Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

  Προκλητικές δηλώσεις από τον Τσέχο πρόεδρο: Σε ακατοίκητα ελληνικά νησιά οι μετανάστες


  Προκλητικές δηλώσεις για πολλοστή φορά από τον Πρόεδρο της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν, ο οποίος μιλώντας σε φόρουμ στη Ρόδο πρότεινε οι μετανάστες να μετεγκατασταθούν σε «άδεια μέρη» στη Βόρεια Αφρική ή σε «ακατοίκητα ελληνικά νησιά», με αντάλλαγμα τη σταδιακή μείωση του ελληνικού χρέους, δεδομένου ότι η χώρα μας θα αναλάβει το κόστος.
  Όπως τόνισε, οι μετανάστες που δεν δικαιούνται άσυλο σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούν να μεταφέρονται στα ακατοίκητα ελληνικά νησιά, «ως ένα είδος αποπληρωμής του χρέους της Ελλάδας έναντι του μπλοκ».
  «Η Ελλάδα θα μπορούσε να βρει σπίτια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες στα νησιά της, ως ένα είδος αποπληρωμής του χρέους της έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει πολλά ακατοίκητα νησιά και μεγάλο εξωτερικό χρέος», είπε χαρακτηριστικά.
  «Έτσι, αν δημιουργηθούν hot spot στα νησιά αυτά, θα καλυφθεί ένα μέρος του χρέους, η μουσουλμανική κουλτούρα πολλών από αυτών δεν ταιριάζει με την τοπική κουλτούρα», συμπλήρωσε ο Ζέμαν, ο οποίος ταυτόχρονα υποστήριξε ότι υπάρχει ισχυρή σύνδεση ανάμεσα στις προσφυγικές ροές και τα κύματα τζιχαντιστών που φτάνουν στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας ότι οι μετριοπαθείς Μουσουλμάνοι μπορεί να ριζοσπαστικοποιηθούν από τους εξτρεμιστές που βρίσκονται ανάμεσά τους, όπως οι Γερμανοί από τους Ναζί το '30.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Προκλητικές δηλώσεις από τον Τσέχο πρόεδρο: Σε ακατοίκητα ελληνικά νησιά οι μετανάστες Rating: 5 Reviewed By: Press- gr