GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κόλαση σε εργοστάσιο χημικών στη Γερμανία: Ένας νεκρός και αγνοούμενοι

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, 4 τραυματίστηκαν και αρκετοί άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι, έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα γύρω ...


Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, 4 τραυματίστηκαν και αρκετοί άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι, έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα γύρω στις 11:30 τοπική ώρα (12:30 ώρα Ελλάδας) σε εργοστάσιο της χημικής βιομηχανίας BASF στο Λουντβιχσάφεν στη δυτική Γερμανία, σύμφωνα με τις αρχές και την επιχείρηση.

"Η έκρηξη, την οποία ακολούθησαν πυρκαγιές, σημειώθηκε στη διάρκεια εργασιών σε ένα σύστημα αγωγών", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο γερμανικός όμιλος που έκανε λόγο, ακριβώς όπως και ο δήμος του Λουντβιχσάφεν, για "πολλούς τραυματίες και για άλλους που φέρονται ως αγνοούμενοι".

Η BASF,η μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρία χημικών, διερευνά τα αίτια της έκρηξης και κλείνει δύο μονάδες ατμοπυρόλυσης, μεγάλες εγκαταστάσεις όπου κατασκευάζονται σημαντικά βασικά χημικά συστατικά, καθώς και ορισμένες άλλες μονάδες.

Ο δήμος του Λουντβιχσχάφεν συνέστησε στους κατοίκους της περιοχής να αποφύγουν να βγουν από το σπίτι τους και να κρατήσουν κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρά τους.

Πλάνα που μεταδόθηκαν από τοπικά ΜΜΕ δείχνουν φλόγες και μια στήλη πυκνού μαύρου καπνού να υψώνονται από το λιμάνι της εγκατάστασης, έναν τερματικό για ρευστά καύσιμα όπως ορυκτή νάφθα και μεθανόλη, που είναι σημαντικά για τον εφοδιασμό της BASF με πρώτες ύλες.

Σε ένα ξεχωριστό συμβάν, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη αερίου που σημειώθηκε νωρίτερα στις εγκαταστάσεις της BASF στο Λαμπερτχάιμ.

Η BASF ανέφερε πως διερευνά επίσης την αιτία της έκρηξης αυτής, η οποία σημειώθηκε στις 08:30 τοπική ώρα. Έκλεισε το εργοστάσιο στο Λαμπερτχάιμ, το οποίο κατασκευάζει πρόσθετα για πλαστικά.

Η εγκατάσταση στο Λουντβιχσχάφεν, περίπου 80 χλμ. νότια της Φρανκφούρτης, είναι το μεγαλύτερο παγκοσμίως συγκρότημα χημικών, καλύπτοντας μια περιοχή δέκα τετραγωνικών χιλιομέτρων και απασχολώντας 39.000 εργάτες, σύμφωνα με την BASF.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση