προσφύγει ενώπιον των αρμοδίων διοικητικών δικαστηρίων, την κρίση των οποίων περιβάλλω με την πλήρη εμπιστοσύνη μου, για να επανεξετάσουν το σύνολο των εξηγήσεων και παραστατικών που αποδεικνύει την πλήρη νομιμότητα και διαφάνεια των φορολογημένων ήδη συναλλαγών μου.
3. Η ποινική μου δίωξη, την δεδομένη στιγμή, ξεκάθαρα εντάσσεται στην προσπάθεια στοχοποίησής μου, εν σχέσει προς τις τρέχουσες εξελίξεις στην αδειοδότηση των καναλιών και αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από την πρωτόγνωρη κατάλυση της πολυφωνίας και της ανεξαρτησίας των ΜΜΕ".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση