Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016

  ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ από τον Στέλιο Κούλογλου! Τι ζητά να κάνει "άμεσα" η κυβέρνηση...

  Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην κυριακάτικη KontraNews και τη Στέλλα Γκαντώνα.

  Στέλιος Κούλογλου
  Η κυβέρνηση πρέπει να χαράξει νέα πορεία. Χρειάζεται να υπάρξει άμεσα μια ριζική στροφή κυρίως σε ότι αφορά την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.
  ---------------------------------
  Κατά τη γνώμη σας οι ρυθμοί υλοποίησης του κυβερνητικού έργου είναι ικανοποιητικοί;

  Όχι δεν είναι. Εδώ χρειάζεται να υπάρξει μια ριζική στροφή κυρίως σε ότι αφορά την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Δεν μπορούμε να ανατρέψουμε τα μνημόνια ή να περιορίσουμε τη λιτότητα, οι πολίτες το έχουν καταλάβει αυτό. Αλλά δεν καταλαβαίνουν γιατί να περιμένεις 5 ώρες στην εφορία για να πάρεις ένα χαρτί και άλλες τόσες στο ΙΚΑ για να εξεταστείς. Τις προάλλες χρειάστηκε να διακόψω το λογαριασμό του ηλεκτρικού σε ένα διαμέρισμα στη Κηφισιά. Ξέρετε πόσες ώρες έπρεπε να περιμένεις; Άπειρες . Στις 11 το πρωί δεν έδιναν ούτε χαρτάκι αναμονής, τόσο πολύς ήταν ο κόσμος! Είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στον αιώνα του ίντερνετ και των υπολογιστών; Γιατί έπρεπε να πάω στη Κηφισιά αυτοπροσώπως και να μην το κάνω σε άλλο κατάστημα; Γιατί δεν γίνονται όλα αυτά, όλες τις επαφές του πολίτη με τις δημόσιες υπηρεσίες, ηλεκτρονικά;

  Καλή και αναγκαία η μάχη κατά της διαπλοκής, όπως και η σχετική συζήτηση προς ημερήσια διάταξης, αλλά όταν ο άλλος βάζει λάσπη στον ανεμιστήρα ή καταφεύγει σε προσωπικές επιθέσεις, πολύς κόσμος βλέπει την όλη αντιπαράθεση σαν κοκορομαχία. Τα προβλήματα για τους άνεργους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες λόγω της φορολογίας, των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και της γραφειοκρατίας μεγαλώνουν συνεχώς. Πολλοί έχουν φτάσει στα όρια τους και πρέπει να νιώσουν ότι πραγματικά τους νοιάζεσαι. Χρειάζεται να ξαναπάρουμε τη πρωτοβουλία των κινήσεων, μπαίνοντας πρώτα στο μυαλό και ύστερα στην υπηρεσία του πολίτη. Για την επιτυχία του κυβερνητικού έργου πρέπει να στρατολογηθούν οι πιο αξιόλογοι άνθρωποι που υπάρχουν στη χώρα και πρέπει σε κεντρικό επίπεδο να υπάρξει επιτελικός συντονισμός και σχεδιασμός.

  Ο πρωθυπουργός ανήγγειλε πρόσφατα τη δημιουργία και τακτική λειτουργία πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη. Καλό μέτρο για τον περιορισμό του υδροκεφαλικού αθηναϊκού κράτους και ελπίζω να υλοποιηθεί σύντομα. Ένα ακόμη θα ήταν να επισκέπτονταν οι υπουργοί, υποχρεωτικά μια φορά το μήνα, μια δημόσια υπηρεσία ή ένα νοσοκομείο. Χωρίς κάμερες και συνοδεία, ως απλοί πολίτες.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ από τον Στέλιο Κούλογλου! Τι ζητά να κάνει "άμεσα" η κυβέρνηση... Rating: 5 Reviewed By: Press- gr