GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ντράγκι σε ΔΝΤ: Η ΕΚΤ θα συνεχίσει να αγοράζει ομόλογα

Η ΕΚΤ θα συνεχίσει την πολιτική της με την αγορά ομολόγων και τη διατήρηση πολύ χαμηλών επιτοκίων, δήλωσε ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζ...


Η ΕΚΤ θα συνεχίσει την πολιτική της με την αγορά ομολόγων και τη διατήρηση πολύ χαμηλών επιτοκίων, δήλωσε ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης, Μάριο Ντράγκι ενώπιον του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.
Όπως είπε ο κ. Ντράγκι, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα κάνει ό,τι της αναλογεί για να στηρίξει την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη. «Θα διατηρήσουμε το πολύ σημαντικό επίπεδο νομισματικής στήριξης που είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε την επιστροφή του πληθωρισμού σε επίπεδα που είναι κάτω, αλλά κοντά στο 2% χωρίς άσκοπη καθυστέρηση», δήλωσε ο Ντράγκι σε επιτροπή του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.
«Εάν υπάρξει ανάγκη, θα δράσουμε χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία στο πλαίσιο της εντολής μας», πρόσθεσε ο κεντρικός τραπεζίτης.
«Η ΕΚΤ θα συνεχίσει να διαδραματίζει το ρόλο της φέροντας εις πέρας την εντολή της», κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση