GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεοδωράκης: Μέχρι και στις Μητροπόλεις θα βάλει δικούς του ο Τσίπρας

Για ένα μεγάλο κίνημα αλλαγής για να μπορέσει να φύγει η χώρα μπροστά μίλησε σήμερα από το Ηράκλειο ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος...


Για ένα μεγάλο κίνημα αλλαγής για να μπορέσει να φύγει η χώρα μπροστά μίλησε σήμερα από το Ηράκλειο ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, στο περιθώριο της συνάντησής του με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Μετά τη συνάντηση και απαντώντας σε ερώτηση αν βλέπει εκλογές, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε: «Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν θα γίνουν εκλογές ή τουλάχιστον ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να αποφύγει τις εκλογές, μέχρι να χτίσει το κομματικό κράτος όπως το έχει ονειρευθεί, στο Δημόσιο, το στρατό, την αστυνομία, μπορεί και στις μητροπόλεις, γενικά να αποκτήσει παντού δικούς του ανθρώπους, όπως προσπάθησε να το κάνει και στη Δικαιοσύνη και μετά να προχωρήσει σε μια πιο ασφαλή πορεία».

Επίσης πρόσθεσε: «Δεν θεωρώ λοιπόν ότι θα γίνουν εκλογές και μετά σημασία έχει, πέρα απ’ ότι συζητάμε για τις εκλογές, πρέπει να αποφασίσουμε να λύνουμε κάποια προβλήματα της κοινωνίας».

Ο ίδιος χαρακτήρισε δυσάρεστο που συνεχίζονται, όπως είπε, οι εκκρεμότητες με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τους θεσμούς και με τους συμμάχους μας. «Η Ελλάδα έχει ανάγκη αυτά τα λεφτά που έχει συμφωνήσει και αυτή η καθυστέρηση είναι μεγάλη ευθύνη των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ που ενδιαφέρονται, κυρίως για το εσωτερικό -κομματικό ακροατήριο και όχι για τη χώρα» συμπλήρωσε.

Επίσης, απαντώντας σε άλλη ερώτηση, είπε ότι η Ελλάδα έχει πάρα πολλά προβλήματα και «πρέπει να υπάρξει ένα μεγάλο κίνημα αλλαγής, που θα σαρώσει πολλά από αυτά τα προβλήματα, μακριά από λαϊκισμούς και από γενικόλογες κουβέντες».

Χρειαζόμαστε, πρόσθεσε, απαντήσεις, μεταρρυθμίσεις, τομές. «Δεν χρειαζόμαστε να γυρίσουμε στο παρελθόν, σε παλιές, αποτυχημένες συνταγές».

Ακόμη, ο επικεφαλής του Ποταμιού, συνεχίζοντας, τόνισε: «Εμείς προσπαθούμε. Έχουμε συμμάχους σ’ όλη τη χώρα, προσπαθούμε και άλλος κόσμος να μπει, γιατί έχουμε πεισθεί ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στη χώρα εάν νέοι πολίτες καινούργιοι, που είναι λίγο στο περιθώριο της πολιτικής, δεν μπουν και δεν ασχοληθούν με τα πολιτικά πράγματα. Αυτή είναι η μεγάλη μας έγνοια» και συμπλήρωσε ότι «δεν είναι μεγάλη μας έγνοια να συνεργασθούμε με κάποιους κομματικούς μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ, να τα βρούμε μεταξύ μας, σημασία έχει να βάλουμε κάποιες μαζικές μάζες που είναι μακριά από την πολιτική».

Ακόμη, είπε ότι η Ελλάδα έχει πρόβλημα με τους λαϊκιστές και τους δημαγωγούς, συμπληρώνοντας πως δεν είναι προνόμιο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αν θέλουμε, όπως είπε, να κάνουμε μια δίκαιη απεικόνιση, η χρεοκοπία της χώρας έχει τη σφραγίδα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Απλώς ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την κακή πολιτική, το κομματικό κράτος και τα λάθη του παρελθόντος. Αυτά τα λάθη δεν εφευρέθηκαν το 2105. Δυστυχώς υπήρχαν για πολλά χρόνια.

Εξάλλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Θεοδωράκης είπε, ότι στο Ποτάμι δεν υπάρχουν ούτε μεταναστεύσεις στελεχών, ούτε τάσεις φυγής, γιατί «το Ποτάμι δεν είναι οι 10 βουλευτές και τα 20 κεντρικά στελέχη, αλλά έχει στελεχιακό δυναμικό σ’ όλη τη χώρα και σας διαβεβαιώνω, ότι ίσως περισσότερο παρά ποτέ, αυτό το δυναμικό είναι ενωμένο». Προφανώς, είπε, υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν πως είναι πιο ασφαλές γι’ αυτούς να ζητήσουν, σε μια περίοδο σύγκρουσης, μια περίοδο δύσκολη, ασφαλέστερα λιμάνια, γιατί «τρέμουν τα πόδια τους».

«Ώρα τους καλή», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση