GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σφαγή στην ενημέρωση με Βουλευτικόν εφαλτήριον!

Γράφει ο Μιχαήλ Στρατουδάκης.  Αλγεινήν εντύπωση μας προκάλεσε η αιφνιδία κατάθεση τροπολογίας στην Βουλήν, με την οποίαν καλούνται εντ...

Γράφει ο Μιχαήλ Στρατουδάκης. 

Αλγεινήν εντύπωση μας προκάλεσε η αιφνιδία κατάθεση τροπολογίας στην Βουλήν, με την οποίαν καλούνται εντός πέντε ημερών να σταματήσουν να προσφέρουν ενημέρωση και ψυχαγωγία οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί οι οποίοι δεν έλαβαν την σχετικήν άδειαν. Η από τον Νόμον ομοία διακοπ, ανήρχετο σε τρεις μήνες. Τώρα αυτομάτως έγινε πέντε ημέρες!! Και αυτό με τον εύκολον τρόπον της καταθέσεως τροπολογίας στην Βουλήν προς ψήφιση. Είμεθα κατά των τροπολογιών και αρθρογραφούμεν εναντίον αυτών επί δεκαετίες γιατί είναι ψηφοφορίες ευνοϊκές προς κάποιους, είτε οικονομικώς είτε αλλέως πως, αλλοιωτικές κειμένων διατάξεων Νόμων, γενικώς ρουσφετολογικές ή εκδικητικές… Πρόκειται για νόθευση της κανονικής ψηφίσεως Νόμων και όμως οργιάζουν, ήτοι κατατίθενται κατά δεκάδες σε άσχετα προς το περιεχόμενον αυτών Νομοσχέδια και συνήθως βαθειά μεσάνυκτα οι πονηρότερες αυτών. Φυσικά πλείστοι από τους «ψηφίσαντες» Βουλευτές έχουν σκότος νυκτός!!

Η τροπολογία που κατετέθη στις 14 Οκτωβρίου και περιορίζει τον χρόνον λειτουργίας Τηλεοπτικών Σταθμών στις ΠΕΝΤΕ ημέρες αντί των ΕΝΝΕΝΗΝΤΑ, δεν είναι σκόπιμος και εμπαθής; Δεν στρέφεται κατά της ενημερώσεως και της ψυχαγωγίας του Ελληνικού κοινού; Δεν θεωρεί τους Σταθμούς αυτούς ως μίασμα το οποίον πρέπει να καθαρίσει;; Αν η Κυβέρνη-ση έχει «προσωπικά» εναντίον των ιδιοκτητών των Σταθμών, πρέπει το ράπισμα να πέσει ηχηρόν κατά των πολιτών;; Χιλιάδες άτομα παρακολουθούν με πάθος και μονίμως κάποιον από τους Σταθμούς που θα κλείσουν. Τώρα βιαίως τους στερούν αυτήν την ενημέρωση και την ψυχαγωγίαν!! Αλλά και η πράξη αυτή καθ’ εαυτήν δεν είναι δημοκρατική, αλλά αντίθετη με τον Νόμον που οι ίδιοι ψήφησαν. Γιατί τους κλείνουν βιαίως;; Μήπως δεν αντέχουν την κριτικήν; Ένας «καθαρός δημοκράτης και σοσιαλιστής» δεν φοβάται τις απόψεις των Τηλεοπτικών Σταθμών. Εδώ μάλλον έγινε το αντίθετον, Πρόκειται για φίμωση κάποιων αντιφρονούντων;;;;; Στα δημοκρατικά πολιτεύματα η έκφραση αντιθέτου γνώμης είναι και επιβεβλημένη και εποικοδομητική. Σήμερα αυτά καταλύθηκαν. Αλλά και ο τρόπος της αμεσότητας διακοπής των Καναλιών, δημιουργεί αβιάστως στο κοινόν την εντύπωση της εκδικήσεως και διώξεως. Αυτό αναντιρρήτως εξάγεται και από την παρακάτω παράγραφον της τροπολογίας.

«Με την ίδια τροπολογία επίσης αυστηροποιούνται οι ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται τόσο για την DIGEA όσο και για τους καναλάρχες που θα εξακολουθήσουν να εκπέμπουν. Η ποινή φυλάκισης ορίζεται πλέον στον 1 έτος αντί για 6 μήνες ενώ τα πρόστιμα θα φτάνουν έως και 1 εκατ. ευρώ ενώ θα κατάσχονται και μηχανήματα. Παράλληλα με την τροπολογία δεν αναγνωρίζονται ως φορολογικά έξοδα η διαφημιστική δαπάνη μιας επιχείρησης σε κανάλι που δεν έχει πάρει άδεια».

Ποινές ιδιαζόντως αυστηρές, που δυσκόλως γίνονται κατανοητές από το ευρύ κοινόν. Ακόμα τιμωρεί βαρέως και τους επιχειρηματίες οι οποίοι έκαναν διαφημίσεις για να προβάλλουν τα προϊόντα τους, μήπως και προσελκύσουν κάποιους πελάτες μέσα στην δεινήν και στεγνήν εμπορικήν αγοράν. Και αυτοί στο στόχαστρον!! Και κατόπιν ζητούμεν επενδύσεις!! Απεκδύσεις θα έχομεν εις το διηνεκές!!

Γενικώς η εσπευσμένη και άνευ αποχρώντος λόγου διακοπή των Τηλεοπτικών Σταθμών, είναι «ΜΑΥΡΟ» στην ενημέρωση, αλλά και απολύτως και απροκαλύπτως εχθρικόν προς τους καναλάρχες και εμμέσως προς τον Λαόν.

Θα βρεθούν Βουλευτές να ψηφίσουν αυτήν την τροπολογίαν;;;; Θα βρεθούν «Βρούτοι» να στραφούν εναντίον αυτών που συνέβαλαν στην εκλογήν τους, ανασύροντές τους, με το καθημερινόν βήμα που τους παρείχαν, από την αφάνειαν;; Και εν κατακλείδι, αυτός είναι ο προορισμός τους, ή η προσπάθεια για έξοδον της χώρας από τον οικονομικόν όλεθρον;;

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση