GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ινκόγκνιτο πράκτορες με όπλα και πολιτικά στα τραίνα και το μετρό

Ινκόγκνιτο πράκτορες των υπηρεσιών ασφαλείας της Γαλλίας θα κυκλοφορούν στο εξής με όπλα και πολιτικά ρούχα, στα τραίνα και τους συρμού...


Ινκόγκνιτο πράκτορες των υπηρεσιών ασφαλείας της Γαλλίας θα κυκλοφορούν στο εξής με όπλα και πολιτικά ρούχα, στα τραίνα και τους συρμούς του μετρό της Γαλλίας. Το μέτρο λαμβάνεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας εξαιτίας της απειλής τρομοκρατικών επιθέσεων.
Η προεδρία της χώρας ενέκρινε με διάταγμα την εξουσιοδότηση των πρακτόρων. Το νομοσχέδιο για την ασφάλεια στα μέσα μαζικής μεταφοράς, το οποίο προβλέπει το μέτρο της ένοπλης περιπολίας με πολιτικά, είχε ψηφισθεί τον Μάρτιο.
Βάσει του διατάγματος προβλέπεται «η διεύρυνση (του μέτρου) της απαλλαγής από την υποχρέωση να φοράνε στολή» και η «δυνατότητα να οπλοφορούν ανεξαρτήτως στολής» στα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας στους γαλλικούς σιδηροδρόμους, το SNCF και τα μέσα μαζικής μεταφοράς του Παρισιού RATP.
Τα στελέχη αυτά θα εκπαιδευτούν και υποχρεώνονται να έχουν εμπειρία τουλάχιστον 5 μηνών στις υπηρεσίας ασφαλείας του SNCF ή του RATP.
Τον Αύγουστο του 2015 την τελευταία στιγμή απετράπη ένα μακελειό σε μια αμαξοστοιχία Thalys που εκτελούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ- Παρίσι όταν Γάλλοι, Βρετανοί και Αμερικανοί επιβάτες κατάφεραν να ακινητοποιήσουν έναν βαριά οπλισμένο άνδρα, που οι αρχές περιέγραψαν ως έναν ριζοσπαστικοποιημένο ισλαμιστή.
Η Γαλλία έχει συγκλονιστεί από τον Ιανουάριο του 2015 από τις πλέον πολύνεκρες επιθέσεις στην ιστορία της (238 νεκροί). Στις Βρυξέλλες μέσα μαζικής μεταφοράς (το αεροδρόμιο και το μετρό) βρέθηκαν στο στόχαστρο τζιχαντιστών την 22α Μαρτίου με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 32 άνθρωποι και 340 να τραυματιστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση