GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αμερική - Προτιμούν να τους χτυπήσει μετεωρίτης παρά να τους κυβερνήσει ο Τραμπ

Οι νεαροί Αμερικανοί είναι τόσο δυσαρεστημένοι με τις επιλογές που έχουν στις προεδρικές εκλογές που σχεδόν ένας στους τέσσερις είπε σε...


Οι νεαροί Αμερικανοί είναι τόσο δυσαρεστημένοι με τις επιλογές που έχουν στις προεδρικές εκλογές που σχεδόν ένας στους τέσσερις είπε σε μια δημοσκόπηση ότι θα προτιμούσε να καταστραφεί η Γη από έναν τεράστιο μετεωρίτη παρά να δει την Χίλαρι Κλίντον ή τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.
Θέτοντας την ερώτηση αυτή, οι δημοσκόποι σκόπευαν να εκτιμήσουν τη δυσαρέσκεια των Αμερικανών με τις επιλογές που έχουν εν όψει των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον Τζόσουα Ντάικ, τον συνδιευθυντή του UMass Lowell's Center for Public Opinion που διεξήγαγε τη δημοσκόπηση σε συνεργασία με την Odyssey Millennials.
Περισσότεροι από τους μισούς (53%) από τους 1.247 νέους, ηλικίας 18-35 ετών, που ρωτήθηκαν, είπαν ότι θα προτιμούσαν τον Αρμαγεδδών παρά να δουν τον Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο. Ένας στους τρεις (34%) προτιμά την καταστροφή του πλανήτη παρά τη Χίλαρι Κλίντον.
Όταν έχουν να επιλέξουν μεταξύ των τριών, δηλαδή του Τραμπ, της Κλίντον ή του μετεωρίτη, το 23% προτιμά το τέλος του κόσμου.
Τέσσερις στους δέκα (ποσοστό 39%) θα ήθελαν ο Μπαράκ Ομπάμα να αυτοανακηρυχθεί ισόβιος πρόεδρος παρά να παραδώσει τα κλειδιά του Λευκού Οίκου στον Τραμπ. Ένα 26% είπε επίσης ότι θα ήταν προτιμότερο για το έθνος να επιλέξει τον επόμενό πρόεδρό του με κλήρωση.
"Προφανώς, δεν πιστεύουμε ότι το εννοούσαν στα σοβαρά. Το γεγονός ότι ένας στους τέσσερις νέους επέλεξε τον γιγάντιο μετεωρίτη μας λέει κάτι για τη δυσαρέσκεια των νέων με την πολιτική", εξήγησε ο Ντάικ.
Όταν οι νέοι κλήθηκαν να διαλέξουν μεταξύ των δύο υποψηφίων (χωρίς να έχουν την επιλογή του μετεωρίτη) η Κλίντον κέρδισε κατά κράτος: συγκέντρωσε 54% έναντι 21% του Τραμπ.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 10-13 Οκτωβρίου και σκοπίμως συμπεριέλαβε και ανθρώπους που δήλωσαν ότι είναι απίθανο να ψηφίσουν στις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση