GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεννηματά: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κάθε φορά που κυβερνούν παράγουν χρέη

Επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης,...


Επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, η οποία μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας του νομού Πέλλας, και τόνισε ότι η χώρα έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ από μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση, ενώ πρότεινε τη λύση της εθνικής συνεννόησης με μια άλλη κυβέρνηση.

"Τα μεγάλα λόγια του κ. Τσίπρα ήταν επιταγές χωρίς αντίκρυσμα. Τα Μνημόνια δεν σκίστηκαν, η ώρα της εξόδου από την κρίση απομακρύνεται και νέα απειλητικά αδιέξοδα προβάλλουν", είπε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: "Οι πολίτες συνθλίβονται. Το περίφημο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης έμεινε στην ιστορία ως μνημείο πολιτικής αναξιοπιστίας. Τα έδωσε όλα. Ο «Τσάβες της Ευρώπης» κατέληξε o yes man των πιο συντηρητικών κύκλων. Οδήγησε τη χώρα σε μόνιμη επιτροπεία και παραχώρησε τον εθνικό πλούτο για 100 χρόνια".

"Οι λέξεις αναξιοπιστία, αναποτελεσματικότητα, ανικανότητα και αλαζονεία χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ένα χρόνο μετά, Τσίπρας και Καμμένος μας βουλιάζουν όλο και περισσότερο μέσα στον βάλτο της στασιμότητας. Δεν δίστασαν και παρά τις δικές τους δήθεν «δεσμεύσεις» να περάσουν στο ελεγχόμενο από την Τρόικα Υπερταμείο την ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, την ΕΛΒΟ, το Αττικό Μετρό. Όσον αφορά τους αγρότες νοιώθουμε τον ίδιο θυμό με αυτούς που βιώνουν τώρα στο πετσί τους ότι η «ηρωική διαπραγμάτευση» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τους κοστίζει πάνω από 1 δισ. ευρώ", επισήμανε και συνέχισε: "Μαζικοποιούν τη φτώχεια κι αυτό το λένε αριστερή πολιτική. Καταπιάνονται με ό,τι ακόμα αποδίδει και το καταστρέφουν. Κι αυτό το λένε δίκαιη ανάπτυξη. Οδήγησαν σε αφελληνισμό το τραπεζικό σύστημα κι αυτό το λένε πατριωτισμό. Στοιβάζουν χιλιάδες πρόσφυγες σε καταυλισμούς και το λένε ανθρωπισμό. Τακτοποιούν την αριστερή διαπλοκή και το λένε τάξη και εξυγίανση. Μ' αυτή την Κυβέρνηση και αυτή την πορεία δεν υπάρχει ελπίδα, δεν υπάρχει προοπτική. Η κρίση θα ανακυκλώνεται, η Ελλάδα θα σπρώχνεται προς το περιθώριο της Ευρώπης".

Παράλληλα η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι "η λύση δεν είναι η συντηρητική παλινόρθωση που στοχεύει η Νέα Δημοκρατία". "Εμείς δεν έχουμε αυταπάτες.Δεν αντέχει η χώρα άλλο γύρο ψευδαισθήσεων. Η αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ δεν συνιστά επί της ουσίας αλλαγή στο διαχρονικά συντηρητικό ιδεολογικό, πολιτικό και προγραμματικό πρόσημό της. Η ΝΔ παραμένει μια βαθύτατα συντηρητική δύναμη που δεν μπορεί με την πολιτική που ευαγγελίζεται να προσφέρει τις μεταρρυθμιστικές λύσεις που έχει ανάγκη η σημερινή Ελλάδα και να ανταποκριθεί στα αιτήματα για κοινωνική δικαιοσύνη, συνοχή και αλληλεγγύη της Ελληνικής κοινωνίας, για έξοδο από την κρίση. Άλλωστε, όσοι έχουν μάτια βλέπουν. Αντικειμενικά, αυτοί οι δύο πόλοι, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αλληλο- τροφοδοτούνται και λειτουργούν συμπληρωματικά. Είναι τελικά οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. λαϊκισμός και ανευθυνότητα. Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ είναι δύο υφεσιακές δυνάμεις, κάθε φορά που κυβερνούν παράγουν χρέη".

Η κ. Γεννηματά πρότεινε μια άλλη πολιτική με μια άλλη κυβέρνηση και εθνική συνεννόηση σε τρεις στόχους: Την επιτάχυνση τολμηρών προοδευτικών μεταρρυθμίσεων. Την αναδιάρθρωση και απομείωση του δημόσιου χρέους. Τη μείωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% στο 2% για τα έτη 2018-2020.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι σταθερή στην απόφαση για την εθνική συνεννόηση και για την επιβάλει χρειάζεται αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών τώρα στην κοινωνία, αύριο στη Βουλή και η καθοριστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, είπε η κ. Γεννηματά.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς, λέγοντας πως αυτή θα προχωρήσει "με όσες δυνάμεις πράγματι θέλουν να συμβάλλουν στη συγκρότηση ενός νέου πολιτικού και κοινωνικού ρεύματος πλειοψηφίας που θα αλλάξει τους σημερινούς αδιέξοδους πολιτικούς συσχετισμούς και θα επηρεάσει καθοριστικά τις πολιτικές εξελίξεις".

Στο πλαίσιο αυτό ξεκινάει ένα οδοιπορικό διαλόγου σε όλη την Ελλάδα και την δημιουργία δικτύων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης παντού. Σε κάθε δήμο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε εργασιακό χώρο.

"Η πρωτοβουλία στην κοινωνία εκεί που από την αρχή απευθυνθήκαμε και ήδη υπάρχει ανταπόκριση", είπε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: "Το εγχείρημα ποτέ δεν αφορούσε μόνο συνεννοήσεις κορυφής που άλλωστε επιβεβαιώθηκε σε ορισμένες περιπτώσεις ότι έκρυβαν πίσω από τις αμφιθυμίες και τις καθυστερήσεις, υστεροβουλίες και σκοπιμότητες που μας κόστισαν. Ο πολιτικός χώρος που δημιουργούμε έχει σαφές ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο. Είμαστε σίγουροι ότι οι δημοκράτες προοδευτικοί πολίτες που αγκαλιάζουν την προσπάθεια, δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν, να χρησιμοποιήσει την Κεντροαριστερά, για να ρυμουλκήσει τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο ως καθοδηγούμενο πολιτικό συμπλήρωμα ή ως κυβερνητική τσόντα ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς που παραμένει ζωντανό προϋποθέτει συμφωνία στις θεμελιώδεις επιλογές , πίστη στους στόχους του και ειλικρινή στάση όσων συμμετέχουν".

Νωρίτερα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με τη δήμαρχο Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου. Αύριο στις 10.30 το πρωί θα επισκεφθεί το νοσοκομείο Έδεσσας, όπου θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους γιατρών και εργαζομένων, ενώ στις 12 θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους κοινωνικών και παραγωγικών φορέων στο εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση