GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΑΣΘ: Δεύτερη παρέμβαση εισαγγελέα για τα ελλείμματα

Και νέα παρέμβαση εισαγγελέα για τον ΟΑΣΘ παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας. Η νέα ει...


Και νέα παρέμβαση εισαγγελέα για τον ΟΑΣΘ παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας. Η νέα εισαγγελική παρέμβαση γίνεται για τα ταμειακά ελλείμματα του Οργανισμού.

Η δεύτερη παραγγελία συνδέεται με τη μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει το προηγούμενο διάστημα εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παραγωγικών φορέων, ζητώντας να ερευνηθούν ποινικές ευθύνες για την ταλαιπωρία των πολιτών από το «χειρόφρενο» των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευαγγελία Καρανίκα παρήγγειλε από πταισματοδίκη τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σε στάδιο προγενέστερο της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο πταισματοδίκης θα ερευνήσει από τη μία τυχόν πράξεις και παραλείψεις που οδήγησαν στη μη καταβολή των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους -ακόμη κι εάν σκοπίμως δεν καταβλήθηκε η μισθοδοσία- και από την άλλη εάν έγιναν σχετικές καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης ερευνάται εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και του νόμου περί καταβολής δεδουλευμένων, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές.

Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε προκαταρκτική έρευνα την οποία παρήγγειλε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Λάμπρος Τσόγκας από το τμήμα περιουσιακών δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ως προς τα οικονομικά του ΟΑΣΘ. Στην παραγγελία του ζητεί να διαπιστωθεί ο λόγος που έγινε η επίσχεση εργασίας αλλά και η αιτία που ο Οργανισμός παρουσιάζει ταμειακά ελλείμματα με αποτέλεσμα να μη καταβάλλονται τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους. Από το αποτέλεσμα της έρευνας, ο εισαγγελέας θα κρίνει εάν υπάρχει έδαφος να γίνει έλεγχος στα οικονομικά του Οργανισμού από τους ελεγκτές του υπουργείου Μεταφορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση