GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Μοράις νέος προπονητής της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ δεν έχασε καθόλου χρόνο για να βρει τον αντικαταστάτη του Τιμούρ Κετσπάγια. Πρόκειται για τον Πορτογάλο Ζοζέ Μοράις, ο οποίος υπέ...


Η ΑΕΚ δεν έχασε καθόλου χρόνο για να βρει τον αντικαταστάτη του Τιμούρ Κετσπάγια. Πρόκειται για τον Πορτογάλο Ζοζέ Μοράις, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν με δικαίωμα ανανέωσης για άλλον έναν χρόνο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ:
«H ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ζοζέ Μοράις. Ο Πορτογάλος προπονητής υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν με δικαίωμα ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο.
ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ
Ο νέος προπονητής της ΑΕΚ είναι γεννημένος στις 27 Ιουλίου του 1965 στη Λισαβόνα και η μέχρι σήμερα προπονητική καριέρα είναι ταυτισμένη με τον Ζοζέ Μουρίνιο. Γνωρίστηκαν το 2000, όταν εκείνος ήταν στις Ακαδημίες της Μπενφίκα και ο Μουρίνιο στην πρώτη ομάδα, και συνεργάστηκαν την περίοδο 2003-04 στον πάγκο της Πόρτο, με κατάληξη την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.
Όταν τον Ιούλιο του 2009 ο Αντρέ Βίλας Μπόας παραιτήθηκε από τη θέση του βοηθού του Ζοζέ Μουρίνιο στην Ιντερ, ο Πορτογάλος προπονητής επέλεξε και πάλι για συνεργάτη του τον Ζοζέ Μοράις, ο οποίος έμεινε δίπλα του τη χρονιά της κατάκτησης του Τσάμπιονς Λιγκ από την ομάδα του Μιλάνου και στη συνέχεια τον ακολούθησε στη Ρεάλ Μαδρίτης (2010-13) και την Τσέλσι (2013-16). Έχουν συνολικά δουλέψει μαζί για επτά ποδοσφαιρικές σεζόν στον πάγκο τεσσάρων μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, κατακτώντας τίτλους με όλες.
Πριν την κοινή του πορεία με τον Μουρίνιο, ο Ζοζέ Μοράις δούλεψε ως πρώτος προπονητής στην Σάντα Κλάρα (Πορτογαλία), στην Ασιρίσκα (Σουηδία), στην Αλ Χαμζ (Σαουδική Αραβία), στην Σταντ Τινισιέν (Τυνησία), στην Εθνική ομάδα της Υεμένης και στην Εσπεράνς (Τυνησία). Το 2014 κατέκτησε το Σούπερ Καπ Σαουδικής Αραβίας στον πάγκο της Αλ Σαμπάμπ, ενώ τελευταία του ομάδα ήταν η τουρκική Αντάλιασπορ με την οποία με δική του πρωτοβουλία έλυσε το συμβόλαιό του πριν από μερικές μέρες.
Ο νέος προπονητής της ΑΕΚ έπαιξε ποδόσφαιρο ως μέσος σε διάφορες ομάδες της πατρίδας του (Λεϊρία, Ατλέτικο Κλουμπ, Πραϊένσε, Πεναφιέλ) ως το 1991».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση