GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξέσπασε ο πρόεδρος των παραολυμπιονικών για τις αδικίες σε βάρος των αναπήρων

Συγκινημένος και με βουρκωμένα μάτια μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρόεδρος της ελληνικής παραολυμπιακής επιτροπής, Γιώργος Φουν...


Συγκινημένος και με βουρκωμένα μάτια μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρόεδρος της ελληνικής παραολυμπιακής επιτροπής, Γιώργος Φουντουλάκης, ο οποίος απευθυνόμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό τον κατηγόρησε για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο θέμα των ατόμων με αναπηρία.

«Σε μας έγιναν αδικίες και πιστεύω τις αδικίες αυτές τις εισηγούνται κάποιοι τεχνοκράτες που για μένα είναι το πιο επικίνδυνο κομμάτι, το εισηγητικό προς τους υπουργούς, προς τον πρωθυπουργό. Ο νόμος ο τελευταίος που μας έκοψε τις επικουρικές συντάξεις και στα άτομα που έχουν 80% και άνω αναπηρία ήταν ισοπεδωτικός. Μιλάμε για περικοπές που φτάσανε στα 250 ευρώ με σύνταξη που έπαιρνε ένας παραπληγικός 1250- 1300 ευρώ. Κατανοούμε πλήρως την δυσκολία της χώρας, την πίεση του ξένου παράγοντα, τους αρνητικούς συνομιλητές που έρχονται στην Ελλάδα και συζητάνε μαζί σας», ανέφερε ο κ. Φουντουλάκης.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο θέμα του ΕΝΦΙΑ και στα επιπλέον χρήματα που καλείται να δίνει. «Δεν είναι δυνατόν κύριε πρωθυπουργέ εμείς τα άτομα με αναπηρία να πληρώνω το ΕΝΦΙΑ το ίδιο που πληρώνει ένας που έχει είτε 1.500 ευρώ είτε και παραπάνω, είτε ιδιοκτήτης, είτε επιχειρηματίας. Κάποτε πληρώναμε 1 ευρώ συμβολικά το τετραγωνικό. Προσωπικά πλήρωνα 65 ευρώ, προχθές πλήρωσα 340 ευρώ. Κάποτε είχαμε τα φάρμακα δωρεάν με μηδέν συμμετοχή, σήμερα πληρώνουμε συμμετοχή σε μόνιμα φάρμακα για τον ανάπηρο», τόνισε ο πρόεδρος της ελληνικής παραολυμπιακής επιτροπής.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει το πρόβλημα των ατόμων με αναπηρία για εργασία. Εσείς κύριε πρωθυπουργέ και βουλευτές που δεν έχετε πρόβλημα, σε μια κρίσιμη κατάσταση μπορείτε να κάνετε δύο μεροκάματα, εγώ, οι συνάδελφοι μου δεν μπορούνε. Εμείς θέλουμε στήριξη από την πολιτεία. Δεν ζητάω να επιστραφούν πίσω αυτά που μα έχουνε πάρει, θέλω όμως κύριε Πρωθυπουργέ να μπει φραγμός σε περαιτέρω περικοπές και μέτρα που θα κάνουν τον ανάπηρο να πάει σαράντα χρόνια πίσω και θα κάνουν τον ανάπηρο να κλειστεί στο σπίτι του».

«Ένα άτομο με κινητική αναπηρία για να κινηθεί, γιατί δεν έχει την δυνατότητα να πάει όπως εσείς ούτε στο μετρό, ούτε στον ηλεκτρικό, κινείται με το αυτοκίνητο του. Προσωπικά θέλω πάνω από 400 ευρώ το μήνα βενζίνη για να μπορώ να είμαι ωφέλιμος στην κοινωνία. Είναι λυπηρό σε όλα τα υπουργεία να μην προσλαμβάνεται ένας ανάπηρος σαν σύμβουλος αμισθί, το έχω ζητήσει πολλές φορές. Έχουμε δικηγόρους, γιατρούς, επιστήμονες που γνωρίζουν τα θέματα των αναπήρων», ανέφερε εξάλλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση