GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τζανακόπουλος: "Δεν μπορεί να περιοριστεί προληπτικά η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης"

«Η απόφαση του ΣτΕ θα είναι φυσικά δεσμευτική, νομικά δεσμευτική για την κυβέρνηση» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου...


«Η απόφαση του ΣτΕ θα είναι φυσικά δεσμευτική, νομικά δεσμευτική για την κυβέρνηση» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρης Τζανακόπουλος, και συνέχισε λέγοντας:

«Από εκεί και πέρα, αναλόγως με το είδος αυτής της απόφασης, γιατί ξέρετε υπάρχουν πάρα πολλές αποχρώσεις σε μία νομική απόφαση, σε μία δικαστική απόφαση, θα επιλέξουμε και πώς θα κινηθούμε. Σε κάθε περίπτωση αυτό το οποίο εμείς είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε, θα είναι να προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε το σχέδιό μας για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Δηλαδή, ακόμα και μια αρνητική απόφαση, δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση παραιτείται από την σαφή δέσμευσή της προς τον ελληνικό λαό ότι θα υπάρξει ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου».

Ερωτηθείς αν μπορεί σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση να επιστρέψει με έναν νέο νόμο στη Βουλή, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε:

«Μπορεί να γίνουν πάρα πολλά. Θα μπορούσε να υπάρξει ένας νέος νόμος, θα μπορούσαν να υπάρξουν διορθώσεις στον υπάρχοντα νόμο. Αλλά σας ξαναλέω ότι αυτό εξαρτάται και από το είδος της απόφασης του ΣτΕ. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση διατηρεί τη νομοθετική πρωτοβουλία, σε κάθε περίπτωση το κοινοβούλιο της χώρας διατηρεί τη νομοθετική εξουσία».

Αναφορικά με το θέμα του ανασχηματισμού, ο ίδιος είπε πως «είναι προνόμιο του πρωθυπουργού να αποφασίσει και πότε και πώς και αν θα γίνει ανασχηματισμός. Από εκεί και πέρα τις επόμενες μέρες θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με αυτό».

Ακούστε το ηχητικό:     

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση