GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΙΑΤΙ; ΥΠΟΥΛΗ ΔΗΛΩΣΗ - σανίδα σωτηρίας στον Τσίπρα από τον Μεϊμαράκη...

Από τον Γιάννη Δαίδαλο.  ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ.  ΥΣΤΕΡΑ από μια μακρά περίοδο πολιτικής αφωνίας, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκανε μια δήλωση που όπ...




Από τον Γιάννη Δαίδαλο. 
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ. 

ΥΣΤΕΡΑ από μια μακρά περίοδο πολιτικής αφωνίας, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκανε μια δήλωση που όπως μαθαίνει το  PRESS-GR προκάλεσε πολλά ερωτήματα στη ΝΔ και όχι μόνο, λόγω της κρισιμότατης πολιτικής συγκυρίας που βρίσκει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υπό κατάρρευση.

Η παρατεταμένη πολιτική και οικονομική κρίση επιβάλλει την εθνική συνεννόηση σε κρίσιμα ζητήματα, τονίζει συγκεκριμένα ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ στη δήλωσή του για τη συμπλήρωση των 42 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας .

«Η επέτειος ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, θυμίζει επιτακτικά σε όλους όσοι, ασκούν εξουσία, πως πρωταρχικός στόχος πρέπει να είναι η διαρκής υπεράσπιση της Δημοκρατίας και η ευημερία του λαού μας.
Η παρατεταμένη πολιτική και οικονομική κρίση επιβάλλει την αλλαγή πολιτικής και την Εθνική συνεννόηση σε κρίσιμα ζητήματα.
Η Νέα Δημοκρατία με τις αρχές και αξίες της, αποτελεί πυλώνα σταθερότητας απέναντι στον λαϊκισμό και τις ακρότητες», αναφέρει ο Β. Μεϊμαράκης.

Η δήλωση προκάλεσε αίσθηση καθώς η έκκληση για "εθνική συνεννόηση" κινείται σε διαφορετικό μήκος κύματος από την κεντρική γραμμή της ηγεσίας της ΝΔ περί ανάγκης άμεσης πτώσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Πολλοί θεωρούν ήδη ότι είναι πολιτικά μια ύπουλη δήλωση που δεν οφείλεται μόνο στην προσωπική πικρία του επειδή έχασε την ηγεσία από τον Κ. Μητσοτάκη. Αποδίδεται και σε συνεννόηση με τμήματα του "καραμανλικού" στρατοπέδου που με τις ευλογίες του πρώην πρωθυπουργού K. Καραμανλή θέλουν ακόμη και τώρα να δώσουν σανίδα σωτηρίας στον Α. Τσίπρα. Η "εθνική συνεννόηση" θεωρείται υπό τις παρούσες συνθήκες πρόσχημα δημιουργώντας μάλιστα την εικόνα της εσωτερικής διχοτόμησης της ΝΔ στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας να ανακοπεί η δυναμική που καταγράφει για τη διεκδίκηση της πρωθυπουργίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

2 σχόλια

  1. ΠΟΝΤΑΡΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    ΟΙ...ΚΑΡΑΜΑ(Ν)ΛΑΚΗΔΕΣ !!!!

    Η είδηση αυτή έχει ιδιαίτερη μεγάλη και χρονική αξία, αφού με τα στοιχεία που παρουσιάζονται σήμερα η ελληνική τράπεζα που αγόρασε CDS είναι κρατική και πρόκειται για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
    Οπως αποκαλύπτεται, ο τέως πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελος Φιλιππίδης είχε αγοράσει ασφάλιστρα. Κινδύνου, στις 9 Αυγούστου 2009, για να ασφαλίσει τα ελληνικά ομόλογα της τράπεζάς του.
    Ολες οι ελληνικές τράπεζες κατέχουν ομόλογα ελληνικού δημοσίου αξίας περίπου 50 δισ. ευρώ.
    Με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούσαν να προστατεύσουν τα ομόλογά τους αγοράζοντας ασφάλιστρα.
    Οταν όμως μία ελληνική τράπεζα αγοράσει προστασία (CDS) είναι σαν να αμφισβητεί την ίδια τη φερεγγυότητα του ελληνικού κράτους, δείχνοντας ότι πιστεύει εμμέσως στη χρεοκοπία του.

    Η Κρατική Τράπεζα ,επί κυβερνήσεως Καραμανλή και…Καμμένου ‘’επαιξε’’ τον Αύγουστο του 2009, θεωρώντας σίγουρη ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε μου ο μειμαράκης εχει κοχόνες και λέει αυτό που πιστευει.Οσο γιαυτά ΄που γράφετε για κατάρευση της κυβέρνησης ειναι όνειρο θερινής νυκτός.Θα τους στηρίξουμε εμείς που ψηφίζαμε ολα τα χρόνια νουδουπασοκ και μας κατέστρεψαν.Επειδή εβαλε χέρι στους απατεώνες των ΜΜΕ και στούς προσκυνημένους δημοσιογράφους που λιβανίζουν τα αφεντικά τους και τη θαλασσοδανεισμένη πλουτοκρατία ενώ επτώχευσαν το 80% των ελλήνων νομίζετε οτι θα ξαναγυρίσουμε στα λαμόγια,είσαστε βαθειά νυκτομένοι αν πιστεύετε οτι στον πόλεμο που κάνουν οι μηντιάρχες θα πέσει ο λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση