GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι τυρόπιτες που πρέπει να δοκιμάσεις στην Αθήνα

Μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε και ως το "εθνικό" μας πρωινό. Τουλάχιστον όλοι εμείς που αρκούμαστε σε ένα πρωινό στο... πόδ...


Μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε και ως το "εθνικό" μας πρωινό.
Τουλάχιστον όλοι εμείς που αρκούμαστε σε ένα πρωινό στο... πόδι!
Η τυρόπιτα, λοιπόν, σίγουρα συγκαταλέγεται στα αγαπημένα μας σνακ και μάλιστα για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
Με χωριάτικο φύλλο, σφολιάτα ή κουρού, ολόφρεσκη φέτα και αρωματικό βούτυρο κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε ένα ή και παραπάνω κομμάτια.
Η καθεμία από τις τυρόπιτες που ακολουθούν έχει το δικό της χαρακτηριστικό για το οποίο άλλωστε και συμπεριλαμβάνεται στη λίστα μας.
Ξεχωρίσαμε τις αγαπημένες μας στην πόλη και σας τις προτείνουμε ασυζητητί.
Μάμ

Λειτουργεί από το 1958 και πρόκειται για μία από τις πιο φημισμένες γευστικές στάσεις του κέντρου. Στο Μαμ, επί της Πεσμαζόγλου, η τυρόπιτα παράγεται με φρέσκα αυγά, βούτυρο γάλακτος και ελληνικό αλεύρι, ενώ ξεχωρίζει για το χρυσαφί φύλλο και την ισορροπία γεύσεων που διατηρείται μεταξύ του φύλλου και της γέμισης. Η ζύμη κουρού παράγεται με ιδιαίτερη μαεστρία, ενώ το ψήσιμό της της προσδίδει την κατάλληλη τραγανότητα.
Πληροφορίες
Πεσμαζόγλου 3, Αθήνα, τηλ. 210 3214338, fb page: Μάμ
Άριστον

Με ιστορία που μας γυρίζει πίσω στο 1910 το Άριστον επί της Βουλής, είναι μία από τις σταθερές αξίες του κέντρου, για όλες τις ηλικίες, από τους παλαιότερους μέχρι τους πιο νέους. Η παραδοσιακή, χειροποίητη τυρόπιτα κουρού του Άριστον βασίζεται σε συνταγή του ιδρυτή κυρίου Αναστάσιου Λομποτέση, η οποία κατέφτασε απευθείας από των Κωνσταντινούπολη, με τη γέμισή της να αποτελείται από μυζήθρα και φέτα. Εδώ, θα βρείτε, επίσης, μεγάλη ποικιλία σε αλμυρές και γλυκές πίτες. Στα συν το φιλικό προσωπικό και η άμεση εξυπηρέτηση.
Πληροφορίες
Βουλής 10, Αθήνα, τηλ. 210 3227626
Δήμητρα Γουναρίδη

Με μεγάλη παράδοση στις πίτες και τα γλυκά της Μικράς Ασίας, το εργαστήριο φύλλου και ζαχαροπλαστικής «Δήμητρα Γουναρίδη» στη Νέα Ιωνία γράφει τη δική του ιστορία από το 1945. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις πρώτες ύλες, φημίζεται για τις τρίγωνες χειροποίητες πίτες (η τυρόπιτα σημείο αναφοράς τους) με τις οποίες έγινε και διάσημο. Επιπλέον, διαθέτει και σπιτικές πίτες ταψιού με φύλλο ματσόβεργας.
Πληροφορίες
Ευαγγελικής Σχολής 5, Νέα Ιωνία, τηλ. 210 2712548
Ο Τάσος

Δεν υπάρχει Γλυφαδιώτης που να μην γνωρίζει την τυρόπιτα του Τάσου. Με συνταγή αλλά και πρώτες ύλες που διατηρούνται αναλλοίωτες από τα χρόνια που ο παππούς Τάσος βρισκόταν στο τιμόνι από το 1955, το αρτοποιείο- ζαχαροπλαστείο Ο Τάσος αποτελεί σταθερή αξία τόσο για τη Γλυφάδα όσο για τις κοντινές περιοχές της στα νότια προάστια. Η ζύμη της τυρόπιτας είναι κουρού, ενώ η φέτα καταφτάνει απευθείας από την Ολυμπία. Ο εγγονός Τάσος, τρίτη γενιά ιδιοκτητών, συνεχίζει με σεβασμό και μεράκι την παράδοση που πέρασε στα χέρια του από τον πατέρα του, την οποία ξεκίνησε ο συνονόματος παππούς.
Πληροφορίες
Μαραγκού 6, Γλυφάδα, τηλ. 210 8943154
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση