GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νικολόπουλος: Για να απεμπλακούμε χρειάζονται υπουργοί... καμικάζι

Ηχηρό σήμα ότι το κράτος «είναι εδώ» και επιβάλλει τους κανόνες, χαρακτηρίζει τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, με συ...


Ηχηρό σήμα ότι το κράτος «είναι εδώ» και επιβάλλει τους κανόνες, χαρακτηρίζει τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, με συνέντευξη του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.
Ο βουλευτής, ερωτηθείς για τα δάνεια των μέσων ενημέρωσης και των κομμάτων απαντά ότι παραμένει «εδραιωμένη η πεποίθησή μου ότι η λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν ήταν εύρυθμη, αλλά πολλοί τραπεζικοί παράγοντες έκαναν πολιτικό και επιχειρηματικό "παιχνίδι" εις βάρος των τραπεζών, της ελληνικής οικονομίας και της ίδια της χώρας».
Μάλιστα συμπληρώνει: «Αν όλοι οι υπαίτιοι των θαλασσοδανείων δεν αντιμετωπίσουν τον φυσικό δικαστή τους, δεν θα υπάρξει αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου στην κοινωνία».
Αναφορικά με τα δάνεια της Τράπεζας Αττικής προς τον επιχειρηματία Γ. Καλογρίτσα και τις απαντήσεις του Γιάννη Στουρνάρα στην εξεταστική, δηλώνει: «Εγώ μπορώ να συμφωνήσω ότι η Τράπεζα Αττικής δεν λειτουργούσε με βάση το κανονιστικό πλαίσιο της ΤτΕ και της ΕΚΤ, αλλά οφείλω να αναρωτιέμαι: Γιατί αυτή η παραβίαση διαπιστώθηκε σε δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όχι στα δάνεια των κομμάτων; Και γιατί δεν έχουν σταλεί στη Βουλή τα πορίσματα και οι εκθέσεις και για τις άλλες τέσσερις τράπεζες;». Και σημειώνει χαρακτηριστικά, «O κ. Στουρνάρας δεν έχει ακούσει τίποτα από τη... βοή που υπάρχει παντού για κάποιες διαγραφές δανείων άνω των 10 εκατ. ευρώ, για παράδειγμα;».
Ο πρόεδρος του κόμματος Χριστιανοδημοκρατών Ελλάδος ερωτηθείς εάν η χώρα χρειάζεται εκλογές απαντά: «Η μακρά πολιτική και κοινοβουλευτική εμπειρία μου λέει δύο πράγματα: Πρώτον, ότι εμποδίζει κάθε πρόοδο η διαρκής πολιτική αστάθεια στην χώρα και οι εκλογές με το πρώτο φύσημα του ανέμου, αλλά και ότι κανένας δεν πρέπει να φοβάται την ετυμηγορία του λαού, όταν επέρχεται αδιέξοδο». Πάντως υποστηρίζει ότι η χώρα για να απεμπλακεί από τα αδηφάγα -όπως τα χαρακτηρίζει- Μνημόνια, χρειάζεται υπουργούς καμικάζι.
Τέλος, για τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, ο κ. Νικολόπουλος λέει ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να αναζητάει στην Εκκλησία της Ελλάδας έναν διαρκή και μεγάλο σύμμαχο, σε μία τόσο δύσκολη εποχή για τον λαό.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο

  1. ΑΛΗΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
    Χαϊκάλης: "Πόσο αλήτης είναι αυτός ο Νικολόπουλος;"

    Επίθεση μέσω twitter εξαπέλυσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάυλος Χαϊκάλης στον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο.
    Ο Παύλος Χαϊκάλης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter "Πόσο αλήτης είναι αυτός ο Νικολόπουλος; Γράφει το συνέδριο εκεί που ξέρετε".
    Με το συγκεκριμένο σχόλιο κατηγορεί τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλος για τη συμπεριφορά του στο ιδρυτικό συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    Στο μεταξύ το συνέδριο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι σε εξέλιξη. Σκληρός ήταν στην τοποθέτησή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Τέρενς Κουίκ ο οποίος είπε ότι "οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εγκαινιάζουν μια νέα πολιτική πρόταση για το πως πρέπει να είναι η πολιτική και οι πολιτικοί, για να φύγουμε από τις παλαιοκομματικές μαφίες, οι οποίες εξακολουθούν και δρουν, όπως και σήμερα που έχουν φέρει το πολυνομοσχέδιο σε ένα άρθρο".

    Στενός συνεργάτης του Πάνου Καμμένου τόνισε πως "το συνέδριο θα αποφασίσει για τις συνεργασίες του κόμματος και όχι κανένας άλλος" αναφερόμενος στις πιθανές προσχωρήσεις στο κόμμα. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Χαϊκάλης ο οποιος είπε ότι "εάν δεν αποφασίσει το συνέδριο κανένας δεν μπορεί να ξέρει εάν είναι καλοδεχούμενοι ή όχι στο κόμμα".

    Σημειώνεται πάντως, ότι δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ στελεχών του κόμματος με αφορμή τις διαδικασίες ψήφισης του καταστατικού

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση