GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει! Διακομιδές ασθενών με μουλάρια, άλογα και μπουλντόζες...

Μια τραγική κατάσταση στον τομέα των διακομιδών ασθενών και τη λειτουργία του ΕΚΑΒ περιγράφει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία...


Μια τραγική κατάσταση στον τομέα των διακομιδών ασθενών και τη λειτουργία του ΕΚΑΒ περιγράφει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.
Όπως επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ «οι διακομιδές στην Περιφέρεια εξαιτίας των σαράβαλων, ακινητοποιημένων λόγω βλαβών ασθενοφόρων και ελλείψεων πληρωμάτων ασθενοφόρων, γίνονται με μουλάρια, άλογα, αγροτικά οχήματα, ιδιωτικά οχήματα και εσχάτως με μπουλντόζες. Καθυστερούν οι διακομιδές με αποτέλεσμα να έχουμε πολλές απώλειες ανθρώπινων ζωών».
«Το ΕΚΑΒ στην Αττική δίνει στην κίνηση 55-60 ασθενοφόρα πρωί – απόγευμα και 28-30 την νύχτα. Τα ασθενοφόρα είναι σαράβαλα καθότι έχουν διανύσει το κάθε ένα 900.000 χιλιόμετρα. Στο νομό Αττικής αντιστοιχεί 1 ασθενοφόρο ανά 100.000 κατοίκους ενώ στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (διεθνή πρότυπα) αντιστοιχεί 1 ασθενοφόρο ανά 30.000 κατοίκους. Στην περιφέρεια η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη. Το χειμώνα με την κακοκαιρία μόνο ο θεός μπορεί να βοηθήσει» προσθέτει.
Μεταξύ άλλων η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι «Οι υπουργοί Υγείας δεν μπορούν να μοιράσουν «δύο γαϊδουριών άχυρα». Το «τρίο της συμφοράς» της δημόσιας υγείας (Τσίπρας, Ξανθός, Πολάκης) εγκαινιάζει νέα ασθενοφόρα με «ταρατατζούμ» προκειμένου να γίνουν αντιληπτά σε όλους τους κατοίκους (Κοζάνη, Ιωάννινα). Όταν σβήνουν τα φώτα της δημοσιότητας χορεύουν τα ποντίκια (στο κτίριο αχούρι της Κοζάνης) και τα ασθενοφόρα μένουν ακινητοποιημένα λόγω βλαβών και ελλείψεων Πληρωμάτων Ασθενοφόρων».
Η ΠΟΕΔΗΝ έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες με τα ασθενοφόρα ενώ παραθέτει ένα περιστατικό που έλαβε χώρα σε χωριό της Ευρυτανίας:
«Μέσα Σεπτέμβρη 2016 από το χωριό Κέδρα Ευρυτανίας. Γυναίκα με σοβαρό πρόβλημα υγείας, διεκομίσθη στην αρχή με ιδιωτικό αυτοκίνητο, συνέχισε μέσα στον κουβά μπουλντόζας (κλειστός ο δρόμος στο χωριό Περδικάκι) και μετά από οδύσσεια 10 ωρών έφθασε στο Κ.Υ. Χαλκιοπούλου. Τόσο σύγχρονα. Τόσο γρήγορα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
"Που είναι το ΕΚΑΒ;
ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ
με μουλάρια – άλογα – μπουλντόζες – αγροτικά
«Ουαί κι αλίμονο στους ασθενείς»
«Ο θεός βοηθός»
Οι Υπουργοί Υγείας δεν μπορούν να μοιράσουν «δύο γαϊδουριών άχυρα»
Το «τρίο της συμφοράς» της Δημόσιας Υγείας (Τσίπρας, Ξανθός, Πολάκης) εγκαινιάζει νέα Ασθενοφόρα με «ταρατατζούμ» προκειμένου να γίνουν αντιληπτά σε όλους τους κατοίκους (Κοζάνη, Ιωάννινα).
Όταν σβήνουν τα φώτα της δημοσιότητας χορεύουν τα ποντίκια (στο κτίριο αχούρι της Κοζάνης) και τα ασθενοφόρα μένουν ακινητοποιημένα λόγω βλαβών και ελλείψεων Πληρωμάτων Ασθενοφόρων.
Περιοχές της χώρας που έχουν μεγάλη ανάγκη από ασθενοφόρα δεν προβλέφθηκε να προμηθευτούν καινούρια, παρ’ ότι έγιναν σχετικοί διαγωνισμοί από τις Διοικητικές Περιφέρειες (μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ). Οι διαγωνισμοί ακυρώθηκαν και μέχρι σήμερα δεν επαναπροκηρύχτηκαν με ευθύνη του ΕΚΑΒ και των Υπουργών Υγείας (κωλυσιεργούν).
Οι Περιφέρειες που δεν προμηθεύτηκαν νέα Ασθενοφόρα είναι της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Δυτικής Ελλάδας. Στις περιοχές αυτές κατοικεί το 70% του πληθυσμού της χώρας και είναι ανεπτυγμένο το 70% του στελεχιακού δυναμικού και των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ.
Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα νέα Ασθενοφόρα που προμηθεύτηκαν οι περιοχές που εξυπηρετούν το 30% του πληθυσμού της χώρας, παρ’ ότι έγινε με πρωτοβουλία των Διοικητικών Περιφερειών και όχι της κυβέρνησης, παρ’ ότι παραμένουν ακινητοποιημένα από την έλλειψη Πληρωμάτων Ασθενοφόρων.
Μάλιστα έχουν το θράσος να τα εγκαινιάζουν!!!
Στις εν λόγω Διοικητικές Περιφέρειες ακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί προμήθειας νέων Ασθενοφόρων, λόγω δικαστικών προσφυγών των συμμετεχόντων εταιρειών.
Οι Υπουργοί Υγείας και η Διοίκηση του ΕΚΑΒ ζουν σε άλλο κόσμο.
Ξέρουν μόνο να διώκουν εργαζόμενους για κομματικούς λόγους.
Οι διακομιδές στην Περιφέρεια εξαιτίας των σαράβαλων, ακινητοποιημένων λόγω βλαβών ασθενοφόρων και ελλείψεων Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, γίνονται με μουλάρια, άλογα, αγροτικά οχήματα, ιδιωτικά οχήματα και εσχάτως με μπουλντόζες. Καθυστερούν οι διακομιδές με αποτέλεσμα να έχουμε πολλές απώλειες ανθρώπινων ζωών.
Το ΕΚΑΒ στην Αττική δίνει στη κίνηση 55-60 Ασθενοφόρα πρωί – απόγευμα και 28-30την νύκτα. Τα Ασθενοφόρα είναι σαράβαλα καθότι έχουν διανύσει το κάθε ένα 900.000 χιλιόμετρα. Στο Νομό Αττικής αντιστοιχεί 1 ασθενοφόρο ανά 100.000 κατοίκους ενώ στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (διεθνή πρότυπα) αντιστοιχεί 1 Ασθενοφόρο ανά 30.000 κατοίκους. Στην περιφέρεια η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη. Το χειμώνα με την κακοκαιρία μόνο ο θεός μπορεί να βοηθήσει!!!
Στην Αττική τα λίγα στην κίνηση Ασθενοφόρα και οι συχνές διακομιδές των ιδίων ασθενών, αυξάνουν το χρόνο διακομιδής επιβαρύνοντας την υγεία τους.
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ
ΕΚΑΒ 3ης Περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδος.
Καλύπτει πέντε νομούς (Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς).
Διαθέτει 48 ασθενοφόρα τα οποία δόθηκαν στην κυκλοφορία πριν 15 - 20 έτη και έχουν διανύσει 600.00 έως 900.000 χιλιόμετρα.
Δεν προμηθεύτηκαν καινούργια. Είναι στις περιοχές που ακυρώθηκε ο διαγωνισμός. Είναι από τις περιοχές που πάνω από τη ζωή των πολιτών υπερίσχυσαν τα συμφέροντα.
Από τα 48 Ασθενοφόρα που έχει στη διάθεσή της, η Διεύθυνση ΕΚΑΒ 3ης Περιφέρειας τα 18 ασθενοφόρα έχουν αποσυρθεί με μόνιμες βλάβες.
Λιάζονται μπροστά στο κτίριο που στεγάζεται το ΕΚΑΒ της 3ης Περιφέρειας (σχετικές φωτογραφίες).
Σε καθημερινή βάση 5 ασθενοφόρα βρίσκονται σε συνεργία αυτοκινήτων προς επισκευή, καθ’ ότι σαράβαλα. Το κονδύλι του έτους 2016 που δόθηκε για ανταλλακτικά και συντήρηση των Ασθενοφόρων είναι συνολικά 60.000€.
Ξοδεύτηκαν 47.000€ έως τώρα και μένουν άλλες 13.000€.
Σε λίγες ημέρες τελειώνουν τα χρήματα και όλα τα ασθενοφόρα θα είναι ακινητοποιημένα.
Εξαιτίας των ακινητοποιημένων ασθενοφόρων (50%του συνόλου) μένουν ακάλυπτοι αρκετοί τομείς (περιοχές). Περιοχές που δεν διαθέτουν κάλυψη από ΕΚΑΒ είναι η επαρχία Καλαβρύτων, η επαρχία Ζαχάρως και Κρεστένων, ο Δήμος Ερυμάνθου, η Ζάκυνθος, η Βορειοδυτική και Βορειοανατολική Αιτωλοακαρνανία και η Κεφαλονιά.
Ουαί κι αλίμονο σε όποιον αρρωστήσει!!!
Οι διακομιδές στις συγκεκριμένες περιοχές τουλάχιστον έως ένα σημείο γίνονται με μουλάρια, άλογα, μπουλντόζες από απομακρυσμένα ορεινά χωριά, αγροτικά και ιδιωτικά οχήματα.
Ο θεός βοηθός!!!
Το «τρίο της συμφοράς» (Τσίπρας, Ξανθός, Πολάκης) που χειρίζεται τις τύχες της Δημόσιας Υγείας δεν είναι ικανοί να μοιράσουν «δυο γαϊδουριών άχυρα».
Δεν αναλαμβάνουν πρωτοβουλία ανακατανομής ασθενοφόρων από περιοχή σε άλλη περιοχή. Τα έχουν στις βιτρίνες των κτιρίων των Περιφερειακών ΕΚΑΒ, χωρίς να χρησιμοποιούνται να τα βλέπουν οι κάτοικοι.
Είναι ιδιοκτησία των Διοικητικών Περιφερειών λένε. Αφού ανήκουν στις Διοικητικές Περιφέρειες πως τα εγκαινίασε ο κος Πολάκης;
Ασφαλώς και μπορούν να ανακατανεμηθούν τα Ασθενοφόρα. Πρέπει όμως να γίνει μια σοβαρή κυβερνητική προσπάθεια. Αλλά οι Υπουργοί είναι μόνο για βρισιές και ψευτιές!!! Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ είναι νευραλγική για να μένει στα χέρια των ανικάνων.
Ότι πιάσουν στο χέρι τους το καταστρέφουν!!! Προχειρότητα στο μεγαλείο τους.
Τι κάνουν;
Παίρνουν καινούρια Ασθενοφόρα από απομακρυσμένα, ορεινά Κέντρα Υγείας που ακόμη και τα καινούργια δεν έχουν χρήματα να τα συντηρήσουν (service, καύσιμα), τα αντικαθιστούν με παλιά, χωρίς όμως να προβλέψουν χρήματα συντήρησης. Ως εκ τούτω μένουν ακινητοποιημένα από βλάβες και οξύνεται το πρόβλημα αντί να λύνεται (π.χ. Κ.Υ. Ν. Μαγνησίας).
Πεθαίνουν οι άνθρωποι και «τρία πουλάκια κάθονται» από τη μεριά της κυβέρνησης.
Αναφέρουμε μία διακομιδή, όπως στην ταινία του Μαυρογιαλούρου, μέσα από βουνά και λαγκάδια. Μέσα Σεπτέμβρη 2016 από το χωριό Κέδρα Ευρυτανίας. Γυναίκα με σοβαρό πρόβλημα υγείας, διεκομίσθη στην αρχή με ιδιωτικό αυτοκίνητο, συνέχισε μέσα στον κουβά μπουλντόζας (κλειστός ο δρόμος στο χωριό Περδικάκι) και μετά από οδύσσεια 10 ωρών έφθασε στο Κ.Υ. Χαλκιοπούλου.
Τόσο σύγχρονα. Τόσο γρήγορα!!!
Ήταν τυχερή και έζησε!!!
Που είναι η ανάπτυξη του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια!!! Σε άλλες περιπτώσεις οι διακομιδές γίνονται με μουλάρια!!!
Τέτοια περιστατικά συμβαίνουν τακτικά σε όλες τις απομακρυσμένες ορεινές και νησιωτικές περιοχές της χώρας.
Να τους χαιρόμαστε."

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση