GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπαράζ τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο

Συνέχεια στην νυκτερινή πρόκληση της τουρκικής ακτοφυλακής να πετάξει αεροσκάφος της τα ξημερώματα δύο φορές πάνω από την Παναγιά, έδωσ...


Συνέχεια στην νυκτερινή πρόκληση της τουρκικής ακτοφυλακής να πετάξει αεροσκάφος της τα ξημερώματα δύο φορές πάνω από την Παναγιά, έδωσε η τουρκική πολεμική Αεροπορία.
Τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη και 2 CN-235 εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως. Καταγράφηκαν 6 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 28 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου. Οι περισσότερες σημειώθηκαν από αεροσκάφος CN-235. Δύο από τις παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου ήταν οι πτήσεις του αεροσκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής πάνω από την Παναγιά του συγκροτήματος Οινουσών, στα 3.400 πόδια στις 03:39 και 05:32 π.μ. αντίστοιχα.
Όπως γνωστοποίησε το ΓΕΕΘΑ, σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά. Σε 2 περιπτώσεις η διαδικασία αναχαίτισης τους εξελίχθηκε σε εμπλοκή. Είναι η τρίτη φορά που σημειώνεται εμπλοκή μεταξύ ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών, μετά από το πραξικόπημα στην Τουρκία. Δύο τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση