GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Αντόνιο Γκουτέρες ομόφωνα νέος γ.γ. του ΟΗΕ

Ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας και Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτέρες, έλαβε σήμερα την ομόφωνη υποσ...


Ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας και Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτέρες, έλαβε σήμερα την ομόφωνη υποστήριξη και των 15 μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού  και έγινε ουσιαστικά ο επόμενος γενικός γραμματέας του Οργανισμού, ανέφεραν διπλωματικές πηγές μετά από μια συνεδρίαση του οργάνου, κεκλεισμένων των θυρών.

Ο Γκουτέρες ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί αφού κέρδισε και στις έξι "προκαταρκτικές" ψηφοφορίες. Η υποψηφιότητά του θα πρέπει τώρα να εγκριθεί τυπικά από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, κάτι που θεωρείται δεδομένο.

Ο Γκουτέρες θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου, διαδεχόμενος τον Νοτιοκορεάτη Μπαν Γκι-μουν, του οποίου είχε την πλήρη υσποστήριξη. 

Από τη Ρώμη όπου βρίσκεται, ο Μπαν δήλωσε σήμερα ότι ο πορτογάλος πρώην πρωθυπουργός είναι "μια εξαιρετική επιλογή".

"Γνωρίζω πολύ καλά τον κ. Γκουτέρες και θεωρώ πως αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μπαν στο περιθώριο συνάντησής του με τον ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα.

"Η εμπειρία του ως πρωθυπουργού της Πορτογαλίας, οι ευρείες γνώσεις του για τις διεθνείς υποθέσεις, η ζωηρή διάνοιά του θα του χρησιμεύσουν για να ηγηθεί των Ηνωμένων Εθνών σε μία κρίσιμη περίοδο".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση