GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άργησε αλλά ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Ραχόι

Έπειτα από περισσότερους από δέκα μήνες πολιτικών διαβουλεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αφού δύο αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετ...


Έπειτα από περισσότερους από δέκα μήνες πολιτικών διαβουλεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αφού δύο αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις δεν ανέδειξαν ξεκάθαρο νικητή, ο ηγέτης των Συντηρητικών Μαριάνο Ραχόι ορκίστηκε σήμερα πρωθυπουργός της Ισπανίας, ενώπιον του βασιλιά Φελίπε. 

Ο Ραχόι θα παρουσιάσει την νέα κυβέρνηση μειοψηφίας την Πέμπτη και η ορκομωσία θα γίνει την Παρασκευή

Το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι σχημάτιζει τώρα κυβέρνηση μειοψηφίας, αφού έλαβε το Σάββατο την υποστήριξη του κόμματος Ciudadanos, την ώρα που πολλοί βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος απείχαν από την ψηφοφορία.

Ο Ραχόι χρειαζόταν να συγκεντρώνει την απλή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο για την επιστροφή του στην εξουσία. Έλαβε 170 "ναι", 111 "κατά" και 68 βουλευτές απείχαν.

Ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος θα πρέπει πλέον να συνάψει συμφωνίες με τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκειμένου να περάσει τα νομοσχέδια σε ένα κατακερματισμένο και εχθρικό κοινοβούλιο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση