GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή της δόσης»

Η απόφαση για την έγκριση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ κρίνεται σήμερα στο Λουξεμβούργo μέσα από διαδοχικές συνεδριάσεις του Euroworking G...


Η απόφαση για την έγκριση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ κρίνεται σήμερα στο Λουξεμβούργo μέσα από διαδοχικές συνεδριάσεις του Euroworking Group (ΕWG), του Διοικητικού Συμβουλίου του ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) και του Eurogroup.

«Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η λεγόμενη έκθεση συμμόρφωσης (compliance report) ανοίγει ο δρόμος για τη συνολική καταβολή της δόσης» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ καλά ενημερωμένη κοινοτική πηγή. Η έκθεση επισημαίνει ότι η Ελλάδα έχει «καταρχήν» ολοκληρώσει επαρκώς τα 15 προαπαιτούμενα που συνδέονται με την αποδέσμευση των 2,8 δισ. ευρώ, σημείωσε η ίδια κοινοτική πηγή.

Το πρώτο «πράσινο φως» για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ αναμένεται να ανάψει το EWG που συνεδριάζει στο Λουξεμβούργο στις 3.00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), εφόσον κρίνει ότι τα προαπαιτούμενα έχουν ολοκληρωθεί επαρκώς, ενώ την απόφαση για την εκταμίευση θα λάβει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕSM που θα συνεδριάσει αμέσως μετά. Στη συνέχεια, στο Eurogroup που ξεκινάει 4 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να αποφασίσουν την έναρξη της δεύτερης αξιολόγησης και την επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα στις 18 Οκτωβρίου.

Όσον αφορά το ζήτημα του χρέους, ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί αναμένεται να ενημερώσει τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης για τις συζητήσεις που έγιναν στη συνεδρίαση του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον, ωστόσο καμία περαιτέρω συζήτηση δεν προβλέπεται κατά τη διάρκεια του σημερινού Eurogroup.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση