GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συρία: Χάνουν εδάφη οι αντάρτες, προελαύνει ο Άσαντ αλλά και το ΙΚ

Οι δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ αλλά και οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους πιέζουν τις δυνάμεις των ανταρτών στη Σ...


Οι δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ αλλά και οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους πιέζουν τις δυνάμεις των ανταρτών στη Συρία. Μέσα ενημέρωσης στη Δαμασκό μεταδίδουν ότι οι συριακές ένοπλες δυνάμεις κι οι σύμμαχοί τους ανακατέλαβαν σήμερα αρκετές πόλεις και κοινότητες στην επαρχία Χάμα, απωθώντας τους αντάρτες. Οι αντάρτες είχαν εξαπολύσει επιχειρήσεις στα τέλη του Αυγούστου καταλαμβάνοντας πολλές πόλεις και κοινότητες.

Είναι η πρώτη φορά που οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν δεσπόζουσα θέση στα δυτικά της Χάμα. Το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ Αλ Μανάρ μετέδωσε πως ο συριακός στρατός κατέλαβε πόλεις όπως η Αλ Ταλισίγια, η Αλ Καχίρα και η Τελ αλ Ούσουντ.

Ωστόσο, το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) εκμεταλλεύτηκε την πίεση που ασκείται στις δυνάμεις των ανταρτών και εξαπέλυσε επίθεση καταλαμβάνοντας αρκετά χωριά που ήλεγχαν οι αντάρτες κοντά στα σύνορα της χώρας με την Τουρκία, εξαναγκάζοντάς τους να υποχωρήσουν.

Οι αντάρτες, που η Τουρκία είχε ενισχύσει με άρματα μάχης και αεροπορικές επιδρομές, ασκούσαν πίεση προς τη γραμμή άμυνας του προπυργίου του Νταμπίκ, ενός χωριού με συμβολική αξία για τους τζιχαντιστές.

Η αντεπίθεση του ΙΚ ξεκίνησε αργά χθες το βράδυ και κατέληξε στην ανακατάληψη χωριών, μεταξύ αυτών και του Αχταρίν, ενώ προελαύνει και προς το Τουρκμάν Μπαρέχ, περίπου 3 χλμ από το Νταμπίκ, επισημαίνει το Παρατηρητήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση