GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΙ ΑΥΤΟ! Ο ΓΙΟΣ του υπουργού της χούντας Μίχαλου θα "ράψει" το Σύνταγμα του ΣΥΡΙΖΑ...

Από τον Στάθη Παλαιολόγο. Με την επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία θα αναλάβει τη διεξαγωγή εθνικού διαλόγου πριν τ...


Από τον Στάθη Παλαιολόγο.

Με την επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία θα αναλάβει τη διεξαγωγή εθνικού διαλόγου πριν την κοινοβουλευτική διαδικασία, ανακοινώθηκε ότι θα συναντηθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες συντονιστής της επιτροπής θα είναι ο κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, Μιχάλης Σπουρδαλάκης και θα συμμετέχουν:

Από τον ακαδημαϊκό χώρο:
Ιωάννης Γκόλιας, Πρύτανης ΕΜΠ
Αθανάσιος Δημόπουλος, Πρύτανης ΕΚΠΑ
Ναπολέων Μαραβέγιας, Καθηγητής ΕΚΠΑ
Νίκος Μουζέλας, Ομότιμος Καθηγητής LSE
Πέτρος Παραράς, Ομότιμος Καθηγητής ΔΠΘ, πρώην αντιπρόεδρος ΣτΕ

Από τον επιχειρηματικό χώρο:
Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.
Αναστάσιος Τζήκας, Πρόεδρος ΔΕΘ
Από τον χώρο της τέχνης: Γιώργος Κιμούλης, ηθοποιός.

H σημειολογία των ονομάτων έχει πάντως το ενδιαφέρον της: Εκτόςαπό τον κ. Κιμούλη που έχει σαφή κομματική προτίμηση υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, ξεχωρίζει ο κ. Μίχαλος όχι μόνο γιατί διετέλεσε γενικός γραμματέας του υπ. Οικονομικών στην κυβέρνηση Καραμανλή μετά το 2004. Αλλά κυρίως γιατί προωθήθηκε στα δημόσια πράγματα ως γιος του υπουργού της χούντας Χρήστου Μίχαλου.

Ο Χρ. Μίχαλος ήταν "υπουργός" του Γ. Παπαδόπουλου όπως ήταν και ο Σωτήρης Αγαπητίδης, πεθερός του Γ. Αλογοσκούφη (πατέρας της συζύγου του Δίκας Αγαπητίδη). Μέσω αυτής της γνωριμίας και στενής πολιτικής και οικογενειακής φιλίας του χουντικού παρελθόντος, ο κ. Αλογοσκούφης τον διόρισε γενικό γραμματέα στο υπουργείο του, βοηθώντας τον έτσι να αναλάβει κρατικό αξίωμα για να φτάσει σήμερα να μετέχει επί ΣΥΡΙΖΑ και στην επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος, εν μέσω πολλών επικρίσεων για την παρατηρούμενη έλειψη σεβασμού προς την συνταγματική τάξη...

3 σχόλια

  1. Μαρκεζίνης - Μίχαλος -Παυλόπουλος, Τσίπρας, Αλαβάνος…

    Μετά την απογοήτευση του Σερ Βασίλειου Μαρκεζίνη, γιού του πολιτικού Σπύρου Μαρκεζίνη που υπηρέτησε τη Χούντα των Συνταγματαρχών, ένα άλλο πρόσωπο εμφανίζεται να επιθυμεί να συμπεριληφθεί στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Το πρόσωπο αυτό είναι ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), γιος του Χρήστου Μίχαλου, ο οποίος επί Χούντας είχε διοριστεί υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στην κυβέρνηση του Παπαδόπουλου και υπουργός εσωτερικών στην κυβέρνηση του Μαρκεζίνη.
    Οι συνειρμοί έχουν και αυτοί τη σημασιολογία τους, κυρίως όμως το ενδιαφέρον εστιάζεται στο γεγονός ότι από τη στιγμή που ακούστηκε ως πιθανό το όνομα του κ. Μίχαλου, ο συνδικαλιστικός τομέας της Συγγρού έχει βγει στα κάγκελα, αφού μία τέτοια υποψηφιότητα εκφράζει τα συμφέροντα των βιομηχάνων και σε καμία περίπτωση εκείνα του εργαζόμενου στον ιδιωτικό ή στο δημόσιο τομέα, που ο μισθός είναι «μισθός πείνας».
    Οι φωστήρες της Συγγρού είναι καλύτερα να συμβουλευτούν ένα συνταξιούχο που καθημερινά πλήττεται από το τσουνάμι των έκτατων φόρων και χαρατσιών παρά τους εκπροσώπους της πλουτοκρατίας και των μεγαλοεπιχειρηματιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. *Λίγο μετά το Πολυτεχνείο, π.χ.,
    το ζεύγος Ρουφογάλη τρώει στο σπίτι του με το Λάτση. Αρχηγός της ΚΥΠ κι εφοπλιστής «συζητούν για τα διϋλιστήρια και τα προβλήματα που έχει». Μετά το τέλος της κουβέντας, ο δεύτερος προθυμοποιείται να συνοδεύσει τη γυναίκα του πρώτου στο Λονδίνο, για κάποιες ιατρικές εξετάσεις (σ.100).
    *Μια στιχομυθία του Ρουφογάλη φωτίζει, τέλος, καλύτερα την τυχοδιωκτική διαχείριση του δημόσιου πλούτου από τα ηγετικά στελέχη της χούντας:

    «Ενα βράδυ ο Χρήστος Μίχαλος, !!!!(ΝΑΙ ο πατέρας του…γνωστού μας)
    ===============================================================
    τότε υπουργός, μισοαστειευόμενος, του λέει ότι τώρα που παντρεύτηκε θα πρέπει να κάνουν καμιά δουλειά να εξασφαλίσουν το μέλλον τους, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται.
    *Ο Μιχάλης, ατάραχος, του λέει να μην ανησυχεί. ‘Οσο είμαστε στα πράγματα δεν μας χρειάζονται λεφτά και, αν πέσουμε, τα λεφτά δεν θα μας σώσουν’. Ξεσπάει σε γέλια. Εγώ παγώνω, μαζί μου κι ο Μίχαλος» (σ.98).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι να πει κανείς !!!!! αν ο κάθε πολιτικός παράγοντας [[τάχα μου]] με μισθό άνω τον 2.500 χιλιάδων ευρώ παίζει μαλακία για την Μενεγάκη δεν είναι κακό. ανθρωπινά είναι αυτά...Το Κακό είναι με αυτά που είπε δημοσίως για κινέζικη στρατηγική και κ.τ.λ κ.τ.λ...Βολεψάκηδες του κερατά είναι γενικά όλοι αυτοί είτε είναι αριστεροί, δεξιοί, η κεντρώοι ...που επειδή έχουν μέσον κάποιον Τσίπρα η τον κάθε Τσίπρα ξεφτιλίζουν το θεσμό του πρωθυπουργού ονομαζόνταστους και σύμβουλους στρατηγικής πρωθυπουργού ΕΛΕΟΣ????... Τέτοιες φαινόμενα εμένα μου κάθονται στο λαιμό διότι έχουν μάθει όλοι αυτοί οι τύποι στην ιδεολογία =>ΠΡΏΤΑ το σαρκίο μου..κανονικοί ντεβαντάσι...(ντεβαντάσι-ινδική λέξη)..

    Ρε σε τι κόσμο ζω ΓΑΜΏ την ατυχία μου!!!!!!!....

    Όταν ακούω πολίτικους η δημοσιογράφους να λένε ότι θα γίνουμε Βουλγαρία ,η Βενεζουέλα,ΘΑ ΉΘΕΛΑ να τους ρωτήσω {{πλην το να λέμε για τους πρόγονους μας}} πια χώρα θα ανταγωνιστούμε για να έλθει η ανάπτυξη;; ΓΕΡΜΆΝΙΑ, ΓΑΛΛΊΑ, ΙΤΑΛΊΑ, ΑΥΣΤΡΊΑ, ΡΩΣΊΑ, ΚΙΝΆ, Ο ΙΑΠΩΝΊΑ, ΗΠΑ, ΚΑΝΑΔΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΊΑ, ΙΣΡΑΉΛ, ΒΈΛΓΙΟ, ΔΑΝΊΑ, ΣΟΥΗΔΊΑ, ΦΙΛΑΝΔΊΑ, ΟΛΛΑΝΔΊΑ, ΙΣΠΑΝΊΑ, ΛΟΥΞΕΜΒΟΎΡΓΟ, ΕΛΒΕΤΊΑ..κ.τ.λ.... ΔΙΌΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ παίζουν στο γήπεδο της ανάπτυξης και μάλιστα με σύγχρονα όπλα.... που άμα λάχει ξερνούν και τον θάνατο αν χρειασθεί..Εμείς ποιους θα βάλομε [[να τους κάνουν ντα ντα;;]]τον Τσίπρα ;;τον Μητσοτάκη;;τον Κασιδιάρη;;η την Κανέλλη;..

    Το Αμερικάνικο κράτος είναι θυμωμένο και χρεωμένο για την Lehman Brothers και ξέρουν πολλά... έχει στόχο να καταστρέψει οικονομικά μια μεγάλη οικονομία και πια είναι ΑΥΤΉ;;; Η Ευρωπαϊκή Ένωση..

    Τα πρόστιμα που βάζουν οι Αμερικάνοι ως κράτος εναντίον τον Γερμανών => Ευρώπη=> εναντίων της Αμερικής { σε εταιρείες τους } Apple 13 δισ. ευρώ ως αναδρομικούς φόρους ..και η Αμερική σε VOLKSWAGEN 20 δισ. δολάρια μόνο στις ΗΠΑ ..

    Αν συνεχίστουν αυτά η Deutsche Bank πάει για φούντο, και η Deutsche Bank δεν είναι τράπεζα Αττικής εεεε!! την Lehman Brothers ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΧΝΟΎΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΆΝΟΙ.. την παρακολούθηση από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ NSA στην Μέρκελ την ξεχάσατε;;;; και ήταν μόνο η Μέρκλε !!!!πλάκα μας κάνουν;; κωδικός ονομασίας [perdido]..όλο το πακέτο της [Siemens]..κωδική ονομασία [Powel]κωδική ονομασία Klondyke κ.τ.λ...ΈΧΟΥΜΕ ΠΌΛΕΜΟ...

    Το ΔΝΤ αν θα φύγει από την Ελλάδα [αυτό που θέλουν οι αμερικανικοί] πά-πα η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ.. διότι οι αμερικανικοί =>ΔΝΤ θα θέλουν από τους εγγυητές τα ΛΕΦΤΆ=>Ευρωπαϊκή Ένωση=>ΓΕΡΜΆΝΙΑ...ΓΙΑΤΊ ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε νομίζετε θέλει στα μνημόνια μας το ΔΝΤ;;; ΓΙΑ ΠΛΆΚΑ!!!... Τώρα μας παραμυθιάζουν μια με το ΔΝΤ μια με τα Eurogroup ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΓΊΝΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ και μετά θα παρθούν ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ...

    Μπούτζουκας Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση