GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δήλωση του Ντράγκι για το ελληνικό χρέος που θα συζητηθεί

«Έχουμε εκφράσει ανησυχίες για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους» τόνισε ο Μάριο Ντράγκι στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου και πρόσθ...


«Έχουμε εκφράσει ανησυχίες για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους» τόνισε ο Μάριο Ντράγκι στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε πως «οι συζητήσεις για το θέμα συνεχίζονται».

Όπως είπε ακόμη, "θα εξετάσουμε ανεξάρτητα το θέμα του ελληνικού χρέους" ενώ υποστήριξε πως είναι νωρίς ακόμη για ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης". Ο διοικητής της ΕΚΤ υπεραμύνθηκε της πολιτικής της τράπεζας υποστηρίζοντας πως «τα μέτρα έχουν τονώσει την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό». Υπογράμμισε πως τα επιτόκια θα παραμείνουν στα σημερινά χαμηλά ή και σε χαμηλότερα επίπεδα για μια χρονική περίοδο, αρκετά μετά τη λήξη του προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού.


Ο Μάριο Ντράγκι είπε ακόμη ότι οι «μηνιαίες αγορές των 80 δισ. ευρώ θα συνεχιστούν μέχρι τον Μάρτιο του 2017 ή και αργότερα, εφόσον χρειαστεί» αν και ξεκαθάρισε πως σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο δεν συζήτησε καθόλου το θέμα επέκτασης του QE.

O κεντρικός τραπεζίτης της Ευρώπης προανήγγειλε πως η ΕΚΤ θα ανακοινώσει τι θα κάνει τους επόμενους μήνες και πως αν χρειαστεί θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία της για να συνδράμει την οικονομία της Ευρωζώνης.

Ο ίδιος κάλεσε τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να κάνουν περισσότερα στο μέτωπο της εφαρμογής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Στις προβλέψεις του για τον πληθωρισμό έκανε λόγο ότι θα κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα κυρίως λόγω αλλαγών στις τιμές της ενέργειας. Νωρίτερα η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι διατηρεί στο ιστορικό χαμηλό του 0% τα επιτόκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση