GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΘΕΑΤΡΟ; ΤΙ ΕΙΠΕ (με λυγμούς) ο Καμμένος στον Αρχιεπίσκοπο!

Νέες πληροφορίες για το τι ελέχθη πίσω από τις κλειστές πόρτες (σ.σ. ακόμη και η κάμερα της ΕΡΤ πήρε εντολή να βγει από την αίθουσα) του...

Νέες πληροφορίες για το τι ελέχθη πίσω από τις κλειστές πόρτες (σ.σ. ακόμη και η κάμερα της ΕΡΤ πήρε εντολή να βγει από την αίθουσα) του Μαξίμου φέρνει στο φως τη εφημερίδα Real News. Γύρω από το ίδιο τραπέζι κάθισαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι Μητροπολίτες που τον συνόδευαν και ο Αλέξης Τσίπρας με τρεις υπουργούς: τον Πάνο Καμμένο (μετά από αίτημα της Ιεραρχίας), τον Νίκο Φίλη (ως αρμόδιος υπουργός με απόφαση του πρωθυπουργού) και η Όλγα Γεροβασίλη.

«Η χώρα δεν αντέχει άλλους διχασμούς. Εδώ δεν είμαστε για να συμφωνήσουμε σε όλα. Είμαστε για να βρούμε μαζί λύσεις» είχε πει νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε επίσης ότι «για την εκκρεμότητα με την εκκλησιαστική περιουσία, θα τα πούμε προσεχώς».

Ο υπουργός Άμυνας ξέσπασε σε λυγμούς κάποια στιγμή και είπε απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο: «Μακαριότατε, εάν εσείς μου ζητήσετε να ρίξω την κυβέρνηση, να ξέρετε ότι θα το κάνω. Να ξέρετε, όμως, ότι αυτό δεν θα είναι υπέρ του έθνους. Ο μόνος που ωφεληθεί θα είναι η Τουρκία». Ο κ. Ιερώνυμος όμως δεν ζήτησε ούτε την παραίτηση της κυβέρνησης ούτε του υπουργού Παιδείας.

Ο Αρχιεπίσκοπος όχι μόνο δεν ζήτησε την παραίτηση του Νίκου Φίλη αλλά τον... αποθέωσε και γιατί σε βάφτιση που έκανε πρόσφατα ήξερε απέξω το «Πιστεύω» και το «Πάτερ Ημών». «Μου είπε ο πρωτοσύγκελλός μου ότι ο υπουργός βάφτισε πρόσφατα ένα αγοράκι και ήξερε απέξω το "Πιστεύω" και το "Πάτερ Ημών" και όλες τις προσευχές» είπε ο κ. Ιερώνυμος σε μια προσπάθεια να... σπάσει τον πάγο.
Αλλά η ένταση δεν άργησε να έρθει και αποτυπώθηκε στον διάλογο που είχαν ο υπουργός Παιδείας με τον Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο.

Μητροπολίτης Μεσογαίας: «Δεν μου επιτρέψατε να διδάξω στο σχολείο όταν με φώναξαν οι μαθητές»
Υπουργός Παιδείας: «Σας δώσαμε άδεια. Ματαιώσατε όμως την ομιλία σας και δεν ξαναζητήσατε άδεια»
Μητροπολίτης Μεσογαίας: «Μα για θέματα βιοηθικής θα μιλούσα»
Υπουργός Παιδείας: «Δεν είναι αθώα όμως αυτά. Τι θα λέγατε π.χ. για τα βλαστοκύτταρα; Στις Ηνωμένες Πολιτείες οι πάστορες δίνουν μανιώδη μάχη για να μην προχωρήσουν τα πειράματα που θα σώσουν πιθανόν ανθρώπινες ζωές».

Μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου, από πλευράς της Ιεραχίας διαμηνύεται ότι «εφόσον η κυβέρνηση κρατήσει το λόγο της και συμπεριφερθεί με ειλικρίνεια» δεν έχει πρόβλημα να συνεχίσει να συνομιλεί με τον Νίκο Φίλη. Αλλά ο Αρχιεπίσκοπος θα συνομιλεί με τον πρωθυπουργό, τη στάση του οποίου εκτιμά ιδιαίτερα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Real News, ο κ. Ιερώνυμος θα επιδιώξει οι όποιες συζητήσεις με τον πρωθυπουργό να γίνουν μετά το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ώστε το Μαξίμου «να έχει λυμένα τα χέρια του από εσωκομματικές πιέσεις και ισορροπίες». Όπως αναφέρει, πάντως, το δημοσίευμα, ο Αρχιεπίσκοπος θα εκλάμβανε ως θετικό μήνυμα την αντικατάσταση του Νίκου Φίλη κατά τον επικείμενο ανασχηματισμό, θέση που φέρεται να μεταφερθεί στον πρωθυπουργό.
Και αφού λύθηκαν οι... παρεξηγήσεις τόσο για το μάθημα των Θρησκευτικών όσο και για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας για το ρόλο της Εκκλησίας στα χρόνια της Κατοχής και της Χούντας, το νέο crash test για τις σχέσεις της Εκκλησίας με την Πολιτεία θα είναι η εκκλησιαστική περιουσία.

3 σχόλια

  1. ΑΘΛΙΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ ΨΕΥΤΗΣ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ‘’ΒΟΥΛΕΣ’’
    ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ……ΤΗΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑΣ

    ΠΑΝΟΣ: Συκοφάντης, ψεύτης, ταραχοποιός,…βουλευτής ?

    [[Έμμισθος μεσάζων των διεθνών τοκογλύφων ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά τον Πάνο Καμμένο!]]
    Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011
    Σάλος προκλήθηκε στη βουλή από τις καταγγελίες που ακούστηκαν από τον βουλευτή της ΝΔ, Πάνο Καμμένο που ούτε λίγο ούτε πολύ είπε για τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι ‘’λειτουργεί ως έμμισθος broker των διεθνών τοκογλύφων’’.

    1.**Καταδίκη 100 000 ευρώ στον Καμμένο για τα CDS
    ============================
    Το δικαστήριο έκρινε (Αρ. Απ. 2284/2014) ότι δεν προέκυψε καμία τέτοια συναλλαγή της εταιρείας της κ. Ξαφά JJ Partners η οποία είχε προσφύγει εναντίον του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων , αποκαλούμενου και ως «Ανέμου απελευθέρωσης από τα δεσμά του Μνημονίου» από φίλια σε αυτόν ΜΜΕ καταδικάζοντάς τον σε χρηματική ποινή 100.000 ευρώ.
    Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει ο Πάνος Καμμένος αφού σήμερα εκδόθηκε καταδικαστική απόφαση εις βάρος του από το Πολυμελές Πρωτοδικείο για τα όσα υποστήριζε περί εμπλοκής της Μ. Ξαφά σε κερδοσκοπικά παιχνίδια με τα CDS εις βάρος του Δημοσίου την περίοδο ένταξης της Ελλάδας στο Μνημόνιο.

    Ψευδείς και συκοφαντικοί οι ισχυρισμοί του.
    100.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ –ΗΘΙΚΗ ΒΛΑΒΗ
    ===================================
    Καταπέλτης κατά Καμμένου είναι η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση των CDS.Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών χαρακτηρίζει «ψευδείς και συκοφαντικούς» στους ισχυρισμούς του πρόεδρου των ΑΝΕΛ και τότε βουλευτή της ΝΔ, Πάνου Καμμένου για τα περίφημα CDS και την εμπλοκή σε αυτή την «κερδοσκοπική διαδικασία προσώπων που παραπέμπουν στο περιβάλλον του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και τον αδελφό του Ανδρίκο».
    Παράλληλα, καταδικάζει τον Πάνο Καμμένο σε αποζημίωση 100.000 ευρώ για ηθική βλάβη που προκάλεσε στην εταιρία, ισχυριζόμενος πως αυτή αγόρασε τα «γυμνά» ασφάλιστρα δανειστικού κινδύνου (CDS) με βάση αναφοράς τα ελληνικά ομόλογα που πούλησε στο τέλος του 2009 το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
    Σύμφωνα με την απόφαση – καταπέλτη οι ισχυρισμοί του εναγόμενου δεν αποδείχτηκαν αληθείς αλλά ψευδείς, καθώς ο εναγόμενος δεν ανταποκρίθηκε στο βάρος των αποδείξεων. Δεν προσκόμισε ουδεμία συναλλαγή της ενάγουσας σε CDS επί ελληνικών ομολόγων και ουδένα κωδικό αυτής στον διεθνή οργανισμό ISDA, κάτι που αποδεικνύει το ψευδές των καταγγελιών.
    Οι δικαστές έκριναν επίσης, πως κάθε φορά που ο κ. Καμμένος θα επαναλαμβάνει τους ίδιους ισχυρισμούς που κρίθηκαν συκοφαντικοί θα πληρώνει πρόστιμο 500 ευρώ και του επιδίκασαν τα δικαστικά έξοδα 12.500 ευρώ.

    2.**Καταδίκη 30. 000 ευρώ στον Καμμένο για τα CDS
    =====================================
    για συκοφαντική δυσφήμηση του Ανδρέα Α.Παπανδρέου.
    Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 30.000 ευρώ. Επίσης, του απαγορεύτηκε να αναφέρεται στο όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου, και κάθε φορά που θα παραβιάζει την εντολή και θα αναφέρεται σε αυτό θα πληρώνει 500 ευρώ πρόστιμο. Υπενθυμίζεται πως η κόντρα του Πάνου Καμμένου με τον Ανδρεα Παπανδρέου έφτασε στα δικαστήρια, μετά την αγωγή που υπέβαλε ο τελευταίος σε βάρος του προέδρου των ΑΝΕΛ, με αφορμή τις καταγγελίες του για δήθεν εμπλοκή του Ανδρέα Παπανδρέου σε αγοραπωλησίες CDS.
    3.**Καταδίκη 10. 000 ευρώ στον Καμμένο
    Ταξίαρχος παίρνει αναδρομικά από τον Καμμένο! Κέρδισε αγωγή εναντίον του.17.10.2014 | 00:21
    “Μαϊμού εκπρόσωπο Τύπου του NATO”, είχε αποκαλέσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τον Παναγιώτη Θεοδωρακίδη σε τηλεοπτική εκπομπή. Ο Ταξίαρχος ε.α είχε θεωρήσει συκοφαντικά τα όσα είπε ο κ.Καμμένος και είχε προσφύγει με αγωγή στα δικαστήρια.
    Ο κ.Θεοδωρακίδης είχε δικαιωθεί πρωτόδικα και πριν λίγες μέρες εκδικάστηκε η έφεση που είχε κάνει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Η απόφαση ήταν πάλι υπέρ του Ταξίαρχου. Σύμφωνα με την απόφαση ο κ. Καμμένος πρέπει να του πληρώσει 10.000 ευρώ ως αποζημίωση. Άρα ο Θεοδωρακίδης πήρε …αναδρομικά από τους ΑΝΕΛ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. *4. Καταδίκη συκοφάντη ΚαΜένου και πληρώνει 40.000 Ε στο Βορίδη.

    Έλα Πανάρα βγάλε ανακοίνωση να λες στα γίδια ότι κέρδισες!

    Ως συκοφαντικές έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών τις αιτιάσεις του Πάνου Καμμένου κατά του Μάκη Βορίδη για σχέση με μίζες σε προμήθεια υποβρυχίων.

    Το 2014 ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε υποστηρίξει σε τηλεοπτική εκπομπή ότι ο Μάκης Βορίδης, όπως και άλλοι βουλευτές της ΝΔ (Αδ. Γεωργιάδης, Κ. Πλεύρης) έχουν σχέση με την υπόθεση των μιζών για τα υποβρύχια και ότι πίεζαν τους Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο και Βαγγέλη Μεϊμαράκη μέσω των ερωτήσεών τους στη Βουλή.

    Ο Μάκης Βορίδης προσέφυγε με αγωγή κατά του Πάνου Καμμένου και σήμερα, Παρασκευή, το δικαστήριο απεφάνθη ότι οι καταγγελίες Καμμένου ήταν ψευδείς εν γνώσει του. Επιδίκασε μάλιστα και 40.000 ευρώ ως αποζημίωση υπέρ του Μ. Βορίδη.

    *5.Νέα αγωγή μάζεψε ο Καμμένος!

    ΠΑΝΑΡΑ ΠΕΣ "ΑΝΤΡΙΚΟΣ" ΝΑ ΔΩ ΚΑΤΙ! Νέα αγωγή μάζεψε ο Καμμένο! Πάλι θα τρέχει στα δικαστήρια να τα μπαλώνει
    Σήμερα το πρωί στις 10.30 π.μ. ο εκδότης των εφημερίδων «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» και «Karfitsa», Νίκος Καραμανλής, συνοδευόμενος από τον νομικό σύμβουλο των εφημερίδων, κ. Αλέξη Κούγια, επισκέφθηκε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κα Ευτέρπη Κουτζαμάνη, και κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Πάνου Καμμένου.

    Η μήνυση κατετέθη προκειμένου να επισπευσθεί η άρση της ασυλίας του Πάνου Καμμένου για να οδηγηθεί η υπόθεση στο ακροατήριο.
    Σε δήλωσή του ο κ. Νίκος Καραμανλής προειδοποίησε ότι θα είναι αμείλικτος έναντι του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
    «Είναι η πρώτη φορά στην προσωπική και επαγγελματική σταδιοδρομία που που αναγκάζομαι να στραφώ στη Δικαιοσύνη για να με προστατεύσει από ένα πολιτικό πρόσωπο» τόνισε.
    Από την πλευρά του ο κ. Κούγιας επεσήμανε πως «πρώτη φορά στα 40 χρόνια που υπηρετεί την Δικαιοσύνη έχει αντιληφθεί τέτοια εγκληματική συμπεριφορά».Σημείωσε ακόμη ότι είναι αδιανόητο το γεγονός «ένας δημοσιογράφος να απευθύνει με ευπρεπή τρόπο μια ερώτηση σε αρχηγό πολιτικού κόμματος από τους νεότερους που θα έπρεπε να εκπέμπει και άλλο ήθος και ο κ. Καμμένος με προκλητικό τρόπο, αντί να απαντά στην ερώτηση, να συκοφαντεί έναν εκδότη εφημερίδος».

    *6. Νέα αγωγή μάζεψε ο Καμμένος!

    Αγωγή 10 εκ ευρώ κατέθεσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στον Πάνο Καμμένο
    Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου το βράδυ του Σαββάτου από το βήμα της Βουλής κατέθεσε αγωγή εναντίον του η οποία ανέρχεται στα 10 εκ. ευρώ.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση …….

    Μετά τις συκοφαντικές δηλώσεις σχετικά με το πρόσωπό μου από τον Καμμένο στη Βουλή, προχωρώ σε κατάθεση αγωγής εναντίον του, ως οφείλω, προκειμένου να υπερασπιστώ την προσωπικότητα, την τιμή και υπόληψή μου.
    Το ποσό το οποίο θα ζητήσω θα ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Όχι για να γίνω πλουσιότερος αλλά.......

    για να εξαλειφθεί η δυνατότητα τόσο στον ίδιο τον Καμμένο όσο και στον οποιονδήποτε άλλο, να μετατρέπει το βήμα της Βουλής σε βήμα συκοφαντίας.
    Προχωρώ σ’ αυτή την ενέργεια ακριβώς επειδή πρέπει να γίνει συνείδηση στον εναγόμενο ότι δεν είναι δυνατό να πετά λάσπη στον ανεμιστήρα, να εκστομίζει βαρύτατες ύβρεις και συκοφαντίες και να μένει στο απυρόβλητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1990
    ===========================================
    Πάγκαλος: «Έκοψα» τον Καμμένο από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ το ‘90
    ====================================================================
    Υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1990 ήθελε να είναι ο Πάνος Καμμένος όπως αποκάλυψε σήμερα ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Αλλά «δεν ευτύχησε η διαμεσολάβηση και δεν εισπράξαμε και τα χρήματα που θα μας έδινε ο Καμμένος».
    Σύμφωνα μάλιστα με τον πρώην υπουργό, ήταν εκείνος που έβαλε φρένο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

    «Το 1990, στις "μεσαίες" εκλογές, είχαμε κάνει μια επιτροπή στο ΠΑΣΟΚ για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Ήταν ο Παρασκευάς Αυγερινός, ο Παντελής Οικονόμου και εγώ. Κάποια στιγμή, ο Οικονόμου, που ήταν τότε στη νεολαία, ήρθε και μου είπε ότι υπάρχει ένας νέος που λέγεται Καμμένος, από τη γνωστή οικογένεια με τα αυτοκίνητα, και θέλει να κατέβει με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. Και θα μπορούσε μάλιστα να συμβάλλει αισθητά και στον οικονομικό αγώνα του κόμματος» τόνισε μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM.
    "Μπάζει" απ' τα δεξιά η ΝΔ....
    «Εγώ είδα ότι αυτό το παιδί δεν απείχε πάρα πολύ από την άκρη της άκρας Δεξιάς και δεν μπορούσε με κανένα τρόπο να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Το είπα στον Οικονόμου, ο οποίος το απεδέχθη και έτσι δεν ευτύχησε η διαμεσολάβηση και δεν εισπράξαμε και τα χρήματα που θα μας έδινε ο Καμμένος», πρόσθεσε.

    «Μετά, νομίζω, έβαλε υποψηφιότητα με τη Ν.Δ. και δεν βγήκε στις πρώτες εκλογές, αλλά στις επόμενες. Ήθελε πάση θυσία να πολιτευτεί, αλλά δεν θα μπορούσα να έχω ως υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ κάποιον που είχε μια φρασεολογία περίπου της σημερινής Χρυσής Αυγής», είπε.

    Όταν ρωτήθηκε για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες για τα σπίτια του Μιχάλη Λιάπη στο Καρπενήσι και του Πάνου Καμμένου στην Ικαρία, ο πρώην υπουργός είπε: «Νιώθω μεγάλη απογοήτευση και αηδία».

    «Και οι δύο καταγγελίες είναι θεμελιωμένες, διότι δεν είμαι από αυτούς που σπεύδουν να εκμεταλλευτούν με μεγάλη ευκολία τα αναδυόμενα σκάνδαλα, αλλά εδώ φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα. Αυτό που λένε είναι κυρίαρχη ιδεολογία – και το ακούτε πάρα πολλές φορές. Θυμάμαι ότι έρχονταν άνθρωποι στο γραφείο μου και μου έλεγαν ότι έχουν κάνει το ένα και το άλλο κι εγώ τους έλεγα ότι έχουν παρανομήσει. Και απαντούσαν "μα, Θόδωρε, ο ένας έχει κάνει το ένα και ο άλλος το άλλο..."» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση